Halk arasında çok sık kullanılan Ağzı Kulaklarına Varmak, neşelenmek, mutlu hissetmek ve sevinmek anlamına gelir. Anlamı: Beklenmedik bir olay karşısında çok sevinmek.
Beklenen bir müjdeye ulaşılması, mutsuz bir anda gelen mutlu bir haber alınması, beklenen bir olayın gerçekleşmesi sonucu gelen sevinç gibi anlamlar taşımaktadır. Ağzı kulaklarına varmak deyimi cümle içerisinde mutluluk ifadelerinde kullanılır ve sıkça tercih edilmektedir.
Ağzı kulaklarına varmak deyimi en çok kullanılan deyimlerden bir tanesidir. Halk arasında bilinen bu deyim beklenmeyen bir olay karşısında çok sevinmek anlamı taşır. Mutsuz olduğu bir zamanda gelen bir habere çok sevinmek anlamında da kullanılabilir.
Genellikle, beklenmedik bir olay karşısında çok sevinmek için kullanılır. Ağzı kulaklarına varmak deyimi, çok sevinmek için kullanılan yaygın bir deyimdir.
👉 Mecaz anlamlı bir deyimdir. Çok sevinmek, sevi. kullanılmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Ağzı Kulaklarına Varmak deyiminin anlamı:Çok sevinmek, sevindiği her halinden belli olmak anlamına gelen bir deyimdir.
Ağız kelimesinin mecazi anlamı; konuşma şekli anlamına gelir. Örnek cümleler: Bu kabadayı ağızlarıyla beni korkutacağını sanıyor. Çok bozuk bir ağzı vardı.
Oldukça sessiz, sakin, kendi halinde, konuşmayıp susan, derdini anlatmayan anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir konu hakkında ya da bir kişinin huy olarak çok az konuşması anlamındadır.
Ağzı süt kokmak deyimini açıkladığımız yazıda örnek deyimleri ve cümleleri ayrıntıları ile sizler için derledik. Ağzı Süt Kokmak Deyiminin Anlamı Ne Demek? Ağzı süt kokmak, bir işe yeni başlamak ve o işle ilgili çok az bilgiye sahip olmak anlamına gelir. Bu deyim, genellikle karşı tarafı küçümsemek için kullanılır.
Bir kişi karşısında bulunan kişi ya da toplulukları konuşarak kolay ve hemen etkileyebiliyor ise ağzı laf yapmak deyimi kullanılır. Bu deyim ile ilgili örnek cümleler şu şekilde verilebilir: - Ağzı çok güzel laf yapıyor.
Kısaca deyim açıklaması hakkında detaylar. İpe un sermek deyimi Türk Dil Kurumuna göre, 'Yapılması gereken bir iş konusunda türlü bahaneler üretmek, bazı sebepler ileri sürerek engel koymak' şeklinde ifade edilebilir.
Ağzı sulanmak deyimi, hem bir şeye imrenmek hem de gerçek anlamıyla bir yiyeceğe karşı istek ve arzu duymak anlamında kullanılır.
Ağzından bal damlamak deyimi çok tatlı, çok güzel ve insanın içine okşayan cümleler kurmak anlamına gelir.
Ağzı olan konuşuyor TDK sözlük anlamı şu şekildedir: konuyla ilgisi olmayan, bilir bilmez herkesin söyleyecek sözü var anlamında kullanılan bir söz.
Kulak asmamak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Aldırıp önemsememek, dinlememek. “Kulak asma sen onun söylediklerine.”
Çorbada Tuzu Bulunmak Deyiminin Anlamı (TDK)
Bir yardımda kişilerin az da olsa emek harcaması elinden geleni yapması çorbada tuzu bulunmak deyimi ile açıklanabilir. Kişilerin az da olsa yardımcı olmak istediklerini anlatmak için söylenmektedir.
Babasının oğlu deyimi, fiziksel özellikleri ya da davranışları babası ile benzerlik gösteren çocuk demektir. ''Huyu Suyu Bir'' sözü bu deyim ile eş anlamlıdır. Babasının oğlu deyimi söylenildiği yere göre olumlu ya da olumsuz anlamda kullanılabilir.
Sabrı taşmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Katlanamaz, dayanamaz, sabredemez olmak; tahammül gücü kalmamak.
Belli bir alanda uzmanlaşmış, eğitimli kişilere mürekkep yalamış denir. Kitap okuyup araştırma yaparak kendi kendini geliştiren kişiler için de aynı deyim kullanılır.
Herhangi bir sebepten dolayı yaşanan üzgünlük, kırgınlık ya da hayal kırıklığı karşısında konuşmamak ağzını bıçak açmamak deyimidir.
Göz gezdirmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Bir şeyi, bir yeri pek fazla dikkat etmeden çabucak incelemek.
Küçük dilini yutmak deyiminin anlamı şaşırmak, donakalmak, hayrete düşmek ya da hiçbir tepki veremeyecek hale gelmektir. Herhangi bir duruma şaşırır ve konuşamaz, tepki veremez hale gelirseniz küçük dilimi yuttum diyebilirsiniz.
Ses çıkarmaya, soluk alıp vermeye yarayan, besinlerin sindirilmeye başlandığı organ.
BU CÜMLE MECAZ ANLAMLIDIR. ÇÜNKÜ İNSANIN AĞZI GERÇEK ANLAMDA YANMAZ. YANİ ALEV ALMAZ. O YÜZDEN MECAZ ANLAMLIDIR.
Terim anlam denilince aklımıza bir bilim,sanat dalında bir konunun yerini tutan sözcük gelir aklımıza.Ağız kelimesine bir örnek verelim; Karbonhidratların kimyasal sindirimi ağızda başlar. Buradaki ağız kelimesi terim anlamında kullanılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri