C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
AHA ve BHA içeriklerinin C vitamini, poli hidroksi asit (PHA) gibi ürünlerle aynı gün içinde farklı zaman dilimlerinde kullanılması önerilir. Üst üste kullanılması ciltte tahribat yaratabilir. Aktif bir bileşen olan retinol, asitlerle birlikte kullanıldığında cilde zarar verebilir.
Bu yüzden niacinamide ve AHA BHA içerikleriyle kullanılıyor. Böylece cildin salisilik asit, glikolik asit gibi içeriklere gösterebileceği hassasiyet azalmış oluyor. Ayrıca cilt lekeleri ve sivilce izleri gibi durumlarda niacinamide ve AHA BHA içerikleri birlikte harika sonuçlar yaratıyor.
Hyalüronik asit, cildin nemini koruyan bir bileşendir ve AHA BHA serumlarından sonra kullanılması önerilir. Hyalüronik asit, cildinizin nemini koruyarak daha sağlıklı bir görünüm sağlar.
Hyalüronik asit hangi içeriklerle birlikte kullanılabilir? Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Glikolik asit + Salisilik asit
Bu yüzden ikisini birlikte kullanmayın! Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir.
10 dakika bekletilir, bol su ile durulanır. Uygulama ve durulama işlemleri sırasında göz ve göz çevresine temasından kaçınınız.
3. Asitlerle birlikte kullanmayın.
Dolayısıyla retinol ile beraber (AHA/BHA gibi) asitler içeren başka kozmetik ürünleri kullanmayın.
AHA ve BHA kullanımında güneş hassasiyeti önemli olduğundan bu maddeleri içeren ürünlerin kullanıldığı durumlarda mutlaka güneş kremi kullanmadan güneşe çıkmamak gerekir. Özellikle beta hidroksi asit kullananların UVA ve UVB koruması içeren iyi bir güneş koruyucu kullanmalıdır.
AHA ve BHA Eksfolyanların Birlikte Kullanılması
Bazı cilt tiplerinde hem AHA hem de BHA eksfolyanların çözeceği endişeler aynı anda bulunabilir. Bu durumda cilt bakım rutinine AHA ve BHA eksfolyanlar birlikte dahil edilebilir.
Salisilik asit aslında bir BHA'dır. Lekelerle savaşan glikolik asit, kuru cildi nemlendiren laktik asit ise çok bilinen AHA'lardır.
Öte yandan, düşük yüzdeye sahip AHA BHA serum kullananlar alışma aşamasından sonra serumu ciltlerine her gün uygulayabiliyor. Günlük kullanımda hangi AHA BHA asidi türevinin kullanıldığı da önem kazanıyor. Salisilik asit gibi BHA asitleri yağlı ve hassas olmayan ciltlerin her gün kullanımına uygun oluyor.
Uygulama sonrasında hassasiyet oluşması durumunda ürün kullanımını bırakınız ve doktorunuza danışınız. Göz ile temasından kaçınınız. Teması durumunda bol su ile yıkayınız.
AHA BHA sivilce yapar mı çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. AHA BHA serumlar sivilce yapmaz ve bilakis sivilcelerin giderilmesinde kullanılır.
AHA tonikleri genellikle kuru ve normal ciltler için uygundurken, BHA tonikleri yağlı ve akneye eğilimli ciltler için önerilir. Bu toniklerin etkilerini azaltmamak için, AHA ve BHA tonikleri kullandıktan sonra yüzünüzü yıkamak gereksizdir.
HANGİ ASİTLER BİRLİKTE KULLANILMAZ? İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol) “AHA'lar ve BHA'lar kesinlikle birleştirilebilir. Örneğin yağlı ciltler için salisilik bazlı bir temizleyici ve ardından glikolik asitli bir toner kullanılabilir.
AHA'lar suda çözünür. Cidin daha parlak, daha eşit görünmesi için derinin dış tabakasının yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca AHA, nemlendirici özelliğe sahip olur ve bu nedenle AHA içeren kremler en çok kuru ciltler için önerilir.
Retinol kendi başına tahriş yaratma olasılığı bulunan güçlü bir içerik, Retinol ile C vitamini, salisilik asit, glikolik asit gibi asitlerin birlikte kullanımı ciltte tahriş olma ihtimalini artırabilir.
Doa AHA - BHA Serum içerdiği AHA ve BHA gurubu asitleri olan salisilik asit ve glikolik asit ile cildin yenilenmesine yardımcı olur. Kullanımı: Avucunuza damlattığınız 4-5 damla serumu temiz ve kuru cildinize masaj yaparak uygulayınız. Sadece geceleri kullanınız.
Temizleme suyu ya da jeli, serumu, gece ve gündüz kremleriyle beraber kullanılır. Ciltteki etkisini yavaş yavaş gösterir. Düzenli kullanımla yaklaşık iki ayda sonuç verir.
Cildiniz alıştıktan sonra her gün en az 12 hafta düzenli olarak uygulamanız önerilir. -Ürün sadece geceleri haricen kullanılır.
Bunun için de göz çevresinde kullanımı bir sakınca teşkil etmez. Gün içerisinde bakım rutini içerisine dahil edilen serumun yıkanmasına gerek yoktur. Niacinamide ile kullanılmaması gerekenler arasında retinol ve C vitamini gelmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı takdirde Niacin'e dönüşür.
AHA (alfa hidroksi asit) ve BHA (beta hidroksi asit): AHA ve BHA, ciltteki ölü deri hücrelerini temizlemek ve cilt tonunu eşitlemek için kullanılan bileşiklerdir. Ancak, arbutin ile birlikte kullanıldıklarında ciltte tahrişe ve hassasiyete neden olabilirler.
Dermatolog, estetisyen ya da başka bir cilt bakım uzmanının verdiği rutini uyguluyorsanız ve bu rutinde serumları üst üste sürmek yer alıyorsa muhtemelen sorun olmayacaktır. Bu uzmanlar, rutininizde yer alan adımların birlikte uygulanabilmesi için eğitim almışlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri