Alıç sirkemizin tavsiye edilen kullanım biçimi:Bir çay bardağı ılık suyun içine 1-2 tatlı kaşığı alıç sirkesi,1-2 tatlı kaşığı bal ile karıştırılıp .
Aç veya tok karnına içilebilen sirkenin iki dozu arasında ortalama 8 saat olmalıdır. Su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilir. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek tavsiye edilir. Salatalara konulacaksa su ile seyreltilerek az miktarda eklenebilir.
Hem aç, hem de tok karna içilebilen alıç sirkesi, bir çay bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı sirke olarak eklenir. Bu karışım günde en fazla 2 kez tüketilmelidir.
Alıç sirkesi, ihtiyaca göre sabah veya akşam tüketilebilir. Genellikle bir bardak suya bir çay kaşığı alıç sirkesi ilave edilerek içilmesi tavsiye edilir. Tüm sirkeler gibi alıç sirkesi de su ile içilmelidir.
İlgili 33 soru bulundu
Alıç Sirkesi Faydaları
İdrar söktürücü özelliği vardır. Mideyi rahatlatmaya yardımcı olur. Grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar ve kalp ritmini düzenler.
Alıç sirkesini hem aç hem de tok karnına kullanabilirsiniz. Binbir derde deva olan alıç sirkesini su ile karıştırılarak içilen karışım, günde bir veya iki kez tüketilebilirsiniz. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı alıç sirkesi eklemek tavsiye edilir.
Sirkeli Su Ne Zaman Tüketilmeli? Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Yapılan birçok araştırmanın sonunda sirkenin kemik erimesini hızlandırdığı kanıtlanmıştır.
Kalp ve Damar Rahatsızlıkları İçin Doğal Bir İlaç Olan Alıç Meyvesinin Kireçlenme ve Romatizmaya da İyi Geldiği Bildirildi. Kalp ve damar rahatsızlıkları için doğal bir ilaç olan alıç meyvesinin kireçlenme ve romatizmaya da iyi geldiği bildirildi.
Sirke, asidik özelliği sayesinde vücutta yağ depolanmasını engelleyebilir. Özellikle sabahları aç karnına içilen sirkeli su, yağ yakımını hızlandırabilir. Ayrıca tok tutucu etkisi sayesinde kilo vermeyi destekleyen bir takviye olacaktır.
Bağırsak florası ile ilgili organik bileşenleri barındıran alıç meyvesi, sindirim sisteminin çok daha sağlıklı ve kolay işlemesini sağlar. Kabızlık, hazımsızlık ve mide ağrılarına iyi gelir.
Alıç sirkesi ile zayıflamak mümkündür. Alıç sirkesinin yağ yakıcı özelliği vardır. Bu sayede kilo vermeyi sağlar.
Sirke Suyu Yağ Yakar Mı? Sirke, içinde bulundurduğu asetik asit sayesinde yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur. Özellikle göbek bölgesinde bulunan yağları eritmekte oldukça başarılı olduğu bilinmektedir.
Yemeklerimizde, salatalarımızda lezzet unsuru olarak kullanılan sirkenin antibakteriyel özelliği, antioksidan aktivitesi, kan basıncını düşürmesi, anti-diyabetik ve ağırlık kontrolüne olan etkisi ile birçok olumlu sağlık etkileri bulunur.
Özellikle mide sorunları olan kişiler adına istenmeyen durumlar yaşanabilir. Genel olarak alıç sirkesi mide sorunları olan insanlar için dikkat etmesi gereken bir besin kaynağıdır. Özellikle gastrit ya da ülser gibi sindirim sistemi problemleri olan kişiler için mide sorunları baş gösterebilir.
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, yağ depolanmasını azaltır, iştahı bastırır, sindirimi yavaşlatır, yağ yakımını artırır ve açlık hormonlarının salınımını geciktirir. Bu nedenle uykudayken yağ yakımının devam etmesi için yatmadan önce elma sirkesi içebilirsiniz. Ayrıca daha rahat uyumanıza da destek olacaktır.
Ayrıca böbreklerin çalışmasını destekler ve idrar söktürücü özelliği ile vücuda rahatlama sağlamaktadır. Bunun dışında vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin olan alıç sirkesi, bağışıklık sistemini desteklemekte ve mikroplara karşı savunmamızı güçlendirme de oldukça etkilidir.
- Sirkeli su içmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi yağ yakılmasını da sağlıyor. - Güçlü bir antioksidan olan sirkeli su vücutta detoks etkisi yaratır. - Su ile seyreltilerek içilen sirke mide rahatsızlıklarını önler. - Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir.
Elma Sirkesi Kullanım Alanları ve Dozu
İçeriğinde çok fazla asit bulunması nedeniyle seyreltilmeden doğrudan içilmesi önerilmez. Çok fazla tüketilmesi, mide asit dengesinde bozulmaya bağlı olarak ülser, asit reflü ya da diş minelerini aşındırmak gibi farklı sorunlara neden olabilir.
Dr. Osman Müftüoğlu, önemli olanın su içmek olduğunu belirtti. “Suyun kendisi önemli. Limonlu sudan sirkeli sudan önce suyun kendisi gelir.” şeklinde yanıt verdi.
Güçlü bir kalp için…
Alıç meyvesi düzenli olarak tüketildiği takdirde kan akışını artırarak kan basıncını düşürür.
Elma sirkesi, böbrekler tarafından üretilen, kan damarlarının daralması ve genişlemesinden sorumlu bir hormon olan renini kontrol etmeye yardımcı olur. Kan damarları daraldığında kan basıncı yükselir. Elma sirkesi damarları gevşetir ve bu durum da kan basıcını düşürmeye yardımcı olabilir.
Elma sirkesi kan basıncını düzenleyerek kalbin daha sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olur. Kan basıncını düşürmek için magnezyum ve potasyum alımını arttırmak, lifli gıda tüketmek, tuz ve işlenmiş gıdaları beslenme rutininden çıkarmak da elma sirkesinin etkisinin daha net bir şekilde ortaya çıkmasında etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri