Sık Tercih Edilen Sprey Ahşap Boyası Kullananlar Mobilyalarınızın eskiyen veya yıpranan yüzeylerini yenilemek için bu ürünü kullanabilirsiniz.
Sprey boya, çeşitli yüzeylerde kullanılabilir. Ahşap, metal, plastik, seramik, cam gibi birçok malzemenin boyanmasında kullanılır. Mobilya, otomobil parçaları, heykeller, seramik objeler, duvarlar ve daha fazlası için sprey boya tercih edilebilir.
Ayrıca sprey boya ile mobilya boyama ve diğer kapı, çerçeve gibi dekorasyon ürünleri boyama, diğer boya türlerine göre oldukça kolaydır.
Ahşap mobilyalar ya da ahşap yüzeylerin tamamı sprey akrilik boyalar ile boyanabilir. Cadence sprey boya çeşitleri ile tüm yüzeyleri çok kısa sürede boyayabilirsiniz.
Ahşap boyamada tercih edilen boya çeşitleri farklıdır. Akrilik boyalar, yağlı boya ve sprey boya çeşitleri boyamada kullanılabilir. Su bazlı ahşap boyası akrilik olarak da adlandırılır ve çevreye karşı duyarlı, sağlıklı bir boya olduğu için çoğu yüzeye uygundur.
İlgili 28 soru bulundu
Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır.
Sık Tercih Edilen Sprey Ahşap Boyası Kullananlar
İlk olarak mobilyanın yüzeyini temizlenir, sonrasında zımparalanır. Ardından, uygulamak için mobilyayı dışarıda veya iyi havalandırılan alanda yerleştirilir. Yavaş, sabit hareketle ürünü mobilyanın yüzeyine uygulanır.
Sprey Boyanın Üstüne Vernik Olur Mu? Sprey boya uygulaması bittikten sonra vernik uygulaması yapılabilir. Ancak boyalı yüzeyin tamamen kuruması beklenmelidir. Vernik ile boyanın etkileşime girmemesi için boyanın en az 1 gün kuruması beklenmelidir.
Eğer daha önce boyanmamış veya verniklenmemiş bir mobilyayı boyayacaksanız ve yüzeyinde pürüzler yoksa zımpara yapmanıza gerek yok. Ancak daha önceden boyalı veya vernikli bir mobilyaya boyama işlemi yapacaksınız zımpara yapmanız kesinlikle gerekiyor.
Sprey Boya ile Mobilya Boyama
Sprey boyayı uygulamadan önce yaklaşık iki dakika boyunca iyice çalkalayın ve püskürtme ucunu test edin. Boyayı uygulama yüzeyine 25-30 cm mesafeden uygulayın. Sprey boya tabancası kullanarak çok daha kolay ve homojen boyama yapabilirsiniz.
Sprey boya lekesini çıkarmak için özel olarak formüle edilmiş bir sprey boya sökücü kullanabilirsiniz. Bu ürünü lekenin üzerine püskürtün ve talimatlarına uygun olarak bekletin. Sökücüyü beklettikten sonra, nemli bir bez veya süngerle lekeyi nazikçe silin. Lekeyi ovmayın, sadece hafifçe silerek temizlemeye çalışın.
Bir sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 metrekare ile 2,5 metrekare arası alan boyar.
Sprey boya yüzeylerden asidik çözeltiler sayesinde kolay bir şekilde çıkabilmektedir. Leke ne kadar yeniyse o kadar kolay çıkar. Fakat leke çok sonradan görüldüyse işte o zaman sizi uzun bir süre uğraştıracak demektir.
Farklı yüzeylerdeki boya lekelerini temizlemek için farklı yöntemler kullanmanız gerekebilir. Ahşap yüzeylerde, ılık su ve hafif bir sabunla temizlik yapabilirsiniz. Eğer leke hala duruyorsa, biraz oksijenli su veya ahşap temizleyici kullanabilirsiniz.
Sprey boya üstüne vernik yapılır mı? Sprey boya bittikten ve kusurlar giderildikten sonra uygulanabilir. Yaklaşık 1 saat kadar boyanın kurumasını bekledikten sonra vernik uygulanabilir. Vernik ile boyanın etkileşimi açısından 1 günden fazla ara vermeden uygulanmalıdır.
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.
Ahşap hangi boya ile boyanır? Su bazlı olmayan tüm boyalar ile vernikli ve verniksiz olarak ahşap boyaması yapabilirsin.
Akrilik boya ile evde mobilya boyalar; ahşap, plastik, metal, beton vb. ürünler için uygundur. Akrilik boyaların parlak, yarı-mat ve mat görünen çeşitleri mevcuttur. Su bazlı panel kapı boyaları da akrilik boya sınıfına girdiği için mobilya boyamak için kullanabilirsiniz.
Boyama işlemi sırasında çok fazla kat uygulanmaması, Yüzey bir kat daha boyanacaksa öncelikle uygulanan boyanın tamamen kurumasıdır. Koyu renkli yüzeyler, daha açık bir renge boyanacaksa kat kat uygulama yapmak yerine astar kullanılması gerekmektedir. Bu sayede fırça izinin kalması engellenmiş olacaktır.
Yüzeye uygulama yaparken sprey kutusunu en az 30 cm uzakta tutmalısınız. Tek kat uygulama yaptığınızda ince bir kat oluşabilmektedir. Bu sebeple iki kat uygulama yapabilirsiniz. Katların arasında en az 30 dakika bekleyerek tamamen ilk katın kurumasını sağlayabilirsiniz.
KURUMA SÜRESİ Toz kuruma: 5-8 dk. - Dokunma: 15-20 dk. - Sertleşme: 12 sa. KİMYASAL DİRENÇ 24- 30 sa. Önemli: Sentetik boya üzerine kullanmayınız.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Yanı sıra lake boya tabancasıyla da boyama yapılabilir. Nadir de olsa fırça rulo ile yapıldığı da olur. Ancak yaygın olarak sprey boya kullanılır. Çünkü sprey boya her yere eşit püskürtme yapar ve kullanımı daha kolay, az zahmetlidir.
Mutfak dolapları hangi boya ile boyanır? Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı yüzeyde akma, damlama ve boya katmanlarının dengesiz olarak çirkin bir görüntü yansıtabilmesinden dolayı çok önerilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri