Ahşap yapıya sahip olan mutfak dolaplarınızı haftalık olarak mutlaka temizlemeniz öneriliyor. Ahşap mutfak dolabı temizliği, dolap özelliklerinden dolayı size zorluk yaşatmıyor. Mutfağınızda bulunan ahşap mutfak dolaplarını temizlemeniz için sabunlu su, bulaşık deterjanı ve temiz beze ihtiyacınız oluyor.
Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Dolapların iç ve dış yüzeylerini sıcak ve deterjanlı bez ile silin. Kir ve yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı veya sirke kullanın. Dolapların yüzeylerini temizledikten sonra, temiz ıslak bez ile silin. Kurulamak için, mikrofiber bez veya sünger kullanın.
Elma sirkesi tam bir yağ çözücüdür. Üstelik para vererek aldığınız kimyasal ürünlerden daha sağlıklıdır. Hem sizin için hem de dolaplarınızın daha az zarar görmesi ve aşınmaması için elma sirkesi ve ılık bir bez yardımı ile dolaplarınızı silebilirsiniz.
BULAŞIK TABLETİ İLE MUTFAK DOLAPLARINI NASIL TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ? 1 adet bulaşık tabletinin üzerine 1 litre kaynar suyu boşaltın. Tablet eriyene kadar karıştırın. Su elinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra mutfak dolaplarınızı bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Ahşap ürünler nasıl temizlenir sorusuna yumuşak ve tüysüz mikrofiber bezler cevap olarak verilebilir. Mikrofiber bezler, ahşap yüzeyleri temizlerken çizilme riskini azaltarak toz, kir ve lekeleri etkili bir şekilde temizler.
Nazik bir temizlik için ılık suyla karıştırılmış yumuşak bulaşık sabunu kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapının yüzeyini ovalayın. Kapı köşelerine veya modeller arasına girmek için diş fırçası da kullanabilirsiniz. Bitirdiğinizde sabun köpüğünü suyla durulayın.
Bu sebeple hangi kir yapısına sahip olursa olsun lake mutfak dolabı temizliği için sert maddeler, aşındırıcı özelliğe sahip temizlik kimyasalları, cifler asla kullanılmamalıdır. Bunların kullanılması lake mutfak dolabınızın ömrünü kısaltacak parlaklığını azaltacaktır.
Ahşap dolaplardaki damarı takip ederek kabini yumuşak bir süngerle ileri geri fırçalamaya başlayın. İnatçı bir yağ lekesiyle karşılaşırsanız, doğrudan süngere az miktarda bulaşık deterjanı sürün ve tekrar silin. Süngeri durulayın ve tüm yağ lekeleri çıkana kadar tekrarlayın.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Kıyafete yerleşmiş olan yağ lekesini çıkarmak için bulaşık deterjanı en etkili yöntemler içerisinde gelir. Bulaşık deterjanı ilgili yağ bölgesine döktükten sonra 5 dakika kadar beklemek gerekir. Hemen arkasından ılık bir su ile durulamak ya da diş fırçası ile fırçalamak lekeyi kolayca çıkarır.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
Mat Beyaz Mutfak Dolabı Kullanışlı mı? Mat beyaz mutfak dolabı modelleri dolapların vazgeçilmezi olmayı başarmıştır. Diğer kapak modellerine göre kolay kir ve leke tutmazlar. Bundan dolayı kullanışlıdır.
MDF; Orta yoğunlukta sunta, ahşap artıklarından yapılan bir ahşaptır. Tipik olarak çok pürüzsüz bir yüzey kaplamasına sahiptir. Mdf mobilyaları temizlemenin en iyi yolu yumuşak bir mikro fiber bir bez kullanmaktır. Düzenlik aralıklarla bezle MDF mobilyanın temizliğini yapmak kalıcı lekelerin oluşmasını engeller.
Boyalı mutfak dolapları, nemden hoşlanmadıkları için yağlı yüzeyi temizlerken de dikkat edilmesi gerekir. Yağlı boyalı mutfak dolaplarını temizlemek için tercih edilen temizlik ürünü bir mikrofiber bezi nemlendirecek kadar sıkılır. Ve bu şekilde ovalama ile temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri