Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
''A1 Almanca Sınavı kalktı mı ?'' Şeklinde sorular alabiliyoruz arkadaşlar. Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
O YAŞ GRUBU İÇİN DİL ŞARTI KALDIRILDI
Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
İlgili 15 soru bulundu
A1 sertifikasından muafiyet şartları aşağıdaki gibidir; - Bedensel, zihinsel veya fiziksel bir engelden dolayı basit düzeyde Almanca öğrenilemiyorsa ve durumun doktor raporuyla ispatı halinde vize başvuusunda bulunan kişi dil şatından muaftır.
🔴 ALMANYA TIR ŞOFÖRLERİ İÇİN DİL VE EHLİYET ŞARTINI KASIM 2023'TE KALDIRIYOR!
A1 Almanca Dil Sertifikası aslı ve 2 fotokopisi. Sadece Goethe-Institut ve ÖSD ( Österreichische Sprachdiplom) dil sertifikaları geçerlidir. İstisnai durumlarda A1 sertifikası istenmemektedir.
SÜRÜCÜ BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİ
o M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, o C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl geçerlidir.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
Aynı zamanda aile birleşim vizesi almak için A1 seviyesinde dil bilginizi kanıtlamanızın yanında sınava girerek sertifikaya da sahip olmanız istenmektedir. Ayrıca sınav, yurtdışına çıkacak kişinin ülkede temel anlamda kendini kolaylıkla ifade edebilmesi için yapılmaktadır.
A1 sınavı yazılı bölümleri kaç dakika sürmekte? Sınav, okuma kısmıyla başlar, süresi 25 dakikadır, dinleme bölümüyle devam eder, süresi yaklaşık 12 dakikadır. Son olarak yazma kısmıyla bitirilir, süresi 20 dakikadır.
Örnek olarak Almanca öğrenme süresi A1 seviyesi için sadece 80 saat iken, B1 seviyesi için 160 saatlik bir eğitim sunulmaktadır.
4. Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız. Bu kural 16 yaşın altındaki çocuklar için geçerli değildir.
Sınavın sözlü kısmından toplam 25 puandan en az 12 puan almanız gerekir.
Goethe Institut A1–C2 sertifikaların geçerlilik süresi sınırsızdır.
A1 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin faal vergi mükellefi olmaları, şarttır. A1 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş en az 4 adet özmal otomobil ile 20.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
Öncelikle aile birleşimini Almanya' da ki eşinizin yanına yapıyorsanız, temel seviyede almanca öğrenmek zorundasınız. İstisnalar pek yoktur. Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
Türkiye aile birleşimi vizesi, Türkiye'de yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının eş ve çocukları ile Türk vatandaşlarının yabancı eş ve çocukları için başvurulması gereken vize türüdür. Vize politikası gereği Türk dış temsilciliklerinde yapılmaktadır.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı.
Yeni nitelikli iş gücü göçü yasası Kasım 2023'ten itibaren kademeli olarak yürürlüğe girecek.
Almanya'da yeni göç yasası 2024 martında yürürlüğe girecek - YouTube.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri