Karate ve Tekvando : Karate ve tekvando temel hareketleri öğrenmek için ideal yaşlar 6 - 7 yaşları olmakla beraber çocuğun kendi yaş grubunda müsabakalara katılabilmesi için 8 yaş ve sonrası olması gerekmektedir.
Karate Müsabakalarına Sarı kuşaktan başlamak üzere 7 yaşından yukarı sporcular lisans ve kimlik kartlarını ibraz etmek kaydıyla katılabilirler.
Çocukların 14 yaşından önce ağırlık çalışmalarının zararlı olabileceği konusunda uyarıda bulunan Fizyoterapist Metin İçli, “Sadece ağırlık çalışmaları değil, boks, halter, güreş, karate gibi ağır sporlardan da uzak durulması gerektiğini söyledi.
Çocuk sporu olarak savunma sanatları eğitimine başlama yaşı üç-sekiz yaş arasıdır. Çocuk spora başladığında, yaptığı antrenman kadar o sporun felsefesini de ona aşılamak önemlidir.
Kimler Yapabilir? Karate-Do, yaşa ve fiziki yeterliliklere bakılmaksızın, isteyen herkesin yapabileceği bir spor dalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Karate derslerine katılmak isteyen kişilerde yaş sınırlaması, cinsiyet ya da bedensel güç gibi herhangi bir şart ya da kısıtlama bulunmamaktadır.
Karate, çocukların beyin, beden koordinasyonunu arttırır, mücadele yeteneklerini geliştirir, özgüven sahibi birer birey olarak yetişmelerini sağlar.
Boks, tekvando ya da karate gibi sporlar da kuvvet gerektiren sporlar arasında bulunmaktadır. Bu sporlara 10 yaşından sonra başlanabileceği gibi tekvando ve karateye teknik öğrenmek adına daha erken yaşlarda da başlanabilmektedir.
Bu sebeple tekvandoda başarılı olmak isteyen pek çok kişi tekvando kaç yaşında başlanır sorusunun cevabını merak eder. Teknikler daha çabuk öğrenildiği ve fiziksel yetenekler de kolayca gelişebildiği için tekvandoya genellikle 5-6 yaşından itibaren başlanması önerilir.
Sporcular, çeşitli spor malzeme üreticisi markanın üretmiş olduğu karate ve kempo malzemeleri arasından kendileri için uygun alternatiflerde karar kılabiliyor. Karate ve kempo dövüş sporlarını yapabilmek için herhangi bir cinsiyet, boy ve kilo sınırlaması bulunmuyor.
14-15 yaş grubu
Futbol, basketbol, voleybol gibi oyunlarla arkadaşlık, hayal gücü, takım olarak hareket edebilme ve iletişim becerileri gelişir. - Bu yaş grubu çok önemli olduğu için spor yapmayan çocuk varsa mutlaka bu yaşlarda en azından başlamalıdır.
Judo'ya başlama yaşı uluslara- rası normlara göre ortalama 7 yaş ve üzeridir (3).
Atletizme başlama yaşı, 10 ila 16 yaşları arasındadır. Bu yaşlarda atletizme başlayan kişiler 4 yıl boyunca kendini geliştirdikten sonra yarışmalara katılmaya hak kazanırlar. Yarışmalar katılmak için ortalama yaş 14 – 18 yaş arasıdır. Kişiler bu yaşlardan itibaren ilk atletizm yarışmalarına katılırlar.
Kahverengi kuşaktan siyah kuşağa geçiş ortalama 3 yılda tamamlanır. Dan sistemi ise Kyu derecelendirmesinin tamamlanması ile ortaya çıkar. Deneyimi temsil eden Dan dereceleri 1'den başlayarak 10'a kadar ilerler. Ustalığı sembolize eden Dan dereceleri bekleme süreleri ve özel sınavlar yoluyla belirlenir.
Ergenlikte spor yapan çocuklar sporcu olmaya adım atar. Kazanma kavramından ise 18-21 yaş üstü elit sporcular için bahsedilir. Öncesi gelişim ve sporculuğa hazırlık dönemidir ve iyi bir sporcu olabilmek için 12-15 yıl sistemli ve bilimsel çalışma gerekir.
Bende Taekwondo'cuyum ve her yaşta yapabilirsin bu sporu. Esneklikte yavaş yavaş düzelir antremanlarla sıkıntı edilememsi lazım.
Erkeklerde boy uzaması hormonal olarak 20, bayanlarda 18 yaşına kadar olur . Bu yaşlardan sonra uzama durur. Unutmayın taekwondo çalışmasında boyunuzu uzatacak büyüme hormonu yoktur. Ancak vücudunuzun daha ince ve zarif olmasını sağlayarak uzunmuş görüntüsü verir.
Spor salonlarında herhangi bir yaş sınırı yoktur. Zaten genellikle spor hocaları spor yaparken ilgilendiği için herhangi bir sorun olmaz.
Tekvando: Tekvandoda spora başlama yaşı 8. Bu yaştaki sporculara lisans çıkarılıyor. Ancak, müsabakalara katılım 10 yaşından itibaren gerçekleşiyor.
KARATEKA: Karate calışan kişi.
Karate branşına 6-15 yaş aralığındaki öğrenciler kayıt yaptırabilecektir. Antrenmanlar haftada 2 gün yapılacaktır. Seans süresi 1 saat 15 dakikadır.
Karatenin yararları sayısızdır. Fiziksel olarak da karate sayesinde güç, koordinasyon, dayanma gücü, denge ve esnekliği arttırabilir. Düzenli bir egzersiz hem yaşam kalitesini hem de ömrü geliştirebilir. Aynı zamanda insanların daha mutlu ve daha açıkgöz olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri