AİLE GELİR DURUMU BELGESİ NASIL ALINIR? Gelir Belgesi, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.
Kişinin aylık gelir durumunu gösteren gelir belgesi, maaş bordrosu veya aile gelir belgesi olarak da adlandırılır. Bu belge kişiye özel belge olup bireyin kişisel bilgilerini içermektedir. Kişi, resmi bir gelire sahipse istediği zaman bu belgeyi almayı talep edebilir.
SGK çalışanları, gelir belgesini çalıştıkları kurumdan alabiliyorlar. Kredi veya kredi kartı başvurusu yapacakların maaş bordroları “gelir belgesi” niteliğindedir. Dolayısıyla da bu kişilerin tek yapması gereken şey maaş bordrosunu e-devlet üzerinden çıkartmaktır.
İlgili 19 soru bulundu
4A maaş bordrosu, çalışanın maaşının ödeniş şeklini, ödenen vergileri ve diğer yükümlülükleri gösterir. 4A maaş bordrosu almak için, işyerine gitmeniz ve maaşınızı alacağınız tarihte 4A maaş bordrosu talebinde bulunmanız gerekir. 4A Maaş bordronuza E-devlet sistemi üzerinden de bakabilirsiniz.
Gelir belgesi, maaş bordrosu olarak kabul edilmektedir. Kişi bu belge ile devlete aylık kazancını bildirmiş olur. Gelir belgesi bir kurum için alınmıyorsa şahsa özel olarak hazırlanan bir belgedir.
BU BELGE NEREDEN ALINIR? NASIL HESAPLANIR? AİLENİN GELİRİ ÖRNEĞİN AYLIK 2100 LİRA İSE 2100 12 AY İLE ÇARPILIR (12X2100 =25200 LİRA) AİKLE DE KAÇ KİŞİ VAR İSE TOPLAM TUTAR AİLE FERT SAYISINA BÖLÜNECEK DİYELİMKİ AİLEDE ANNE,BABA VE 3 ÇOCUK VAR İSE 25200/5 =5040 LİRA BULUNAN BU DEĞER AİLENİN KİŞİ BAŞI GELİRİDİR.
Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümüne tıklanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı seçilir. Açılan ekranda, bordro işlemleri görülebilmektedir. Buradan, size uygun işlemi seçerek devam edebilirsiniz.
Uluslararası Aile Cüzdanı bir aileyi oluşturan eş ve çocukların kimlik bilgilerini kapsayan ve kişilerin uyruğunu kanıtlayan çok dilli resmi belgedir.
Aile gelir belgesi formu için çalıştığınız iş yerlerinden talep edebilirsiniz. Eğer sosyal yardım başvurusunda bulunacaksanız sosyal yardım başvurusunda bulunacağınız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuruda bulunabilirsiniz.
7-Ebeveynlerim çalışmıyor. Çalışmadıklarına dair evrak nereden alınmalıdır? SGK'dan ya da E-Devlet sisteminden SGK Tescil Hizmet Dökümü temin edilmelidir.
GELİR TESTİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.
Soru 12: Genel Sağlık Sigortası (GSS) gelir testinde neler gelir olarak değerlendirilmektedir? Aile bireylerinin taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları (tüm gelir/giderler) ile harcamaları da dikkate alınarak aile içinde kişi başına düşen gelirin aylık tutarı tespit edilir.
(https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu? barkodlu=BelgeOlustur) sorgu ekranından kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Daha sonra kimliğinizi doğrulamak için TC kimlik numaranızı ve şifrenizi giriniz. Bu şekilde E-Devlet sistemine giriş yaparak belgeyi alabilirsiniz.
Bağlı bulunan İlçe kaymakamlıklarına giderek gelir testi başvurusu yapanlar verilen formu doldurarak orada ki görevliye teslim etmelidir. Gelir testi kişinin yaşadığı hane içerisindeki kişi sayısının toplam gelirinin kişi başına düşen gelirine göre asgari ücret temel alınarak hesaplama yapılmaktadır.
İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.
e-Devlet sistemi içerisinde yer alan e-Bordro uygulaması sayesinde maaş bordroları internet üzerinden sorgulanabiliyor.
Maaş bordrosu alamayan ya da maaş bordrosu olmayan kişiler, bazı yollarla kredi çekebiliyorlar. Bunlar: - Esnafların kredi çekebilmesi için gelir belgesi yıllık ciro evrakını ibraz etmesi gerekir. - Çiftçiler, tarla ve tarımsal varlıkların ibrazı ile gelir belgesiz kredi alabilirler.
Hane halkı geliri resmi kayıtlarda aynı ev içerisinde oturan kişilerin elde ettiği toplam gelir anlamına gelir. Örnek olarak resmi kayıtlarda bir evde anne, baba ve 1 çocuk yaşıyorsa ve her biri 5 bin 500 TL'lik asgari ücret alıyorsa 5.500 x3'ten hane halkı geliri 16 bin 500 TL olur.
Hane halkı geliri, bir ailede yaşayan kişilerin toplam elde ettiği kazanç anlamına gelir. Hane halkı içerisinde yaşayan kişilerin aldıkları maaş ve diğer gelir toplamları hane halkı gelirini ifade eder. Bazı kurumların gıda, yol vb. alınan her türlü yardım miktarı, sosyal konut projelerine başvuruda dikkate alınıyor.
1- İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2- e-devlet üzerinden 'Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti' dosyasının çıktısını alarak.
Gelir belgesi, bir kişinin aylık kazancını gösteren bir belgedir. Gelir belgesi, maaş bordrosu olarak kabul edilmektedir. Kişi bu belge ile devlete aylık kazancını bildirmiş olur. Gelir belgesi bir kurum için alınmıyorsa şahsa özel olarak hazırlanan bir belgedir.
Maaş bordrosu, sigorta priminiz ile bordroda yazan tutarın birbirini tutup tutmadığını anlamak için kullanılır. Banka'nın kredi verirken dikkat etmesi gereken en önemli unsur, verdiği borcu geri alabilmesidir. Bu anlamda beyan ettiğiniz bordro'nun gerçek olup olmadığı kontrol edilecektir.
Gelir vergisi beyannamesi, Türkiye'de mükellef olan bireylerin vergiye tabi gelirlerini bildirdikleri ve ilgili vergileri ödedikleri bir beyanname türüdür. Bu beyanname, Türkiye'deki Gelir Vergisi Kanunu'na göre düzenlenir ve her yıl belirli bir dönem için hazırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri