Aile gelir belgesi formu için çalıştığınız iş yerlerinden talep edebilirsiniz. Eğer sosyal yardım başvurusunda bulunacaksanız sosyal yardım başvurusunda bulunacağınız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuruda bulunabilirsiniz.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
AİLE GELİR DURUMU BELGESİ NASIL ALINIR? Gelir Belgesi, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir.
- E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra kurumlar kısmından Maliye Bakanlığı'nı seçmeniz gerekir. - Açılan sayfada e-bordo yazarak aile gelir belgesine ulaşabilirsiniz. Bu belgede gelir bilgileriniz yer almaktadır. Aile gelir belgesini isteyen herkes rahatlıkla alabilir.
Kişinin aylık gelir durumunu gösteren gelir belgesi, maaş bordrosu veya aile gelir belgesi olarak da adlandırılır. Bu belge kişiye özel belge olup bireyin kişisel bilgilerini içermektedir. Kişi, resmi bir gelire sahipse istediği zaman bu belgeyi almayı talep edebilir.
İlgili 35 soru bulundu
BU BELGE NEREDEN ALINIR? NASIL HESAPLANIR? AİLENİN GELİRİ ÖRNEĞİN AYLIK 2100 LİRA İSE 2100 12 AY İLE ÇARPILIR (12X2100 =25200 LİRA) AİKLE DE KAÇ KİŞİ VAR İSE TOPLAM TUTAR AİLE FERT SAYISINA BÖLÜNECEK DİYELİMKİ AİLEDE ANNE,BABA VE 3 ÇOCUK VAR İSE 25200/5 =5040 LİRA BULUNAN BU DEĞER AİLENİN KİŞİ BAŞI GELİRİDİR.
SGK çalışanları, gelir belgesini çalıştıkları kurumdan alabiliyorlar. Kredi veya kredi kartı başvurusu yapacakların maaş bordroları “gelir belgesi” niteliğindedir. Dolayısıyla da bu kişilerin tek yapması gereken şey maaş bordrosunu e-devlet üzerinden çıkartmaktır.
7-Ebeveynlerim çalışmıyor. Çalışmadıklarına dair evrak nereden alınmalıdır? SGK'dan ya da E-Devlet sisteminden SGK Tescil Hizmet Dökümü temin edilmelidir.
GELİR TESTİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR? Test sonucu sorgulaması ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da e-Devlet aracılığıyla yapılır. İlk seçenek olarak başvuru yapılan kuruma giderek sonuç öğrenilebilir. İkinci seçenek olarak ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.
Fakirlik belgesi doldurmak için bulunduğun yerin Muhtarlık binasına giderek fakirlik belgesi isteyebilirsiniz. Muhtarlık binalarında farklı tarzda fakirlik belgeleri yer alabilir. Bunun için muhtar ile görüşmede fayda vardır. Ayrıca kırtasiyelerde hazır olarak satılmaktadır.
Aile gelir belgesi formu için çalıştığınız iş yerlerinden talep edebilirsiniz. Eğer sosyal yardım başvurusunda bulunacaksanız sosyal yardım başvurusunda bulunacağınız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvuruda bulunabilirsiniz.
Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümüne tıklanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı seçilir. Açılan ekranda, bordro işlemleri görülebilmektedir. Buradan, size uygun işlemi seçerek devam edebilirsiniz.
Kıymetli Velilerimiz; Öğrencilerimizin "Öğrenci Belgesi" velinin e devlet şifresi ile E-Devlet üzerinden borkodlu olarak alınabilmektedir. E-Devlete giriş yaptıktan sonra arama alanına Öğrencilik Belgesi Sorgulama yazılıp ilgili alana gidilebilir.
Bu belge öğrencinin hayatta olan ebeveynleri tarafından alınır. Taşınmazlara ilişkin tapu sicil sorgulamaları, Tapu ve Kadastro Müdürlükleri ve Emniyet Müdürlüklerinden yapabilirsin.
Bunun için ilk önce sisteme giriş yapın. Ardından "Kurumlar" sekmesinden Sosyal "Güvenlik Kurumu'na" gidin. Açılan sayfadan "Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama" kısmına tıklayın. Daha sonra "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi" seçeneğine basınca çalışma belgenizi alabilirsiniz.
Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.
Kimler gelir testi yaptırabilir? Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmaması nedeniyle genel sağlık sigortası kapsamına alınan Türk vatandaşlarından prim ödeme gücünün bulunmadığını beyan eden kişiler gelir testi yaptırabilirler.
Gelir tespiti başvurusu, kişilerin ikametgâhının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır.
Gelir Testi Nasıl Yaptırılır? Kişilerin gerekli kurumlara müracaat ederek bizzat başvurusu ile yapılabilmektedir. Bu başvuru sırasında kişilerin nüfus cüzdanlarını yanında bulundurması gerekmektedir. Kendilerine verilen gelir testi formunu doldurup teslim edilmesi yeterlidir.
1- İkametgah kaydınızın bağlı bulunduğu SGK'ya bizzat başvuru yaparak. 2- e-devlet üzerinden 'Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti' dosyasının çıktısını alarak.
Dilerseniz SGK'ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.
ALO 170 SGK HATTI İLE SİGORTA SORGULAMA
Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait Alo 170 hattını arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz.
Gelir belgesi, maaş bordrosu olarak kabul edilmektedir. Kişi bu belge ile devlete aylık kazancını bildirmiş olur. Gelir belgesi bir kurum için alınmıyorsa şahsa özel olarak hazırlanan bir belgedir.
Maaş bordrosu temel itibariyle şahsın gelir tablosudur; onun kazancını gösterir. Bu nedenle birçok başvuru için istenen evraklar arasında yer alır. Bu başvuruların başında banka işlemleri gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri