Patlamış mısır klasik bir şekilde hazırlandığında tencerede, ocak üzerinde hazırlanır. Tencerede hazırlandığında mısıra yağ konarak hazırlanması gerekebilir. Ancak Airfryer teknolojisi yağsız ve düşük kalorili patlamış mısırların tadını çıkarmanıza olanak sağlar.
Mısırları makine arkasında yer alan mısır gözüne ekleyin ve hazneyi kapatın. Kişisel porsiyon için yanında bulunan kolu 1 kere, aile boyu porsiyon için kolu 4 kez çevirmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra "ON" düğmesine basın ve sıcak hava dalgaları ile patlayan mısırlarınızı sizin için Westbend hazırlasın.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
İlgili 42 soru bulundu
Öncelikle yağımızı tencereye alalım, tuzumuzu ve mısırımızı ekleyip, iyice karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp, patlatalım. Bir kaba alalım ve patlamış mısırımızın üzerine bir tatlı kaşığı yağ ekleyip, karıştıralım. Afiyet olsun.
Yağsız ve tuzsuz yapılan patlamış mısır B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin haline gelecektir. Tuz ve yağ oranı arttıkça besin değeri düşecektir. Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler.
Tencereyi arada bir sallayarak karıştırın. Mısırların patlama sesi kesilene kadar kesinlikle kapağı açmayın. Mısırların hareketi bitip sesleri kesilince ocaktan alın. Mısırları derin bir kaba dökerek hemen servis edebilirsiniz.
Mısır diyet yaparken tüketilebilen besinler arasındadır. Çünkü mısır tam tahıllı besinler grubundadır ve içerisinde oldukça fazla lif içerir. Mısır haşlama olarak diyet listelerinde sıkça yer alır. Eğer diyet listesinde patlamış mısır yer alacak ise genellikle yağsız ve az miktarda yenmesi gerekmektedir.
Fırın poşetine yada kaseye mısır, sıvı yağ ve tuz konup karıştırılır. Fırın poşetinde yapılacaksa poşet düğümlenir ve üzerine iğne ile bir kaç delik açılır. Mikrodalga fırınınızın en yüksek ayarında 3 dakikada fırın poşetinde mısırınız hazır.
1) İyi bir mısır patlatmak için önce kullanacağınız tencerenin içinin tamamen kuru olduğundan emin olun, aksi takdirde yağ sıçrar. 2) Kalın tabanlı ve derin bir tencere kullanın. 3) Ocağın altını çok harlamayın. Orta ateş de patlatmaya özen gösterin.
Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
Airfryer 'de Soslu Mısır ♨️Malzemeler: Mısır Sarımsak tozu Zeytinyağı Kırmızı toz biber Karabiber Tuz ve sevdiğiniz başka baharatlar Baharatlarla yağı iyice karıştıralım. Mısırı parçalara ayırıp bu sostan üzerine sürelim ve 180 derece fritözde 10 dakika kontrollü pişirelim.
Mısırları fritözün haznesine yerleştirin. 180 derece de 10 dk pişirin. Sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Ardından hazırladığınız sosu mısırların heryerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sürün.
– Kilo vermek için yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilmesi önerilir. Her gün düzenli olarak bir kase kadar tüketilebilir. – Yemeklerden önce tüketildiğinde ve bir bardak su içildiğinde mısırlar midede şişer. Bu da tokluk hissi yaratır.
25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
Birçok faydası olan mısır suyunun faydaları şunlardır; * Mısırın metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir aynı şekilde mısır suyu da metabolizmayı hızlandırır. Bağırsak parazitlerini bağırsaktan uzaklaştırır.
Mısırı 1 gece suda beklettikten sonra yaklaşık yarım saat de düdüklüde haşlıyoruz. Suyunu süzüp biraz kuruttuktan sonra tuzla karıştırıp yapışmaz bir tavada yaklaşık 30-35 dk. iyice kavuruyoruz, soğuduktan sonra yemeye hazır.
Bilim insanları, mısır tanelerinin neden patlamadığını araştırdı. Mısır taneciklerinin patlaması için nem oranının yüzde 15 civarında olması gerekiyor. Purdue Üniversitesi uzmanları taneciklerin patlamasındaki sırrın dış kabukta yattığını ortaya koydu.
Uzun süre bekleyen mısırların nem oranı çok düştüğü için ya patlamıyor ya da çok küçük oluyor. Mısırın içindeki nem oranına göre mısırın patlama performansında en önemli etken.
Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır. Patlamış mısırı soğutmaktan kaçının çünkü bu, patlamış mısırın bayatlamasına neden olabilecek nemin ortaya çıkmasına neden olur.
Beslenme uzmanlarına göre yağsız yapılan patlamış mısır çok sağlıklıdır. Mısır patlatmanın bu yöntemi, mısır tanelerini ocakta veya mikrodalgada ısıtma ile yapılabilir. Günümüz dünyasında çoğu insan patlamış mısırı tatlandırıcı, yağ, tuz ve şeker içeriğiyle yemeye alışmıştır.
Yağsız ve tussuz olarak tüketilmeli
Kilo vermek için yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilmesinin önerildiğine dikkat çeken İpek, şunları söyledi: "Her gün düzenli olarak bir kâse kadar yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri