Kartta kalan bakiye miktarını öğrenmek için kullanabileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabilir: iOS veya Android cihazlar için geliştirilen İstanbulkart mobil uygulaması Banka ATM'leri. Alo 153 hattı
Mobil uygulamayla İstanbulkart (akbil) bakiye sorgulaması için Android veya IOS mağazalarından İstanbulkart uygulaması indirilmelidir. Uygulamanın indirilmesinin ardından üyelik açılır. Giriş yapıldıktan sonra bakiye sorgulama gerçekleştirilebilir.
ALO 153 ile İstanbulkart Bakiye Sorgulama
Bunun için kartınızın numarasını danışma hattı ile paylaşmanız gerekmektedir. Daha sonrasında kısa süre içerisinde kart bakiyenizi öğrenebilirsiniz.
Abonman öğrenci kartında aynı araç ve istasyonda birinci ve ikinci biniş arasında 30 dakika süre tanınmaktadır. 30 dakika içinde ikinci biniş yapılırsa abonman uygulaması kullanılamamaktadır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Aylık Mavi Kart Abonman. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Mavi Kart Abonman Aylık mavi kart abonman 180 basım veriliyor 602 TL veriyoruz önceki aydan kalan basım hakkı bir dahaki aya aktarılmıyor.
İlgili 18 soru bulundu
Bir Abonman Kart'a 1 ay içerisinde en fazla 1 kere yükleme yapılabilir. Daha önce abonman yüklemesi yapılmış İstanbulkart'lara yeni abonman yüklemesi yapılması için abonman bitim tarihine 5 günden az ve 35 kontörden az kalmış olması gerekmektedir. Dolum için her iki koşulun da oluşması gerekmektedir.
İETT ÜCRET TARİFESİ 2023
Teklif kabul edildi ve alınan karar doğrultusunda otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, taksi, dolmuş, minibüs, serviste yeni zamlı tarife şöyle belirlendi: Tam Elektronik Bilet Ücreti 9,90 TL'den 15 TL. Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti 4,83 TL'den 7,32 TL.
Öğrencilerimizin hat veya istasyonlarda Abonman kartlarını aynı validatörde ilk kullanımlarından hemen sonra ikinci kez kullanmaları mümkün değildir. İlk kullanım ile ikinci kullanım arasında 30 dakika geçmesi gerekmektedir.
Abonman yapmışsan kartında abonman harici para yoksa basmaz. Kartın ne olursa olsun ikinci kez basarsan o hattın sivil ücreti alınır. Abonman yapmışsan kartında abonman harici para yoksa basmaz. Kartın ne olursa olsun ikinci kez basarsan o hattın sivil ücreti alınır.
İstanbulkart BELBİM A.Ş. tarafından 2007 yılında hayata geçirilmiştir. "İstanbulkart" içinde 28 farklı uygulamayı barındırabilen, farklı elektronik para uygulamalarıyla çeşitli iş modelleri geliştirmeye müsait, örnek bir şehir kartı olarak tasarlanmıştır.
Bu nedenle İstanbulkart'ı kişiye özel kılmak isteyen İBB, İstanbulkart'ta yeni bir düzenlemeye gidiyor. “İstanbulkart artık sana özel” mottosuyla hareket eden İBB, anonim kartları da kişiye özel kılacak. Bu sayede vatandaşın bakiyesini güvence altına alan İBB, aynı zamanda vatandaşı birçok kampanyadan faydalandıracak.
Örneğin Anonim İstanbulkart ücreti 25 TL iken Bireysel Mavi Kart ücreti ise 20 TL. Bireysel Mavi Kartınızı yenilemek için 20 TL, kaybettiğinizde ise 40 TL ödemeniz gerekiyor. İndirimli kartlardan Öğrenci Kartın ücreti 20 TL.
Kabul edilen zam teklifi kapsamında, tam elektronik bilet ücreti 9,90 liradan 15 liraya, öğrenci elektronik bileti 4,83 liradan 7,32 liraya, öğretmen elektronik bileti 7,09 liradan 10,74 liraya, tam abonman ücreti 777 liradan 1177 liraya, öğrenci abonman ücreti ise 140 liradan 212 liraya yükseldi.
Ayrıca mevcut kartı olan öğrencilere otomatik vizeleme talimatı gönderilerek işlem yapmaları sağlanacaktır. 2022 mezunu olan bir vatandaşımız kartını kaybetmediği veya yeniletmediği sürece İstanbulkart'larını 1 yıl daha bir sonraki öğretim yılının yıl sonuna kadar (31 Aralık 2023) indirimli kullanacaklardır.
Belbim, son işlem tarihinden itibaren üç yıl boyunca kullanılmayan İstanbulkart'ların kullanıma kapatılacağını açıkladı. Üç yıl boyunca kullanılmayan İstanbulkart'ların kullanıma kapatılacağı açıklandı.
Daha önceden sınırsız olan kullanım hakkı kısıtlanmıştır. Yıllardır bu uygulama bizi mağdur ediyor. Aylık Mavi kart önce 200 basıma ve daha sonra 180 basıma indirilmiştir.
Çünkü ücretsiz kartlarda 15 dakikada bir kullanım sınırı var. Bu kart sahipleri örneğin polis, gazi, zabıta veya şehit aileleri metrobüsten indikten sonra otobüse veya vapura binmek isterse durakta veya iskelede 15 dakikalık sürenin dolmasını bekleyecek.
Toplu ulaşım araçlarında kullanılan tam, indirimli, öğrenci, ücretsiz ve emekli gibi İstanbulkart'lar, aynı zamanda kişiye özel olarak basılıyor. Her kart ihtiyaçlara göre sadece kart sahibinin kullanımı için veriliyor. Vatandaşların sadece kendilerine ait ulaşım kartını kullanması gerekiyor.
En İyi Cevaplar. Aynı araca iki kez basamazsın. ilk basımda aylık hakkından gider. ikinci basıma indirimsiz para alır.
Anonim kartların kişisel olması gibi bir durum söz konusu değildi. Ancak koronavirüs salgını sebebiyle toplu ulaşımda HES kodu zorunluluğu getirildi. Bu sebeple anonim kartlar kişiselleştirildi. İstanbulkart yalnızca HES kodu, isim, soy isim, TC kimlik numarası eşleştirilen kişilerce kullanılabilir.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL. GÜNCEL METROBÜS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?
İstanbul'un artık her ulaşım hizmetinde QR kod ile ödeme yapılabiliyor. Bunlara, metro, metrobüs, vapur, Marmaray ve otobüslerde dahil.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Telefonla İstanbulkart bakiyesinin öğrenilmesi için Alo 153 hattı kullanılabilir. Sabit veya cep telefonu aracılığı ile 153'ü arayarak İstanbulkart'a ait istenen bilgileri paylaşmanın sonrası güncel TL miktarınızı öğrenebilir, farklı işlemler için canlı destek alabilirsiniz.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri