Yorumlardan anlıyoruz ki bu deneyimler sonucu kimileri fayda gördüğünü, kimileri de faydadan çok zarara yol açtığını ve sarımsağın cildine zarar verdiğini, cildinde yanmalar yaşandığını vs. belirtmiş. Sarımsağın bilimsel olarak kanıtlanmış sakal çıkarmaya yönelik bir faydası bulunmamaktadır.
Tıpta etkisinin kanıtlanmamasına rağmen en çok uygulanan sarımsakla sakal çıkarma yöntemi genelde etkilidir. Sarımsak ikiye bölünerek yüze sürüldüğünde uygulamadan 1 ay sonra ilk tüylerin belirmesi söz konusu olur.
Ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını bir kapta karıştırarak sakallarınızın üzerine sürebilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda sakallarınızda gürleşmeler meydana gelecektir. Sarımsağın kıl köklerini besleme özelliği mevcuttur. Zeytinyağı ise; cildin nem dengesini koruyarak ihtiyaç duyulan pürüzsüzlüğü cilde kazandırır.
Özellikle daha gür ve sağlıklı bir şekilde saç ve sakalın çıkması noktasında etkili olduğunu söylemek mümkün. Genel olarak ise 3 ya da 4 diş kadar sarımsak edilmek suretiyle, zayıf kalan saç ve sakal bölümlerine uygulamak yeterlidir. Bu konuda yaklaşık olarak 1 saat kadar beklemek gerekir.
Sarımsak, kıl köklerini besleme özelliğine sahip bir besindir. Zeytinyağı da sakalların rahatça uzaması için cildin nem dengesini korur. Sakal çıkarma sarımsak ve zeytinyağı kürü sayesinde hayal olmayacak.
İlgili 41 soru bulundu
Sarımsağın içerisinde bol miktarda sülfür bulunur. Sülfür, yeni saç üretimi için gerekli olan keratin de dahil olmak üzere birçok proteinin bir parçasıdır. Tüm bu özellikler sarımsağı saç çıkarma konusunda etkili bir doğal reçete yapmaktadır.
Protein kalın sakal kılı desteklemede ana güçken, A, B, C ve E vitaminlerini içeren gıdaların tümü kıl uzamasını artırır.Doğru vitaminler bakımından zengin bazı içerikler, ıspanak, tatlı biber, fındık, avokado, tatlı patates ve böğürtlendir.
Seyrek sakalın nedeni dengesiz beslenme ise yeterli miktarda A, C, E ve B vitaminleri içeren bir beslenme planı, sakal ve bıyık uzamasını olumlu etkileyebilir. Yoğun bir sakal şampuanı ve bakım kremi kullanmak da seyrek sakalınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilir.
Ortalama olarak sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Günde ortalama 3 veya 4 milimetre uzayan sakallar 3 günde 0,12 cm olacak bir boyuta ulaşır.
Sakalın tam gelişimi, kişiden kişiye ve iç ve dış birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Sakalın tam gelişimi 25-26 yaşlarında son bulur. Zayıf sakal köklerinizi ilerleyen yaşlarda dahi geliştirebilirsiniz.
Sakallar düzenli temizlik ve bakım ile sakalların uzaması hızlandırılır. Sakala özgü şampuanlarla yıkanan sakallar sonrasında nemlendirilmeli ve düzenli aralıklarla taranmalıdır. Yıpranmış ve uzamış olan sakalların kısaltılması da sakalların düzgün bir şekilde uzamasını sağlayacaktır.
Sakal kıran birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşebilirken sakalların çıkmadığı durumlarda sakal kıran tedavileri uygulanmaktadır. Sakal kıran için ayrıca minoksil, antralin, siklosporin gibi biyolojik tedaviler de yapılmaktadır. Tüm tedavilerin başarısız olduğu durumlarda saç ekimi yöntemi denenebilir.
15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın. İşlemin ardından cildinizi nemlendirin. Etkili sonuçlar için haftada 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.
İşte sarımsağın cilde yararları:
Sarımsağın antibakteriyel özellikleri bulunur. Bu yüzden hem gözeneklerin sıkılaşmasına hem de aknelerin yok olmasına yardımcı olur. Ölü hücreleri ciltten atar ve daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu yüzden peeling etkisi de gösterir.
Erkeklerde sakal gelişimi ortalama 21 yaşına kadar devam eder (bu rakam bazı kişilerde farklılık gösterebilir, ailenizde erkeklerin sakallarının kaç yaşına kadar uzadığını araştırın).
Yüz paso jilet. Bu mesaj silindi. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur.
Jiletle kesilen sakallar daha gür çıkar mı dediğimizde ve araştırma yaptığımızda özellikle 2005 yılında yapılan klinik araştırma bu konuda çözüm ortaya koymuştur. Sakalların daha gür çıkması ve daha hızlı büyümesi konusunda tıraş olma ile hiçbir bilimsel bağ bulunamamıştır.
Halk arasında ''erkekliğin göstergelerinden biri olarak görülür. Sakal çıkması olayı 14-23 yaşları arasında gözlemleniyorsa normal kabul edilir.
Saç veya sakal kesmenin büyüme hızına hiçbir etkisi yok. Bu, genetik olarak önceden belirleniyor. Büyüme hızı; genel sağlık durumu, diyet alışkanlıkları, tiroid bezinin çalışma miktarı, düşük demir oranları veya kansızlık gibi endokrin işlevlerle ilgili faktörlerden etkilenir.
Bilimsel olarak açıklamak gerekirse sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Bu nedenle, sakal uzatmanın en iyi yöntemi uzayan sakalı şekillendirmeye ve bir stil kazandırmaya başlamadan önce bu aşamadan geçmektir.
E vitamini almak sakalların daha gür çıkmasını sağlamaktadır. Kuruyemiş ve zeytinyağının bol miktarda tüketilmesi de sakalları gürleştirmektedir. Çinko barındıran besinlerde sakalların gürleşmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak yüze 'badem yağı' sürmek, sakalların daha gür çıkmasını sağlamaktadır.
Son aşamada yüzünüzü maden suyu ile yıkamanız faydalı olacaktır. Maden suyu içerisinde bulunan mineraller ile yüzünüzü besleyecektir. Sakal kökleriniz beslenecek ve yeni sakalların çıkması sağlanacaktır.
Birkaç engel dışında bu sorunla başa çıkılabilir, tabii ki değişmeyecek ve hep var olacak sebepler hariç; bunlar genetik faktörler, kısmen tedavi edilebilir hormonsal sorunlar ve birtakım cilt hastalıklarıdır. Hormon tedavisi sonrası seyrek sakal için ek serum vb. uyarıcılarla seyrek sakal sorunu çözülebilir.
Başta iyi bir tıraş makinesi alın. Sakalınızı biraz uzatın ve bir kaç gün sonra makineniz ile, çok değil, birazcık çene hattınızı ve yanaklarınızı ortaya çıkaracak şekilde kısaltın. Böylece sakalınızdaki boşluklarınız daha az görülecektir ve ciddiye alınacak kadar da sakalınız olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri