Agar agar yüksek miktarlarda satılabildiği gibi, ev kullanımları için kabartma tozları gibi küçük paketlerde de marketlerde satılmaktadır. Bu toz madde, pastacılık sektöründe çok sık kullanılır.
Sığır jelatini, helal jelatin adıyla bilinen bir tür katkı maddesidir. Lokum, çikolata, içecek ve tatlı gibi gıda ürünlerinde kullanılmaktadır. Türkiye'de kullanılan sığır jelatini ithal olarak temin edilir ve helal hayvanlardan elde edilir.
Lokumun Üzerindeki Beyaz Toz Nedir? Lokum üzerindeki tozlar uygulanan tarife göre değişkenlik gösterebilir. Bu tozlar nişasta veya Hindistan cevizi tozu olarak öne çıkar.
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Baklava gibi sevilen lezzetlerin tarifinde yer alan nişasta ise; hamurların birbirine yapışmasını önlemek için kullanılmaktadır. Sütlü tatlılarda yer alan önerilen nişasta, kıvam vermek için eklenir. Tam kıvamında bir muhallebi yapmak isterseniz nişasta kullanmanız gerekir.
İlgili 42 soru bulundu
Çikolatada, lokumda ve jelibonda sığır jelatini yer almaktadır. Bu jelatin tüketime uygun olarak üretilir fakat sağlık için yararı çok fazla gündeme gelmez.
Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur. Safranbolu lokumu, coğrafi işaret belgeli olup; standartlara uygun olarak üretilmektedir.
Havayla uzun süre temas eden lokum, sertleşir ve özel formunu kaybeder. Lokumu aşırı sıcak ortamda bırakmak ise, çok fazla yumuşamasına ve formunu kaybetmesine neden olur.
Krem tartar kullanmadan da yapabilirsiniz fakat; 3/4 saat sonra hafif sulanmaya müsait olduğundan; hemen ikram edip, tüketmenizi tavsiye ederim.
KESME. Soğuyan lokum kitlesi kalıplardan alınır. Kesme tezgahların üzerine bırakılır. Tezgah üzerinde lokumun çeşidine göre pudra şekeri veya Hindistan cevizi bulunur.
Havayla Temas Önlenmeli
Her türlü gıdanın tazeliğinin korunması gibi lokumun da tazeliğini korumak gerekir. Lokumun taze kalmasındaki ilk şart hava ile temasının kesilmesidir. Hava almayan ortamlarda bulunan lokumun tazeliğini her zaman yakalayabilirsiniz.
Lokum tozu için 3 su bardağı pudra şekeri ve 1 su bardağı nişasta bir kapta karıştırılır. Kare veya dikdörtgen bir tepsinin altına 1 su bardağı lokum tozu serperek lokumun döküleceği tepsi hazır hale getirilir.
Yüksek karbonhidrat değerlerine sahip olduğundan bu atıkların bağırsaklardaki emilimini hızlandırır ve vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca bilek burkulmalarına, darbe sonucu ödem toplayan bölgeye, yaralara ve çıban tedavilerinde doğal yöntem olarak kullanılır.
Osmanlıca “rahat ul-hulküm” yani (boğaz rahatlatan) kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa'da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla "Turkish Delight" adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı.
Çitlekçi Cevizli Çöğenli Lokum, kuruyemiş sektöründe geleneksel olanla yeniliğin buluştuğu, çeşitlilik ortamında üretilen tatlılardan biridir. Çöven olarak da bilinen ve tahinin ham maddesi şeklinde geçen çöğen bitkisinin ilginç tadıyla birleşen lokumdaki, keskin ceviz tadı da ayrı bir lezzet katmaktadır.
Lokum alırken bazı özelliklerine dikkat edilerek lokumun kalitesi anlaşılabilir. Örneğin lokum kaliteli ise ele yapışmaz ve uzar. Ayrıca yenildiğinde dişe yapışmamış olması da lokumun kalitesini göstermektedir. Bunun yanı sıra çiğ nişasta tadı geliyorsa buradan da lokumun iyi olmadığı anlaşılır.
3 su bardağı su, şeker ve limon tuzunu ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Başka bir kapta 1. 5 bardak suyu mevsimi olduğu için sıkılmış portakal suyunu ve nişastayı karıştırıyoruz, nişastası erisin.
Taze olan lokumun rengi canlı ve parlaktır. Bayat olan lokum ise, solgun ve mat bir görüntü verir. Bayat lokum, daha elastiki bir yapıdadır. Lokumun taze olması da, son derece önemlidir.
İşte lokum çeşitlerinden bazıları: kuş lokumu, fındıklı lokum, cevizli lokum, çifte kavrulmuş lokum, antep fıstıklı lokum, hindistan cevizli lokum, kaymaklı lokum, meyveli mini lokum, limonlu lokum, naneli lokum, narlı lokum, antep fıstık krokanlı lokum, narlı antep fıstıklı lokum, safranlı narlı antep fıstıklı lokum, ...
Lokum tüm dünyada bilinen, özellikle “Turkish Delight” adıyla evrensel bir isim yapmış olan Türklere özgü bir tatlı çeşididir. İçerisinde pek çok malzeme bulunan lokum kurutulmuş meyveler, kuruyemişler ya da çeşitli çiçek ve bitkilerin kendisiyle ya da aromasıyla yapılabilir.
İmalat sektöründe yeni olduklarının altını çizen LOKART firması sahibi iş insanı Ramazan Cambaz; “İmalatta 2 senelik firmayız. Kapalı Çarşı esnafıyız. İhracat için talep geliyordu. Üretim ve kalitede süreklilik için imalat kurup ihracata başladık.
Jelatin, kollajen olarak da bilinen hayvansal kaynaklı yapısal bir proteindir. Renksiz ve kokusuzdur.
Ancak neredeyse hiçbir ürünün üzerinde “ Domuz Yağı Vardır ” veya “ Domuz Yağı Yoktur ” ibaresi bulunmuyor. Bu durumun belli olması için ise kod sistemi üretilmektedir. Avrupa Birliği tarafından onaylanan gıda katkı maddelerine verilen kod "EC" olarak adlandırılmaktadır.
c-Kanser ve diğer zararlı yan etkilerinden dolayı üretimlerde kullanılmamalıdır. 7-Lokum: Lokum üretiminde kullanılan kritik hammaddeler aşağıdaki gibidir; a-Helal şartlarda üretim gerekmekte ve güvenilir bir kurumdan Helal belgesine sahip olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri