Çilek, yaban mersini, kiraz ve portakal gibi meyveler: C vitamini ve B6 vitamini bakımından zengin, akciğerlerin oksijen aktarmasına yardımcı olur.
Keçiboynuzu, akciğerlere detoks sağlıyor
Keçiboynuzu, akciğerlerin toksinlerden arınmasını sağlayan kısacası detoks etkisi yaratan bir besindir. Akciğeri temizleyen ve kansere karşı koruyucu etkisi ile ön plana çıkan keçiboynuzu, su ile kaynatılarak tüketilebilir.
C vitamini almak, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve ıhlamur içmek de akciğer enfeksiyonuna iyi gelir. Eğer enfeksiyon ilerlemişse doktor kontrolü ve ilaçlı tedavi mecburidir.
Taze sebzeler, yüksek lif ve flavanoid içeriği sayesinde akciğer fonksiyonunu iyileştiren pancar, biber, kabak, domates, kırmızı lahana, pazı gibi besinlerin aynı zamanda KOAH ve akciğer kanseri riskini azalttığı belirlenmiştir.
İlgili 18 soru bulundu
Limon akciğeri temizler mi diye merak ediyorsanız bu konuda destekleyici olduğunu söyleyebiliriz. 1 limonun suyunu bir bardak suya sıkıp sabahları içmeniz akciğerinizin temizlenmesine yardımcı olabilir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
İşte o çarpıcı sonuçlar... Katılımcıların yoğurt ve lifli gıda tüketimleri ile sağlık durumları arasındaki ilişkinin incelendiği araştırmada, her gün yoğurt ve yüksek lifli gıda tüketenlerde bu besinlerden hiç tüketmeyenlere göre akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 33 daha az olduğu sonucuna varıldı.
Akciğerlerin ve diğer organların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan su, temel ihtiyaçlarımızın başında gelir. Ciğerlerdeki toksinlerin atılmasını sağlayan su, gün içinde 2-2.5 litre tüketilmelidir. Akciğerlerin temizlenmesi için yapılması gereken ilk maddeyi aslında hepimiz biliyoruz.
- Karbonhidrat içeriği yüksek besinlerin fazla tüketimi vücutta karbondioksit miktarını arttırarak akciğere daha fazla yük getirir. Pilav, makarna, börek, ekmek, kek, poğaça gibi nişastalı ve unlu besinler ile şeker ve şekerli yiyeceklerin tüketimi azaltılmalıdır.
Sarımsak akciğeri temizleyen besinler arasında yer alır. Haftada iki defa yemeklerde sarımsak tüketmek, akciğer sağlığı için gereklidir. Keçiboynuzu, akciğerlerde detoks etkisi yaptığı gibi temizleme görevi görüyor. Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor.
Uzmanlar keçiboynuzu, elma, greyfurt, nar, yoğurt, sarımsak gibi malzemelerin akciğeri temizlediğini söylüyor.
Saraçoğlu, keçiboynuzu suyunun sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak tüketilmesini tavsiye ediyor. Keçiboynuzu kürü içerdiği etken maddeler sayesinde bronşları temizler. Nefes darlığı, öksürük ve balgam sorunları için adeta doğal bir reçetedir.
Muzun zengin potasyum içeriği, akciğerlerin sağlığı ve fonksiyonu açısından oldukça önemli. Özellikle çocukluk döneminde yeterli potasyum tüketmenin ise akciğer fonksiyonunu ve kapasitesini artırmaya yardımcı olduğu biliniyor.
Balın magnezyum, manganez, selenyum ve amino asitler gibi çeşitli mineralleri ve vitamin içeriği, akciğerlerdeki hava yolundaki tıkanıklığı gidermeye yardımcı olur. Bal tükürük üretimini artırır, bu da öksürüğü ve boğaz tahrişini azaltabilir.
Keçiboynuzu kürünü her gün taze olarak hazırlamalısınız. Akciğer temizleme kürünü 15 gün boyunca her gün düzenli olarak uygulayın. Düzenli kullanımında akciğerleri mucizevi şekilde temizleyen bir doğal bir kürdür.
Muzun zengin potasyum içeriği, akciğer sağlığı, işlevi ve gelişmiş akciğer fonksiyonu için oldukça önemli. Yapılan bir çalışma, özellikle çocukluk döneminde yeterli potasyum tüketiminin akciğer fonksiyonunu ve kapasitesini artırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.
AKCİĞER KENDİSİNİ 1 YILDA YENİLİYOR
Bu da havanın temizliğine, sigara içilip içilmemesine göre değişiyor. Yenilenme süresi ise altı ayla bir yıl arasında...
Akciğerleri temizlemek için banyo yapmak önemlidir. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor. Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir.
Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir. Bulundurduğu enzimler sayesinde bağırsaktaki mantarları ve zararlı bakterileri yok eder.Kalp, çarpıntı ve yüksek tansiyondan şikayet edenler için çok yararlı bir besin maddesidir.
Soğan suyu ayrıca astım ve diğer solunum hastalıklarının tedavisinde de yardımcı olur. Boşaltım organlarını uyarır ve güçlendirir. – Soğan suyunun antimikrobiyal özellikleri, konjonktivit ve blefarit gibi göz enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olabilir.
Sigara kullanımından ve çevresel etkilerden zarar görebilen akciğeri toksinlerden arındırmaya akciğer detoksu deniyor. Uzmanlar keçiboynuzu, elma, greyfurt, nar, yoğurt, sarımsak gibi malzemelerin akciğeri temizlediğini söylüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri