Yaş almasına bağlı olarak göz numarasının büyümesi gibi problemler ortadan kaldırılmış olur. Göz içi mercekler hastanın gözüne bir kere yerleştirilmekte ve hasta bu lens ile bütün ömrünü idame ettirmektedir.
Akıllı lens tanımı temelde uzak, orta ve yakında gözlüksüz görme sağlayan, göz içine konulan akrilik lensler için kullanılır. Bunların hepsi zaten ömürlük akıllı lenstir, kalıcı akıllı lenstir.
Hasta ömrü boyunca bu lensi kullanmaktadır.
Akıllı Lensler ömürlüktür ve kalıcıdır, kontakt lensler gibi tak-çıkar olayı bulunmamaktadır. Göz doktorları tarafından göz içine yerleştirilen lensler ömür boyu kullanılır.
Hayır akıllı mercek ömür boyu gözde kalabilmektedir ve değişimi zorunlu olmadıkça gerekmemektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Sadece gözlüklerin atılması amaçlı bu ameliyatların yapılması durumunda ise özellikle yüksek miyop hastalarında sıradan katarakt ameliyatlarına göre daha fazla retina dekolmanı ve koroid kanaması gibi komplikasyonlarla karşılaşıldığı bilinmektedir. Bu durumlar, hasta ile mutlaka konuşulmalıdır.
Akıllı lensler için erken yaşlarda takılmayacağını belirtmiştik. Çünkü en az iki açıdan (yakın ve uzak) görme bozukluğunuzun olması gerekiyor. Ancak yine de en erken takılabilecek yaş sorulduğunda buna 45 yaş yanıtını verebiliriz. Orta yaş olarak geçen 45 yaş ve üzeri kişilerin ihtiyacı halinde akıllı lens takılabilir.
Çok sert bir katarakt değilse, üçüncü günden itibaren görmenin netleşmeye başlaması beklenir. Birinci haftada artık görmenin netleşmesi beklenir. Ancak bu dönemde tam oturmayan gözlük numarası nedeniyle hasta hala bulanık hissedebilir, muayenede deneme camları ile iyi görüyorsa bir sorun yok demektir.
Ameliyat sonrası göz bir gece kapalı kalır ertesi gün göz pansumanı yapılır ve göz açılır. Tamamen iyileşme ortalama 3-7 gün arasında değişir. Bir göz yapıldıktan 3 gün sonra diğer göz ameliyatı yapılır.
Akıllı lens ameliyatı yapan hastaneler tarafından hastalara önerilenler; dinlenmesi, ağır fiziksel aktivitelerden uzak durması, araç kullanmaması, bandajlar açıldıktan hemen sonra su ile temastan kaçınılması, dışarı çıkılması gerekiyorsa güneş gözlüğü kullanması, havuz ve denize girilmemesidir.
Göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı, şeker hastalığına bağlı retina sorunları, keratokonus ve göz tembelliği gibi sorunları olanlara akıllı lens yerleştirilmesi uygun değildir. Akılı lenslerin sık sık gece araba kullanan kişilerde uygulanması doğru değildir.
Sonuç olarak, akıllı lensler, çok iyi sonuç veren ve yüksek hasta memnuniyeti sağlayan lenslerdir ancak her göze uygun değildirler. Uygun olmayan gözlere takılmaları durumunda hastaya faydadan çok zarar verebilmektedirler.
Trifokal GİL'ler, katarakt nedeniyle görme sorunları olan hastalarda yada ileri derecede gözlük numarasına sahip olup yüksek numaralı kalın camlar nedeniyle görme kalitesi düşük olan yada gözlüğün ağırlığından gözlüğü taşıyamayan ve gözlükten kurtulmak isteyen ancak lazer cerrahisine uygun olmayan genç hastalar için de ...
Burada kullanılan merceğin numarası ve türü (akıllı lens, astigmatlı lens gibi) her hasta için ayrı hesaplanır ve değerlendirilir. Damla ile uygulanan anestezi altında dikişsiz bir şekilde uygulanır. Başarılı bir cerrahi müdahale ile yerine konulan yeni merceğin kendiliğinden kayması söz konusu değildir.
Akıllı lens olarak bilinen trifokal lensler, üç odaklı lenslere verilen isimdir. Hastaların göz tedavisinde akıllı lens kullanıldığında tedavi sonrası gözlük kullanma gereksinimi olmaz. Bu kişiler gözlüksüz olarak kitap okuyabilir ya da uzaktaki yazıları rahatlıkla görebilirler.
Hastanın gözlerinde yakın, uzak ve orta mesafede net bir görüş sağlayan akıllı lensler ayrıca ömürlük akıllı lens olarak da isimlendirilirler. Bu akıllı merceklerin önemli niteliklerinden biri, ara mesafelerde sağladığı netliktir.
Katarakt ameliyatı genelde ağrısız bir ameliyattır. Hem ameliyat sırasında hem de ameliyat sonrasında bir ağrı hissi olmaz. Ancak hastaların önemli bir bölümünde batma veya yanma gibi şikayetler görülebilir. Bu şikayetler herhangi bir görme azlığına neden olmaz.
Akıllı lens ameliyatı damla anestezisi ile yapılır. Tecrübeli ellerde 7-8 dakika kadar süren bir işlemdir. Ağrısız bir işlemdir. Ameliyat sonrası hasta kalkıp evine gidebilir, ertesi sabaha kadar gözün bandajlı kalması uygun olur.
Premium Akıllı lensler, hem miyop, hem hipermetrop, astigmat gibi görme problemlerine hem de katarakta aynı anda çözüm sunan göz içi merceklerdir. Tıbben Trifokal mercek adını verdiğimiz premium akıllı lensler halk arasında ömürlük lens, üç odaklı mercek gibi isimlerle de anılır.
Akıllı lens ameliyatı sonrasında mevcut göz renginizin değişmesi söz konusu değildir.
Ameliyatlı göz, su ve sabunla temas etmemelidir. Boyundan aşağı duş alabilirsiniz. Bu nedenle ilk 1 (bir) hafta göze su teması olmamalıdır. Saçınızı kuaför usulü geriye doğru yıkayabilirsiniz.
Bu lenslerle hem 7 numaraya kadar olan astigmatlar hem de miyop ve yakın problemi olan numaralar düzeltiliyor. Bu tedavilerin sonrasında hastaların gözlük veya lens kullanmalarına gerek kalmadığı belirtiliyor. İstanbul Cerrahi Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op.
Ağrısız bir operasyondur. Gözün içindeki doğal lens çıkartılarak, yuvasına akıllı göz içi mercek takılır. Ameliyat sonrası göz bandajla kapatılır, hasta evine gider, o gece göz bantla kapalı kalır ve ertesi gün kontrol sırasında hekim tarafından bandaj açılır. Hasta aynı gün görmeye başlar ve normal yaşamına döner.
Günlük numarasız renkli lens fiyatı ortalama 75 TL'den başlar, lensin yapısına göre 800 TL gibi rakamlara bile ulaşabilir. Aylık ve 3 aylık numarasız renkli lens fiyatları ise genelde 140 TL ile 300 TL arasındadır. Yıllık numarasız renkli lens fiyatları ise 150 TL'den başlayıp 800 TL gibi rakamlara ulaşabilir.
Akıllı Lens Markaları
Hastaların tercih ettiği başlıca markalar arasında Amerikan Alcon ve Tecnis, ve Alman Zeiss markaları ön plana çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri