Apple Watch kalp krizini saptayamaz.
Yeni yapılan bir araştırma, faydadan çok zarar sağlayacağı gerekçesiyle kalp hastalarına fitness saatlerini kullanmamalarını tavsiye ediyor.
Apple Watch, kalp krizlerini veya inmeleri algılayamaz. Göğüste ağrı, basınç, darlık hissediyorsanız veya kalp krizi geçirdiğinizi düşünüyorsanız hemen acil servisi arayın. Apple Watch yalnızca atriyal fibrilasyon belirtilerini düzenli aralıklarla kontrol eder.
PPG teknolojisi, akıllı saat kadranının arka yüzeyinde bileğin üst kısmına denk gelen sensörlerin hareketi algılaması ile çalışmaktadır. Bileğin üst yüzeyindeki hareket, cihazın sensöründeki ışık yayılımı ile tespit edilir. Her kalp atışında vücutta meydana gelen kan akışı, yeşil ışık sensörleri ile tespit edilir.
Elektromanyetik Radyasyon: Akıllı saatlerde kullanılan kablosuz iletişim teknolojileri elektromanyetik radyasyon yayabilir. Ancak, genellikle yayılan radyasyon miktarı düşük seviyelerdedir ve uluslararası güvenlik standartlarına uygun üretilen akıllı saatlerin zararsız olduğu belirtilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Resmi olarak yapılan açıklamada bu ürünlerin kullanımı yasaklanmışken, kullanıcıların bu cihazları hemen imha etmesi gerektiği de söylendi. Özellikle GPS özelliğine sahip saatlerin daha tehlikeli olduğu söylenirken, bu cihazların çocuklarımızı korumaktan ziyade onlara zarar verebilecek ürünler olduğu kararı verildi.
Okuduğum yazıya göre "Akıllı telefonları uzun süre kullananlar da yaptığımız deneylerde ciddi bir sağlık sorunu olmadığı dile getirilir" diyor.
EKG uygulamasının 1. sürümünde 50 ile 120 v/dk. arasındaki atriyal fibrilasyon değerleri tespit edilebilir. EKG uygulamasının 2. sürümünde 50 ile 150 v/dk. arasındaki atriyal fibrilasyon değerleri tespit edilebilir.
Kişinin kalp atış hızının dakikada sınır olarak kabul edilen 100'den 140'ın üstüne çıkması kalp çarpıntısı (taşikardi) olarak ifade edilir. Kalp çarpıntısı esnasında kalp çok fazla attığı için tüm hücrelere ihtiyaç duyduğu kan ve oksijeni sağlayamaması sebebiyle zamanla tehlikeli bir duruma dönüşebilir.
Yetişkin ve sağlıklı insanlarda kalp atış hızı dakikada 60-100 aralığında olması normaldir. Uzun zamandır sporla ilgilenen kişilerde nabız 45-60 seviyelerine kadar düşer. Kalp atış hızınız dinlenme esnasında ne kadar düşük ise o kadar iyidir.
Kalp Krizinde Nabız Kaç Olur? Taşikardi yani hızlı kalp atışı, dakikada 200 atıma kadar çıkabilmektedir. Kalp hızının artması ile birlikte baş dönmesi, nefes darlığı, göğüste çarpıntı ve çırpınmak hissi olabilmektedir.
EKG, kalbin özellikle ritmi, damar hastalıkları, kalp krizi ve kalp kasının kalınlaşmaları hakkında değerli bilgiler verir. EKG; basit olması, hasta açısından zahmetsiz olması, her yerde uygulanabilir ve ucuz olması nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır.
EKG, kalp hastalıklarının teşhisinde hekimin muayene bulguları, tahliller ve filmlerle birlikte değerlendirildiğinde daha fazla yardımcı olabiliyor.
SAR Değerleri: Specific Absorption Rate –Özgül Soğurma Oranı- anlamındaki SAR, akıllı telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarını simgelemektedir. Akıllı saatlerde SAR değeri normal bir telefonun 3/1 oranındadır.
Şeker, bal, reçel, pekmez ve şekerli tatlılar ile tuz tüketimini azaltınız. Günde en fazla 1 fincan kahve, 3-4 bardak açık çay içiniz. Fiziksel aktivitenizi arttırınız. Hipertansiyonunuz varsa tuz ve tuz içeren besinleri tüketmeyiniz.
Akıllı saatler, geleneksel saat işlevlerinin yanı sıra bir dizi ek özellik sunan giyilebilir teknoloji ürünleridir. Bir saat olarak zamanı göstermenin yanı sıra adım sayma, kalp atış hızını ölçme, mesajları ve çağrıları görüntüleme ve müzik çalma gibi farklı fonksiyonlara sahiptirler.
Yapılan kontrollerde sessiz kalp krizi tespiti yapılabilir. SESSİZ KALP KRİZİ NASIL ANLAŞILIR? Kalp krizi belirtileri arasında mide bulantısı ve kusma, ani soğuk ter basması, baş dönmesi, sıkıntılı genel durum, çabuk yorulma, nefes darlığı ve kalp ritim bozukluğu da yer almaktadır.
1–10 yaş dönemi içerisinde ki çocuklarda 70–120 arası, 11–17 yaş arasındaki çocuk ve ergenlerde dakika içerisinde 60–100 arası, 17 yaş ve üstü genç ve yetişkinlerde dakika içerisinde 60–100 arası, Sporcularda 40–60 arası olması normal kabul edilir.
Bir migren, genellikle başın bir tarafında şiddetli zonklama ağrılarına veya nabız atma hissine neden olabilir. Genellikle bulantı, kusma ve ışığa/ sese aşırı hassasiyet eşlik eder. Migren atakları saatlerce hatta günlerce sürebilir ve ağrı o kadar şiddetli olabilir ki günlük aktivitelerinize engel olabilir.
Uzmanlar akıllı saatle ölçülen kan basıncının ne kadar güvenilir olabileceği konusunda halen net değil. Kan basıncını doğru şekilde ölçmek, kalp atış hızını ve ritmini takip etmekten hem daha önemli hem dah zor olduğunu belirtmekteler.
Tansiyon ölçme özelliği akıllı saatlerde kan basıncı ölçümü olarak da geçmektedir. Kan basıncı ölçen akıllı saatler tansiyon rahatsızlığı olan kişiler için gün içinde kurtarıcı bir eşyadır. Akıllı saatlerin her modelinde kan basıncı ölçme özelliği bulunmamaktadır.
Cardiogram uygulamasının ardındaki uzmanlar, Apple Watch'un kalp ritim sensörünün doğruluk oranına dair bir araştırma yaptı. Geliştirilen yeni yazılımlar ve son resmi güncellemeler sayesinde yapay zeka desteği alan kalp sensörü, kalp ritmini yüzde 97 oranında doğru tespit edebiliyor.
Özellikle elektromanyetik radyasyon yaydığı bilinen akıllı bilekliklerin fazla maruz kalındığında ne tür bir etkiye sahip olacağı konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Sonuç olarak, akıllı bilekliklerin sürekli takılması bilek ağrısı ve yorgunluğuna neden olabilir.
Ancak pil ömrü ve malzemelerinde kullanılan materyaller sebebiyle bu ürünler ortalama 2 - 3 yıl kadar performansını yitirmeden çalışabilir. 2-3 yılın ardından performansında düşüşler görülebilir. Bununla birlikte özel cam, kaliteli kayışlar ve lityum iyon pil kullanan saatlerin ömrünün en az 5 yıla çıktığı görülür.
Saatler günümüzde farklı teknolojilerle gelişip yenilense de yaygın olarak sol kolda taşınır. Bu hem dijital saat çeşitleri hem de diğer modeller için geçerli olur. Özellikle telefonlarla senkronize şekilde kullanılan akıllı saat çeşitleri de sol kolda tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri