Akıllı saatin şarj olduğunu anlamak için şarj ünitesindeki gösterge ışıklarından yararlanabilirsiniz. Saatin şarjı dolduğunda gösterge panelindeki ışıkların tamamı yanacaktır. Telefonlara nazaran daha uzun süre şarjı giden akıllı saatler, büyük-küçük herkesin talep gösterdiği ürünlerdir.
Piyasada bulunan birçok akıllı saatin şarj süreleri değişkendir. Daha az kaliteli olan saatlerin ortalama olarak 15 ila 17 saat arasında şarja ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Ancak üst segmentlerdeki kaliteli ve köklü markaların saatleri 48 saatte kadar şarj ihtiyacı duymadan çalışabilmektedir.
İlk kullanım sırasında da belli bir süre şarj etmenize gerek kalmıyor. Akıllı saatinizi aldığınızda içerisindeki pilin seviyesiyle birlikte hemen kullanmaya başlayabiliyor, ayrıca kapanmadan önce şarj ederek kullanıma devam edebiliyorsunuz.
Şarj Olma Süresi: 2 Saat. 5ATM sertifikası
Apple Watch'unuzun arka yüzünü şarj aletine yerleştirin. Şarj aletinin mıknatısları Apple Watch'unuzu hizalar ve saat kadranında pil şarj etme simgesi görünür. Apple Watch'unuzun şarj olmasını bekleyin.
İlgili 37 soru bulundu
Apple Watch aygıtınız şarj olmaya başladığında bir ses çalar (Apple Watch'unuz sessiz modda olmadığı sürece) ve saat kadranında bir şarj etme sembolü gösterir. Apple Watch aygıtının şarj olması gerektiğinde bu sembol kırmızı, şarj olurken de yeşil olur.
Eğer Apple Watch SE'yi tüm özellikleriyle kullanırsanız bir gün boyunca şarj etmeye ihtiyaç duymuyorsunuz. Saati sıfırdan şarja taktığınızda ise bir buçuk saate yakın bir sürede tam şarja ulaşabiliyor. Elbette saatin tüm özelliklerini kullanmazsanız, pil süresi birkaç günden daha uzun olabilir.
18 saat pil ömrü sunabilen yeni akıllı saat, iPhone'larda olduğu gibi düşük güç modu da sunacak. Böylece pil ömrü 36 saate kadar uzatılabilecek.
Saatiniz çöküyorsa veya ekran kararıyorsa ne yapılması gerekir. Bu sorun meydana gelirse saati zorla yeniden başlatmak için Yukarı düğmesini en az 16 saniye basılı tutun. Saatinizin ekranının siyah kalmasının sebebi saatinizin pilinin bitmesi olabilir. Tekrar açmak için saatinizi şarj edin.
Akıllı saat nasıl açılır sorusunun tek bir yanıtı vardır. Saatin üzerinde yer alan açılış düğmesi ile saat aktif hale getirebilmektedir. Pek çok akıllı saat çeşidi bulunsa da tüm saatlerin açılış şekli aynıdır. Ancak telefonlarla bağlantı kurma işlemi saatten saate farklılık gösterebilmektedir.
Aksoy, "Cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını uzun süreli olarak şarjda bırakmaları hem bataryalarının ömrünü azaltır hem de ısınıp şişmesine ve bununla birlikte de patlamasına neden olur. Telefonlarını en fazla 3 saat şarjda tutmaları gerekir.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Akıllı saatlerin en çok şarj tüketen kısımları şüphesiz ekranlar oluyor. Cihazınızın ekranını sık sık açmak veya ekranı yüksek parlaklıkta kullanmak bataryanın hızlıca bitmesiyle sonuçlanacaktır. Ekran parlaklığını uygun şekilde ayarlayabilir ve pil ömrünü uzatmak için gereksiz işlevleri kapatabilirsiniz.
Atongm markasının Ultra Pro akıllı saatini diğer akıllı saatlerden ayıran özellik ise tek şarjla 30 gün çalışıyor olması ve 60 gün boyunca bekleme modunda kalabilmesidir. Şimdiye kadarki Türkiye pazarında 1000mAh kapasiteli uzun pil ömrü olan tek akılı saat.
Akıllı saatinizin Android cihazınızla uyumluluğunu kontrol edin, çünkü akıllı saatler Android 4.4 ve üzeri sürümlerle uyumludur. Akıllı saat marka ve modelinin, Android sürümüyle uyumlu olduğundan emin olmak için markanın belgelerini kontrol edebilirsiniz.
Sonuç olarak, bir akıllı saatin ömrü genellikle iki ila üç yıl arasındadır. Marka, yapım kalitesi, bakım, batarya ömrü, yazılım güncellemeleri ve kişisel kullanım alışkanlıkları gibi faktörler, bir akıllı saatin ne kadar süre dayanacağını etkileyebilir.
Band'ınız şarj olmaya başladığında üzerinde yeşil ışıklar yanıp sönmeye başlayacaktır. yaklaşık olarak 3-4 saat içerisinde üç adet yeşil ışık yanacaktır. Bu ışıklar yanıp sönmeyi bıraktığında bandınız şarj olmuştur.
Akıllı saat kullanımı için ihtiyacınız olan iki önemli unsur internet erişimi olan bir cihaz ve bluetooth bağlantısıdır. Bu unsurları sağlayarak akıllı saat kurulumunuzu pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Bu durumda akla akıllı saat telefon olmadan çalışır mı sorusu da geliyor olabilir. Elbette akıllı saatlerin çalışmak için herhangi bir telefona ihtiyaçları yok çünkü akıllı saatlerin kendi içlerinde bir işletim sistemi ve pili bulunur.
Apple Watch Series 8, ISO 22810:2010 standardı kapsamında 50 metre suya dayanıklılık derecesine sahiptir.
Apple Watch Series 8 ile Neler Yapılır? Apple Watch Series 8, kullanıcılara bir dizi harika işlev sunar. Bu akıllı saat, spor ve sağlık takibi yapmak, mesajları yanıtlamak, müzik dinlemek, hava durumu bilgilerini kontrol etmek ve daha fazlasını yapmanızı sağlar.
Kayışla birlikte 2 Megapiksellik bir ön kameraya sahip olan akıllı saatin 8 GB dahili depolaması bulunuyor.
Bir güncelleme olup olmadığını görmek için iPhone'unuzdaki Apple Watch uygulamasını açın, Saatim > Genel > Yazılım Güncelleme'ye gidin. Eğer bir güncelleme varsa, iPhone'unuzu bir Wi-Fi ağına bağlayın, şarj aygıtınızı Apple Watch'unuza (en az %50 şarja sahip olmalıdır) takın ve kablosuz bir şekilde güncelleyin.
Apple Watch 8 Türkiye fiyatı ise 9.299 TL olarak marka tarafından duyuruldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri