Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir. Telefon temizlenirken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Cihaz temizlenirken; yumuşak, tüy bırakmayan ve hafif nemli bir bez kullanılabilir.
Aşındırıcı kimyasallar ve çok ıslak bezlerin kullanımı cihazlara zarar vereceğinden işlemler sadece mikrofiber bez yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Cihazın ekranı, kılıfı ve arka kasasını temizlemekte etkili olan mikrofiber bez, sabun ve su yardımıyla nemli bir hâle getirilerek yüzeye uygulanır.
Telefonunuzu bir mikrofiber bez veya dezenfekte edici mendiller yardımıyla nazik hareketlerle temizleyebilirsiniz. Tüm temizlik işlemlerini yaparken telefonunuzu şarjdan çıkarın. Telefonunuzun hiçbir üniteye bağlı olmadığına emin olun. Telefon kılıfınızı da temizlemeyi unutmayın.
Telefon ekranlarını temizlemek için temel malzemeler arasında yumuşak bir mikrofiber bez bulunur. Bu bez, ekranın yüzeyindeki tozu nazikçe temizler ve çizilmelere karşı korur. Ayrıca özel telefon ekranı temizleme solüsyonları veya su bazlı hafif temizleyiciler kullanmak da önemlidir.
Aseton kullanarak silikon telefon kılıflarını temizlemek tesirli bir metottur. Ancak çok dikkatli olmak gerekir. Zira aseton yapısı gereği kılıfların renginde ağarmalara veyahut deformelere kapı aralayabilir. Bir parça pamuk veyahut bez kullanarak bu metodu uygulayabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Cihazları temizlerken yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya dezenfekte edilmiş mendil kullanılabilir. Telefon temizlenirken kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Cihaz temizlenirken; yumuşak, tüy bırakmayan ve hafif nemli bir bez kullanılabilir.
Telefon kılıfı temizleme işlemi evdeki yöntemlerle kolaylıkla yapılabilir. Sirke ve karbonat kılıf temizlemek için son derece uygundur.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Telefon ekranını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bez veya dezenfektan mendil kullanmaktır. Bu konuda özellikle mikrofiber olarak üretilen bezleri tercih edebilirsiniz. Mikrofiber yüzeyi sayesinde cihazın ekranına zarar vermez ve çizik oluşturmaz.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Islak mendilde bulunan kimyasallar telefonunuzun ekranına ve diğer yüzeylerine zarar veriyor. Bununla birlikte ıslak mendilde bulunan su telefonunuzun içine sızabilir ve cihaz performansını yarıya indirebilir.
Peki telefon temizliği nasıl yapılmalı. Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli. Doğrudan telefonla temas eden dezenfektan ise arızaya yol açıyor.
Antibakteriyel temizleme spreyi alın. Cep telefonunu temizleme spreyiniz yoksa, küçük bir sprey şişesine %70 izopropil alkol ve %30 distile su ile doldurun. Bu içerikleri internet üzerinden veya en yakın eczaneden edinebilirsiniz. Telefonun üzerindeki tüm aksesuarları çıkartın.
Lollipop ve daha yeni sürümle çalışan Android telefonlar için Ayarlar>Hesaplar>Yedekle ve Sıfırla yolunu takip ederek Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğine dokunduğunuzda gelen ekranın alt kısmında yer alan 'Cihazı Sıfırla'ya dokunduğunuzda her şeyi kolayca silebilirsiniz.
Hoparlör temizliğinde yumuşak fırça kullanımı:
Buna en ideal örnek, kuru bir sulu boya fırçası diyebiliriz. Fırçayı, hoparlörün boyunca yavaş bir şekilde birkaç kez hareket ettirin. Aynı şekilde yumuşak fırçayı telefonun altındaki hoparlör delikleri için de kullanabilirsiniz.
Telefon hoparlör toz temizleme işlemini en basit şekilde bir bant yardımıyla yapabilirsiniz. Bantla temizleme en iyi yöntem sayılmasa da düzenli temizlediğinizde iyi sonuçlar alabilirsiniz. Küçük parça bandı telefonun hoparlörüne yavaşça yapıştırın ve 10 - 15 saniye bekledikten sonra çekin.
Ekranı silmek için nemli bir bez kullandığınızda, ekranın üzerinde su kalabilir. Bu nedenle, mikrofiber bezin kuru tarafı ile ekranı kurulayın. Ancak kesinlikle kağıt havlu veya diğer sert malzemeler kullanmayın.
Telefon hoparlörü temizleme için sıklıkla diş fırçaları kullanılır. Bu yöntem, diş fırçasıyla hoparlör kısmının temizlenmesi mantığına dayanır. Telefonun donanımına zarar vermemek için yumuşak kıllı bir fırça kullanmanız gerekir. Hoparlör temizleme sesi de kullanılabilecek bir başka yöntem.
Teknolojik ürünlerin ekranını temizlerken, mutlaka mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, cam ve led ekranların çizilmesini önler. Tozları alır ve sıvı maddelerin ekrandan çıkmasını sağlar. Televizyon ekranı temizliğinde deterjan kullanımı önerilir.
Eşit miktarda su ve sirkeyi birbirine karıştırın. Hazırladığınız karışıma batırdığınız mikrofiber bezi iyice sıkın ve kapalı olan televizyon ekranını dairesel hareketlerle nazikçe silmeye başlayın. Son olarak kuruduktan sona iz kalmaması için bir başka mikrofiber bez ile kurulamayı ihmal etmeyin.
LED Ekran Temizliği Nasıl Yapılır? Güç Kaynağını Kapatın: Temizlik işlemine başlamadan önce LED ekranın gücünü kesmeyi unutmayın. Toz ve Kirleri Temizleyin: Yumuşak bir mikrofiber bez kullanarak ekranın yüzeyinde biriken toz ve kirleri nazikçe silin.
Plastik Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir? Plastik malzeme kullanılarak hazırlanan telefon kılıfları ise yine ılık su ve sabun yardımı ile temizlenebilir. Ancak kritik olan nokta sabunu çok az miktarda kullanmanız ve telefon kılıfını biz de çok fazla ıslatmadan, nemli kalacak şekilde silmenizdir.
Karbonat Kullanarak Telefon Kılıfı Temizleme
Ev temizliğinde sıklıkla tercih edilen karbonatı, şeffaf kılıf temizliğinde de tercih edebilirsiniz. Dezenfektan özelliği olan karbonat, cep telefonunuzun kılıfına yerleşmiş olan kirleri çıkarmak ve iyice temizlemek için en ideal doğal yöntemdir.
Temizlik: Beyaz sirke meyve sebzelerin temizliğinde ve dezenfekte edilmesinde kullanılabilir. Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri