İtalyanca mensa “küçük taşınabilir masa” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İspanyolca ve Ladino (Yahudi İspanyolcası) mesa “masa” sözcüğü ile eş kökenlidir.
Masa TDK sözlük anlamı nedir? Masa kelimesinin TDK sözlüğe göre 5 farklı anlamı vardır. Masa kelimesinin kökeni Rumca dilidir.
Mensa adı Latince'de masa anlamına gelir.
Bilinen ilk masalar Mısırlılar tarafından imali edilmiş ve kullanılmıştır. Eşyaları yerden yüksekte tutmak amaçlı olarak metal veya taş satıhlardan yapılmışlardır. Yunanlar ve Romalılar masayı özellikle yemek yemek için kullanmışlardır.
Gönül kelimesi, Türkçe kökenli olup, sözlükte “Kalpte olduğu kabul edilen sevgi, istek ve arzuların kaynağı” (Doğan 2009: 446), “İnsanın manevi varlığının ifadesi, inanç ve hislerimizin kaynağı, önüne geçilemeyen iç kuvveti; kalp, dil” (Doğan 2011: 619-620) olarak tanımlanır.
İlgili 17 soru bulundu
İşte tüm merak edilen detaylar. Yıldız isminin kökeni Türkçedir. Yıldız ismi kız çocukları için kullanılma ve farklı anlamlara gelmektedir. Yıldız ismi talih, baht ve yazı demektir.
yürek - Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe yürek “kalp” sözcüğünden evrilmiştir. Moğolca cirüke(n) (aynı anlamda) Türkçeden alıntıdır.
Maşa, günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Sıcak nesneleri tutmaya yarayan iki kollu bir araçtır. Maşa, metalden yapılarak kor ve ateş tutmaya ve karıştırmaya yarayan güvenlik gereci olarak bilinmektedir.
Antonio Santi Giuseppe Meucci (13 Nisan 1808-18 Ekim 1889), İtalyan mucit. 1854'te teletrofono adını verdiği sesi önce elektrik dalgalarına, daha sonra aletin diğer ucunda sese çeviren aleti icat etmiştir. Bu, telefonun ilk örneği olarak kabul edilir.
Bilinen en eski kanıt, M.Ö. 4500 civarında kilden yapılmış bir heykelciktir. Heykelcik, dört bacaklı ve arkalığı olan bir sandalyede oturan insan figürüdür. Sandalye kullanan ilk topluluğun Sümerler olduğu; heykel, kabartma ve mühürlerde görülmektedir.
Latince, Roma'nın da yer aldığı Orta İtalya'daki Latium bölgesinin dilidir. Roma Cumhuriyeti'nin yükselişe geçmesiyle İtalya'da, sonra da batı Roma İmparatorluğu'nda egemen dil haline geldi.
Latince Ortaçağ ve Rönesans boyunca düşünürler ve bilginler tarafından konuşulmaya devam etmiş ve bu durum 18. yüzyıla kadar devam etmiştir. 6. Ortaçağ Dönemi (MS 600 - 1300): Bu dönemde Latince bütün Avrupa'nın ortak resmi diliydi.
-oma, -om: tümör. Adenoma- adenom: bez tümörü. -osis, -oz: durum, meydana gelme, bulunma.
Arapça, İbranice Fenike eski diller(e) ait bir kökene sahiptir. 26 ülke tarafından resmi dil olarak benimsenir. Arap Birliği'ni oluşturan 22 ülkenin de resmi dilidir. Dünyada 300 milyondan fazla Arapça konuşan kişi vardır, ancak bu kişiler ağırlıklı olarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya uzanan bölgede yaşarlar.
ماصه - ماصا - masa.
Okul nasıl bulundu sorusuna 1796 yılında Franklin Massachusetts'te dünyaya gelen Horace Mann isimli profesör damga vuracaktır. Yunanca ve Latince alanında oldukça başarılı bir profesör olan Mann günümüzdeki okul sisteminin temellerini atan kişidir.
1989'da Tim Berners-Lee'nin World Wide Web üzerine yaptığı çalışmalar, internetin modern formunun temellerini attı. 1990'larda ARPANET ve NSFNET'in görev süreleri sona erdi ve internet, ticari trafiği taşımak için kullanılmaya başlandı.
1832'de telgraf ile ilgilenmeye başlayan Samuel Morse tarafından 1835 yılında oluşturuldu.
isim denir. Örnek: masa, kitap, öğretmen, balık, kalem, kelebek, vb. isim denir.
Umay, (veya Umai; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай ана, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)) Türk mitolojisinde ve Tengrizimde doğurganlık tanrıçasıdır ve bu nedenle kadınlar, anneler ve çocuklar ile ilgilidir. Umay, diğer çeşitli dinlerinde bulunan toprak ana tanrıçalarına benzer.
Maysa, Arapça kökenli bir isimdir. Genellikle Araplarda, kız çocuklarına konulmaktadır. Türkiye'de pek yaygın olmayan bir isim değildir. Buna rağmen yeni nesil isimler arasında geçmektedir.
şimdi - Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe şimdi sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe uş imdi “işte şimdi” sözcüğünden evrilmiştir. Daha fazla bilgi için şu, imdi maddelerine bakınız.
Sevgili kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Köken. Osmanlı Türkçesi آرقهداش sözcüğünden devralındı. arka + -daş, arka, sırt; sıkıntılı anlarda yardım eden kişi, yardımcı demek olup Tarama Sözlüğü'ne göre zahîr, hami, yardımcı" demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri