Yumuşak hareketler eşliğinde silmek gerekir ve mutlaka mikrofiber bez kullanılmalıdır. Kapaklara öncelikle cam temizleyici püskürtülür ve kuru bir mikrofiber bez yardımı ile silinir. Parmak izlerinin kapak üzerinde leke oluşturmaması için eldiven kullanılmalıdır.
Akrilik mutfak dolabı temizliği yaparken yine mikrofiber bez kullanmanız gerekir. Bu kapak modelleri de parlak yapıya sahiptir. Bundan dolayı yüzeylerinde parmak izleri başta olmakla beraber bir sürü iz bırakırlar. Temizlik sırasında iz kalmaması için eldiven takmanız sizin yararınıza olacaktır.
Evet, akrilik dolaplar en uzun ömürlü mutfak dolaplarıdır. Bu özelliğini kaplamasının kalitesinden almaktadır. Yüzeyinde ayrıca bir koruyucu malzeme bulundurması sebebiyle sararmaz ve solmaz.
İki bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ile karıştırıp temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp dolapların içini ve dışını silin ve kuru bir bezle kurulayın. Dolap içindeki tüm araç gereç ve parçaları boşaltmakla başlayın. Bulaşıkları temizleyin ve dolaplara geri koymadan önce iyice kurulayın.
Mutfak Dolap Kapakları Nasıl Temizlenir? Mutfak dolabı kapaklarının temizliğinde aşındırıcı ağır kimyasallar yerine geleneksel ve doğal bir yöntem olan sirkeli su ve bulaşık sabunu ile temizleme yapılır. Bu sayede dolap kapaklarında ve iç kabinlerde aşınma ve bozulmalar oluşmaz.
İlgili 36 soru bulundu
Akrilik malzemeden yapılan mutfak dolaplarının temizliğinde, su ile seyreltilmiş olan sıvı deterjanlar kullanılabilir. Yüzeyde inatçı lekeler varsa, bulaşık süngerinin sert yüzeyi ile nazikçe ovulabilir.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin. Eğer bez yerine bulaşık süngeri kullanacaksanız, mutlaka yumuşak kısmını kullanın.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Çizilmez yüzeylidir. Suya karşı da dayanıklıdır. Parlak ve mat olarak hazırlanabilmektedir. Parlak olan model oldukça şıktır ve ayna yüzeyi gibi parlamaktadır.
Akrilik kapaklar, ham mdf üzerine 0,5-2 arası ABS/PMMA nın laminasyonu ile elde edildiğinden kapak kalınlığının 18 mm den fazla olması gerekir. Bir diğer yöntemi de kapak kenarında yer alan pvc bantın sökülmesi ile kapağın akrilik olup olmadığı anlaşılabilir.
Pleksiglas veya Akrilik için en iyi temizleme, sabunlu su ve yumuşak bir mikrofiber bezle yapılır.
Akrilik mutfak dolaplarının kapakları parlaktır ve çok narindir. Yumuşak hareketler eşliğinde silmek gerekir ve mutlaka mikrofiber bez kullanılmalıdır. Kapaklara öncelikle cam temizleyici püskürtülür ve kuru bir mikrofiber bez yardımı ile silinir.
Corian, akrilik tezgah temizliği ve bakımı için sıvı krem deterjan kullanılır, nemli mikro fiber bir bez ile dairesel hareketlerle lekelerin çıkarılması önerilir. Daha sonra bol su ile durulanır ve yumuşak bir bez ile kurulanır.
Örneğin sert krem temizleyiciler ya da bulaşık süngerinin sert kısmı dolapta çizikler oluşmasına neden olabilir. Çamaşır suyu ile temizlik ya da bulaşık tableti ile mutfak dolabı silme gibi uygulamalar ise dolapların içi iyi durulanmadığında sağlığınızı tehdit edebilir.
Sirkenin doğal mayalı yapısı; temizlik için idealdir. Sirke yalnızca mikrop ve bakterileri öldürmez aynı zamanda temizlenen yüzeyin parlatır. Bu yüzden mutfak dolapları temizliği için en etkili yöntemlerden birisidir. Elma sirkesi değil de beyaz sirke kullanırsanız, dolaplarınız daha temiz ve parlak olacaktır.
Sirke ile yağ lekelerini temizlemek
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Dolap kulpları ve kapak kenarları, sık dokunulan alanlar olduğu için düzenli olarak temizlenmelidir. Bu bölgeleri temizlemek için, yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanılabilir. Dezenfekte amaçlı beyaz sirke ile su karışımı da kullanılabilir.
Oysaki sirkenin temizlikteki etkisi sadece yüzeysel olmayıp, mikropların kırılmasında da oldukça faydalıdır. Özellikle parlak ve kaplama yüzeye sahip mutfak dolapları için, deterjanın yoğun etkisinden kurtulmak ve doğal bir temizlik oranını artırmak için, sirke en ideal seçeneklerden biridir.
İnatçı lekeler için bulaşık makinesi deterjanı kullanın. Bir kova suyun içine 2 ölçek arap sabunu ekleyip karıştırın ve kapınızı silin. Zorlu lekeleri gidermek için karışımın içine bulaşık deterjanı da ekleyebilirsiniz. Temizlik işlemi bittikten sonra kapıyı duru su ile silin ve ardından kurulayın.
Mutfak dolaplarının zaman içerisinde sararmasını, kirlenmesini ve yağ kalıntılarının birikmesini önlemek için dolap kapaklarının dış kısmını haftada 1, dolap içlerini ise 2 - 3 ayda bir düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri