Selsil Silikonize Akrilik mastik, tek bileşenli, akrilik dispersiyon esaslı, yüksek yapışma gücüne sahip elastiki bir dolgu ve yalıtım malzemesidir. Tek komponentlidir. Tabanca ile kolay uygulanabilir. Kuruduktan sonra su geçirmez bir tabaka oluşturur.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Tabancalı olarak kullanılan akrilik silikonize mastiklerin en önemli özellikleri kolay kullanılması, antibakteriyel olması, esnek olması, havaya ve suya dayanıklı olmasıdır.
Döşeme derzleri, merdivenler, süpürgelik gibi alanlarda akrilik mastik tercih edilmektedir. Bunun sebebi akrilik mastik boyanabilirken silikon mastiğin boyanamamasıdır. Küvet, duş kabini ve lavabo gibi suyla direk temaslı bölgelerde silikon kullanımı daha çok tercih edilmektedir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
İlgili 36 soru bulundu
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Calofer, tamamen sertleşen ve 1.500°C'ye kadar ısıya dayanıklı yüksek kaliteli bir mastiktir. Özellikle duvar, beton ve metal arasındaki yüksek sıcaklıklara maruz kalan derzler ve çatlaklar için uygundur. Soba, fırın, şömine, kalorifer kazanları vb. montajı veya tamiri için kullanılabilir.
Ahşap, PVC, demir ve alüminyum doğramaların montajında, Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Genel olarak akrilik amacına uygun kullanıldığında sağlığa zararlı değildir. İnşaat, otomotiv ve sağlık hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanım için güvenli bir malzeme olarak kabul edilir.
Mükemmel optik netlik ve şeffaflık sağlayan akrilik sıcaklık değişimlerine karşı son derece dayanıklıdır. Sıradan camların darbe direncinin 17 katına kadar dayanabilen bu madde, cam ağırlığının yarısı kadar bir kütleye sahiptir ve hassas işleme için ideal bir malzemedir.
Genelde 3-4 saat içinde silikon kuruduğu için bu süre zarflarında kuruyup kurumadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa kurumasını 10-12 saat bekleyerek garanti edebilirsiniz. Çünkü silikon tam olarak 12 saat içinde kuruma sağlar.
Dolgu ve İzolasyonda Silikon ve Mastik
Dolgu ve izolasyon amacıyla kullanım silikon ve mastiği birbirinden ayırır. Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Silikon çeşitleri nelerdir? Isıya dayanıklı silikon, standart silikon, ayna silikon ve akvaryum silikonu silikon çeşitlerinden yalnızca bazılarıdır. Silikon oldukça işlevli ve çeşitli bir malzemedir.
Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir. Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın.
Otomotiv ve inşaat sektöründe kullanıldığı gibi birçok endüstride de birleştirme ve yapıştırma amacı ile kullanılır.
Akrilik elyaf , yapay elyaflar arasında yüne en çok benzeyen elyaf türüdür. ISO (Uluslararası Standartlar Organizasyonu ) ve BISFA ( Uluslararası Sentetik Elyaf Standardizasyon Bürosu ) tanımlarına göre kimyasal yapısında en az % 85 oranında akrilonitril içeren elyaflar Akrilik elyaf olarak adlandırılırlar.
Yünün doğal özelliklerini bir muadil şeklinde en iyi ortaya koyan halılar çoğu zaman akriliktir. Başka türden bir ipliğin kullanılmadığı, tek tür malzeme ile oluşturulan halılar %100 akrilik olarak tanımlanır, bu tür ibarelere mutlaka denk gelmişsinizdir.
Akrilik kapaklar, ham mdf üzerine 0,5-2 arası ABS/PMMA nın laminasyonu ile elde edildiğinden kapak kalınlığının 18 mm den fazla olması gerekir. Bir diğer yöntemi de kapak kenarında yer alan pvc bantın sökülmesi ile kapağın akrilik olup olmadığı anlaşılabilir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Ateşten, yanıcı ve parlayıcı özellikleri bulunan alanlardan güneş ışığından ve kapağının açık bırakılmasından kaçınılmalıdır. Akrilik/Pleksi aynı zamanda mika adıyla bilinen malzemenin kloroform ile yapıştırılması gayet kolaydır.
Kaliteli bir yapıştırıcı ile hobilerinizin uzun süre kalıcılık sağlaması için soğuk silikon tüp formundaki yapıştırıcı seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle çatı, pencere, duvar, ahşap ve metal yüzeylerin yalıtımı ve su sızıntılarının önlenmesinde yaygın olarak uygulanır.
Isıya dayanıklılık sayesinde uzun süre kullanımdan yararlanılır. Dış mekanlarda hava şartlarından etkilenmeyen malzeme ile izolasyon yapma şansı bulunur.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir. Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Silikon, camın da hammaddesi olan silis kumunun sıvılaştırılması sonucunda elde edilen sağlıklı ve hijyenik bir hammaddedir. Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri