Güneş kremlerinin yalnızca güneşlenme esnasında değil, yaz veya kış fark etmeksizin gündüz saatlerinde her açık havaya çıkmadan önce kullanılması ve gerektiğinden, düzenli olarak yenilenmesi gerekir. Güneşten etkin bir korunma elde edilebilmesi için güneş kremi doğru zamanda kullanılmalıdır.
Sabah sürülen bir güneş koruyucunun, gün boyu etkisinin devam ettiğini düşünmek yapılan en sık hatalardan biri. Oysa güneş koruyucuları ultraviyole ışınlarının yoğun olduğu dönemlerde 10.00-16.00 saatleri arasında 2 saatte bir uygulamak gerekiyor.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Güneş kremleri kapalı ortamlarda da kullanılması gereken ürünlerdir, Güneş kremleri günlük cilt bakım rutini içinde mutlaka kullanılmalıdır, Güneş kremleri üzerinde belirtilen koruma ibarelerine dikkat edilmelidir.
Güneş Kremi Ne Zaman Sürülür? Güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamanız önemlidir. Ayrıca, tekrarlanma sayısı kişinin temposuna bağlıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Güneşten etkin bir korunma elde edilebilmesi için güneş kremi doğru zamanda kullanılmalıdır. Uzmanlar tarafından güneş kreminin güneşe çıkılmadan yaklaşık 30 dakika önce uygulanması önerilmektedir.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Sabah 10'dan sonra akşamüstü 5'e kadar en az 15 faktörlü, tercihen 50 faktörlü güneş koruyucu kullanımı ile yaşlanmamızı geciktiririz, lekelenmenin önüne geçeriz, en önemlisi de deri kanseri riskinden cildimizi koruruz.
Serumlar cildin gece onarılma ve yenilenme sürecine çok büyük katkı sağlar. Bu sebeple gece cilt bakımında serumu atlamamak gerek. Serumlar aynı zamanda cildin daha pürüzsüz, canlı ve aydınlık olmasına da yardımcı olurlar. Cildine uygun bir tonik ile cildinin gece onarılma hızına destek verebilirsin.
SPF'li nemlendirici gece sürülür mü? SPF etkili ürünler cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için formüle edildiği için gece kullanımı uygun değildir. Gece cilt bakımı cildinizi yenilemek ve onarmak için tasarlanan cilt bakım ürünleri ile yapılmalıdır.
Güneş koruyucu kremlerin GRASE (Genel Olarak Güvenli ve Etkili Olarak Tanınan) özellikte olması çok önemlidir. Yetişkinler yaklaşık 30 gr veya 2 çorba kaşığı gerekir. Güneş kremini dışarıya çıkmadan 15 dakika önce sürün, her iki saatte bir veya yüzdükten veya terledikten hemen sonra tekrar uygulayın.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Güneş koruyucu kremler, en son dışarı çıkmadan 15 dakika önce, diğer kremlerle arasında en az 5 dakika beklenerek sürülmelidir.
Bu sebeple her gün düzenli olarak güneş kremi sürülmeli ve cildi hassasiyetten korumalıdır. Güneş kremi üzerine makyaj yapılmasında bir problem yoktur.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Gece yatmadan önce yoğun bakım kremlerinizi sürerek, siz de bu verimli zaman diliminden faydalanabilirsiniz. Doğru kozmetik ürünler kullanıldığında her uyku güzellik vadediyor. Gündüz hava sıcaklığı, aktivite ve cildin savunma gereksinimi sonucu kaybedilen nem, gece yeniden sağlanıyor.
Ürünü uyumadan en az 10 dakika önce uygulayın. 100ml'den büyük ürün tercih etmeyin. Ayrıca krem açıldıktan sonra mutlaka 6 ay içinde bitirilmelidir; aksi durumda etkinliğini kaybedebilir. Hava teması fazla olmaması için kullandıktan sonra, kapağı sıkıca kapatılmalıdır.
Yeteri kadar uyumak stres seviyesini azaltır
Uyku sırasında salgıladığımız büyüme hormonu ise, cildin çok daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor; aynı zamanda yaşlanma belirtilerini geciktirerek ciltteki esnekliği de artırıyor. Büyüme hormonunun bu etkisi ise kolajen üretimini destekleyici özelliğinden geliyor.
Güneş kremi günde 2-3 kez sürülebilir. Özellikle sürekli açık alandaysanız ve havalar sıcaksa 2 saatte bir güneş kremi yenilenmeli, aynı bölgelere tekrar sürülmelidir. Güneşin en dik açıda olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında çok fazla dışarıya çıkmamaya ve güneşe maruz kalmamaya dikkat edin.
Güneş Kremini İki Saatte Bir Yenile!
Güneş kremi ile ilgili bir diğer önemli nokta ise gün içerisinde sık sık yenilenmesi gerektiği. Uzmanlar genellikle iki saatte bir yenilemenin yeterli olduğunu söylüyorlar.
Hücerlerin geceleri atacağı toksinleri kimyasal bir örtüyle kapatmaya gerek yoktur. Bu sebeple geceleri spf içeren kremler sürülmez.
15 koruma faktörlü bir güneş kreminin UVB ışınlarının %93'ünü, 30 koruma faktörlünün %97'sini, 50 koruma faktörlünün ise %98'ini önlediğini görürüz. Bu da aslında başka bir ifadeyle 15 koruma faktörlü bir ürünün 100 fotondan 7'sinin, 30 koruma faktörlü bir ürünün ise 3'ünün geçmesine izin verdiği anlamına gelir.
3- Esmer tenliyseniz SPF 15 ideal bir koruma faktörü olabilir. Güneşte yandıktan sonra koruma faktör oranını kademeli olarak azaltabilirsiniz. 4- Kumral tenliyseniz SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleriyle güneşe çıkabilir, daha sonra faktör sayısını düşürebilirsiniz.
7- Güneş kremiyle bronzlaşmak mümkün değildir
Güneş koruyucu kremler UVA ve UVB ışınlarından korumaya yardımcı olsalar da bütün vücudu tam anlamıyla koruyamazlar. Koruyucuyla da bir miktar bronzlaşmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri