Uzmanlar tarafından akşam ya da gece filtre kahve tüketimi önerilmez. Filtre kahve içindeki kafein ile uykusuzluğa yol açabilir. Bu da uyku düzeninin bozulmasına neden olur.
Bilim insanlarına göre, kortizol seviyesi uyandıktan hemen sonra yüzde 50 oranında artıyor. Bu nedenle uzmanların tavsiyesi kahve içmek için bir saat beklemek. Kahve içmek için en iyi saatler ise 08.00-09.00, 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 dışındaki saatler olduğu belirtiliyor.
Hızlı kilo vermek ve etkili bir şekilde yağ yakımı için yemek, spor ya da yürüyüş zamanınızdan en az 30 dakika önce 1 fincan filtre kahve içmenizi tavsiye ediyoruz.
Araştırmaya göre, uykunuzu olumsuz yönde etkileyebileceğinden, kafeini öğleden sonra saat 2'den itibaren veya yatmadan en az 7 saat önce tüketmekten kaçınmalısınız.
Türk kahvesi, filtre kahve veya espresso gibi siyah kahvelerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla içerisine ekstra krema veya ilave şeker katmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisinden söz edilebilir.
İlgili 19 soru bulundu
Kahvenin kilo aldırdığı anlardan biri de Nescafe tüketildiği anlardır. Yağlı ve kremalı bir tür olan 3'ü bir arada Nescafe, kilo alımına neden olur. Ayrıca yoğun krema ve şeker olduğu için göbek bölgesinde hissedilir yağlanma görülür.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Güçlü bir antioksidan olan kahve, idrar yoluyla vücutta bulunan toksinlerin atılmasını sağlar. Toksinlerden arınan vücut hem hastalıklara karşı güçlenmiş hem de zehirlenmelerden kurtulmuş olmaktadır. Sık sık idrara çıkardığı için vücutta ödem oluşmasını da önlemektedir.
Siyah kahvenin (Türk kahvesi ya da filtre kahve, espresso) metabolizmayı harekete geçirdiği gözlemlenmiştir. İçerisine krema koyulmadığı ya da fazla şekerli içilmediği zaman kilo verdirici etkisi bulunan kahve kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımına neden olabilir.
Filtre kahvenin kalorisi çok düşüktür. Bunun yanı sıra yağ yakıcı özelliği de bulunur. Ancak filtre kahvenin tek başına zayıflattığı yönündeki açıklamalar gerçeği yansıtmaz. Filtre kahve aç karnına ya da spordan yarım saat önce tüketilirse yağ yakımının daha hızlı gerçekleşmesine yardımcı olur.
Vücudumuzun bizi uyandırması için geliştirdiği mekanizmada günün belli saatlerinde kortizol hormunun seviyesi artar. Kortizol ( stres hormunu ) üretiminin en üst seviyeye çıktığı zamanlarda, kahvaltıdan sonra ve ( 08.00-09.00, (12.00-13.00) ve (17.30-18.30) dışındaki saatlerde kahve tüketilmelidir.
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Kahvenin zararları
Özellikle tansiyon, kalp ritmi bozukluğu (aritmi), taşikardi ve diğer kalp hastalıkları olan bireylerde kahve tüketimi çarpıntıya yol açabilir. Bu olumsuzluk herhangi bir kalp hastalığı olmayan bireylerde de aşırı kahve tüketimi sonucunda görülebilir.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Bir kabın içerisine maydanoz ve dereotunu ince ince kıyarak ekleyin. Karışıma yoğurdu ekledikten sonra limon suyunu sıkın. Malzemeleri karıştırdıktan sonra tüketebilirsiniz. Bu kürü, gece uyumadan 3 saat önce tüketmeniz gerekir.
Bu konuyu aydınlatmak isteyen bir grup araştırmacının çalışmaları, aç karnına tüketilen kahvenin sindirimi doğrudan olumsuz etkileyebileceğine dair bir kanıt bulamamıştır (3). Öte yandan kahvenin kahvaltı öncesinde içildiğinde yağ yakımını daha fazla hızlandırdığını gösteren bir çalışma da yoktur.
Yapılan araştırmalarda spor yapmadan 30 dakika önce içilen bir fincan kahvenin 75-90 dakika boyunca kan dolaşımını artırdığı görülmüştür. Aynı zamanda kafein maddesinin kas dokularını koruduğu da tespit edilmiştir. Bu durum kahvenin, kas sakatlıklarında da önleyici olduğu anlamını çıkarmaktadır.
Kahve içen hemen herkes, kahvenin boşaltım sistemine olan etkisini biliyor. Kahve içtikten sonra bağırsak faaliyetleri artıyor ve normalden daha kısa sürede tuvalete gitme ihtiyacının ortaya çıkmasıne sebep oluyor.
Kahve içtiğinizde kafeinin kana karışıp etkisini göstermesi ortalama 30 – 40 dakikayı bulur. Bu spora başlamadan en az 30 dakika önce kahvenizden son yudumunuzu almış olmanız gerektiği anlamına gelir. Tüketmeniz gereken ideal kafein miktarı ise 200 – 400 mg, yani ortalama 2 – 4 fincan kahvedir.
Belirli bir uyku düzeniyle, vücudunuzun uykudayken yağ yakmasını sağlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalar sonucu, uyumadan önce alınan protein, uyku esnasında daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor.
Filtre kahve, vücuda enerji verir. Adrenalini arttırır. Düzenli filtre kahve içen kişilerin, diyabete yakalanma ihtimali %30 oranında daha azdır. Yapılan çalışmalara göre düzenli filtre kahve tüketimi, alzheimer'a yakalanma riskini %65 azaltır.
GÜNDE EN FAZLA KAÇ BARDAK FİLTRE KAHVE İÇİLMELİ? Yetişkinlerde günde 3-4 fincan kahve tüketimi yararlı etkiler sağlar. Yani maksimum kafein alımı günde 400 miligram geçmemeli yani 3 tatlı kaşığı kahveyi geçmemeli.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı, kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımını sağlar ve kilo aldırmak yerine kilo vermeye yardımcıdır.
Uzmanlara göre kahve tek başına asla kilo aldırmaz. Ancak kahvenin içine eklenen şeker, krema, tatlandırıcı, şurup ve süt tozu gibi şeyler kilo aldırabilir. Asıl kilo aldıran kişinin yaktığından fazla kaloriyi vücuduna almasıdır. Bu yüzden kahve tüketirken bu göz önünde bulundurulmalıdır.
Sabah aç karna bu kahveleri tüketmek kalp atışlarını hızlandırır, bu sayede vücutta yağ ve şeker yakımı sağlanır ve sabah aç karna kahve içmek metabolizmayı hızlandırması sebebi ile kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri