Prensip olarak imkanı olan akşam yemeklerinin 18.00-19.00 arasında yenmesinde fayda var. Özel durumlar haricinde akşamları yeme içme işini 20.00'den önce tamamlamak şart. Uzmanların başka tavsiyeleri de var: Akşam öğünleri mümkün olduğu kadar hafifletilmeli.
Saat kaçtan sonra yemek yenmemelidir? Ne kadar erken saatte son yemeği yersek o kadar iyi, uzmanlara göre bu saat aralığı akşam 7 ile 7:30 arası, en ideali.
Kilo vermek için en hızlı yöntem akşam yemeklerini saat 17.00'den önceye çekmek. Bu saatten sonra bitki çayı ve su dışında hiçbir şey yenilmemesi durumunda mevcut tüm diyetlerden daha hızlı kilo verilir.
Gece geç saatte yemek yemek kan şekeri seviyelerinde artış, kalp hastalıkları, obezite ve asitlik gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Temel olarak, ne kadar geç yerseniz, vücudunuz o kadar az uyumaya hazırlanır, bu da hafızanız ve ertesi gün veriminiz üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.
İlgili 28 soru bulundu
SÜZME PEYNİR, MUZ, ELMA
Muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer yüksek tahıllı mısır gevreklerinden yiyebilirsiniz.
Önemli olan günün herhangi bir saatinde ve yatmadan hemen önce aşırı yağlı ve aşırı karbonhidrat içeren besinler tüketmemektir, anormal porsiyonlarda hayvansal besin almamaktır. 1 günde toplam yediklerinizin kalorisi, harcadığınız enerjinin altında kalıyorsa, gece 21:00 de akşam yemeği yemiş olmak size zarar vermez.
Gece geç yenen yemekler 'kalp krizi ve felç riskini artırıyor'. Bir kişi uyuduğunda, genellikle tansiyonu yüzde 10 oranında düşer. Ancak kişi yatmadan önceki iki saat içinde bir şeyler yediği zaman bu durum değişir. Bilim insanları bunun, yemek yediğimizde stres hormonlarının salgılanmasından kaynaklandığını düşünüyor.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Kilo almak isteyenlere genellikle yatmadan önce yemek yemesi tavsiye ediliyor. O yüzden bu durum kilo aldıran bir durumdur. Gece saatlerinde midenin yatıştığı zamanlarda yemek yemek her zaman fazla kilo alımına neden olacaktır. Kilo alımından hariç birçok hastalığı da beraberinde oluşturuyor.
Saat 5'ten sonra yoğurt veya meyve gibi sindirimi kolaylaştıran ve kalorisi az besinler alabilirsiniz. Bu tarz bir yemek alışkanlığı metabolizmanızı düzenlemenize yardımcı olur, uyku düzeninizi destekler, daha rahat kilo vermenize olanak tanır.
İntermittent fasting sağlıklı beslenme programına göre akşam yemek yenilen saatin herhangi bir önemi olmazken, önemli olan tüketilen besinler ve miktarıdır. Kişi günlük enerji ihtiyacını karşılayacağı kadar besin tükettiği takdirde akşam yemek yeme ile kilo almazken, fazlasını tükettiği takdirde kilo alabilmektedir.
Çalışmalar öğünlerde miktarlar açlık durumuna göre ayarlandığında bireylerin akşam 7'den sonra yemek yediklerinde yağlanmadıklarını, daha kolay kilo verdiklerini gösteriyor. Bu araştırma, kilo vermek adına kesin bir saatin bulunmadığına işaret ediyor.
Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi'ndeki Oregon Ulusal Başvuru Araştırma Merkezi'ne göre, gece geç yemenin kilo aldırdığı doğru değil. 2006 yılında bilim adamları, gündüz ve gece sırasında yenen kalorileri karşılaştırdı. Sonuç, aynı miktarda kalori aldığınız sürece, saatin bir önemi yok.
Gelelim, en önemli öğünlerden biri olan akşam yemeğine. Akşam yemeğinin ölçülü olması gerektiğini biliyorsunuz; peki doğru olan saat ne olmalıdır? Akşam yemeğinizi en geç 18.00 ile 20.00 saatleri arasında tüketerek sindirim sürecinize olumlu bir katkıda bulunur, kilo vermenizin kolaylaşmasını sağlayabilirsiniz.
Uyku saatine göre akşam yemeği uyku saatinden en az 4-5 saat önce yenmelidir. Buna göre Saat 22.00-22.30 gibi uyuyan birinin akşam yemeği saati 18 olmalıdır. Özellikle kilo vermek isteyen kişilerin spor, su tüketimi, dengeli beslenme yanında akşam yemeği saatini de ayarlaması gerekir.
Bolca su için. Öğle yemeğinde sebze ve yoğurt tercih edin. Akşam yemeği yerine ise; yoğurt kürü, detoks içecek ya da detoks çorbası tercih edin. Bu, bir önceki gündeki kaçamağın telafisini yapmanızı sağlayacaktır.
Yemekten hemen sonra yatağınıza uzandığınızda, vücudunuza yediğini yakması için yeterli zaman vermezsiniz ve kalori yakımı gerçekleşmez. Bu da kilo almanıza neden olabilir.
Yetersiz uyku, iştahı artıran açlık hormonu seviyesini ise yükseltiyor. Uykusuzluk gibi vücutta stres yaratan bazı durumlar, kortizon hormonu seviyesini yükselterek iştahın artmasına neden oluyor. Az uyumak, hormonal dengeyi alt üst ediyor, sürekli yemek yemeye itiyor, obeziteye davetiye çıkarıyor.
Uzmanlar, geceleyin yoğurt tüketilmesi işe ilgili akşam yemeğinden sonra tüketilen gıdaların kilo verme üzerinde olumsuz olduğunu hatta kilo almaya neden olduğunun altını çiziyor. Vücuda ne kadar faydası olursa olsun gece vakti yenen yiyecekler, hareketsiz kalan vücutta kilo olarak geri dönüş sağlar.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri