- Akşam namazının sünnetinin 1. rekatında niyet edilir ve namazda Sübhaneke, Fatiha duaları okunur. - Akşam namazının sünnetinin 2. rekatında niyet edilir ve Fatiha, Ettahiyatu, Allahumme Salli, Allahumme Barik, Rabbena sureleri okunmaktadır.
Akşam Namazında Hangi Sureler Okunur? Akşam namazında farz ve sünnet olmak üzere Sübhaneke, Fatiha, Kur'an'dan bir sure, Ettahhiyyatu, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena sureleri okunur.
Farz namazda da sünnette olduğu gibi ilk Subhaneke ve ardından Euzü Besmele çekilerek Fatiha suresi okunur. Kuran-ı Kerim'den en az 3 ayet olan bir sure okunur. Surelerin okunmasından sonra rüküya gidilir ve 3 defa subhane rabbiyel azim denir. Rüküdan kalkarken semi Allahu hamideh ve Rabbena lekel hamd denir.
Ya müezzin sesli olarak veya imam ile cemaattan her biri gizlice "Ayetü`l-Kürsî"yi okur. Otuz üçer kere "Sübhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber" derler.
Akşam namazı, akşam ezanının ardından kılınmaktadır. 3 farz ve 2 sünnet olmak üzere beş rekattır. İlk önce üç rekat olan farz namazı kılınır, ardından 2 rekat sünnet namazı kılınarak ibadet tamamlanır.
İlgili 34 soru bulundu
- Akşam namazının sünnetinin 2. rekatında niyet edilir ve Fatiha, Ettahiyatu, Allahumme Salli, Allahumme Barik, Rabbena sureleri okunmaktadır.
Akşam namazında diğer namazlardan farklı olarak önce farz daha sonra ise sünnet kılınır. Şurada Paylaş! Akşam namazı da sabah namazı gibi kısa süren bir namazdır. Kadınlar ve erkekler için akşam namazının kılınışında herhangi bir farklılık yoktur.
İmama uyan kişi, imamın sessiz okuduğu namazlarda, namaz başından itibaren Fâtiha ve sûreyi okur.
5 Vakit Namazda Okunan Dualar Bismillahirrahmânirrahîm 1- Ezan Duası 2- Kamet 3- Kıyam 4- Sübhaneke Duası 5- Ruku 6- Secde 7- Kunut Duaları 8- Ettehiyyatü Duası 9- Allahümesalli Duası 10- Allahümebarik Duası 11- Rabbena Duaları 5 vakit Namazda okunan duaları ezberleyebilirsiniz.
Sabah namazından sonra Yasin suresini, öğleden sonra Fetih suresini, ikindiden sonra Amme suresini, akşam namazından sonra Vakia suresini, yatsıdan sonra Mülk, Rahman ve Secde surelerini okurdu.
Fatiha suresi her rekatta okunan bir zammı suredir. Besmele çekerek Fatiha suresi okunur. Namazda okunan bir diğer zammı sure ise Fil suresidir.
"Namazda okunan âyet ve sûrelerin, gerek bir rekât içinde gerekse ikinci rekâtla birlikte düşünüldüğünde, Mushaf'taki sıraya göre okunması sünnete uygundur. Bir sûreyi veya âyeti okuduktan sonra, ardından önceki bir sûreyi veya âyeti okumak mekruhtur.
Dileklerin Kabulü İçin Akşam Namazını Kıldıktan Sonra "40 Fatiha Süresi ve Dua" | Kayıp Dualar. Dileklerin Kabulü İçin Akşam Namazını Kıldıktan Sonra "40 Fatiha Süresi ve Dua" Şeyh Muhyiddin Arabi(k.s.a) hazretleri şöyle buyurmuştur;Bir kise çok mühim b...
Bunun için ikindi ile yatsı namazlarının farzlarının öncesinde kılınan nâfile namazların ilk oturuşlarında “Salli” ve “Bârik” duaları okunur. Aynı gerekçe ile ilk oturuştan kalktıktan sonra başlanacak rek'atta da “Sübhâneke” okunur (Bilmen, İlmihal, 141-142).
Öğle namazının farzında öncelikle farza niyet edildikten sonra Sübhaneke okunur ve besmele çekilir. Besmeleden sonra fatiha suresi okunur ve sonra zammı sure okunur. Zammı surenin anlamı Kuranı kerimde yer alan en az 3 ayet okunmasıdır.
Değerli kardeşimiz, Cemaatle namaz kılarken, imam sesli olarak fatihaya başladığı zaman artık Subhaneke duası okunmaz ve imam dinlenir.
Değerli kardeşimiz, Cemaat, kıyam, rüku, secde gibi yapılması gerekli rükünlerde, Sübhaneke ile Tesbihat ve Tahiyyat gibi dua ve zikirlerde imama uyarak bunları yaparlar. Buna göre cemaatin rüku ve secdeye giderken ve kalkarken "Allahü ekber" demeleri de sünnettir.
Cemaatle namaz kılınırken, Hanefi mezhebine göre, cemaat hiç bir rekatta Fatiha ve zammı sure okumaz; yalnızca imam okur. Şafii mezhebine göre imamın arkasında iken Fatiha okumak farzdır. Hanefi mezhebine göre ise imamın arkasında cemaatin Fatiha okuması tahrimen mekruhtur.
Cevap: Şafak vaktine kadar (sabah namazı vaktine kadar) namazını kılabilir. 3 Soru: Yatsı namazını akşam namazından önce kılabilir miyim? Cevap: Yatsı namazı akşam namazından önce kılınırsa namaz batıl olur.
Yatsı namazının vakti, akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlar, “imsak” vaktine (tan yerinin ağarmaya başlamasına) kadar devam eder (Tahâvî, Şerhu me'âni'l-âsâr, 1/159 [957-959]). Yatsı namazı bu süre içinde herhangi bir vakitte kılınabilir.
Ebû Dâvûd, Tatavvu', 10 [1277]; Cenâiz, 55 [3192]). Güneş doğarken ve tam tepede iken namaz kılınamaz. Güneşin batmasından önceki kerâhet vaktinde, sadece o günün ikindi namazının farzı kılınabilir. Fakat mazeretsiz olarak ikindi namazını bu vakte kadar geciktirmek mekruhtur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri