Akşam yemeğini atlamayı mümkünse her gün yapın. Bu durumda çok iyi kilo kontrolü sağlarsınız. Haftada en az iki gün yapabildiğinizde ise ortalama kilo kontrolü ile iyi bir metabolik iyileşme elde edersiniz. O halde ''AKŞAM YEMEĞİNİ ATLAMAK'' kalıcı kilo kaybının ve gençleşmenin en önemli anahtarı olabilir.
Aslına bakarsanız "Gece Aç Uyumak Kilo Verdirir mi?" sorusunun cevabı koca bir "HAYIR"dır. Akşam saat 8den sonra , yatmadan birkaç saat önce veya ne zaman olursa olsun , yemek yeme kesintileri sizin daha fazla yağ yakmanızı veya yağ depolamanızı sağlamayacaktır.
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, akşam 18:00'dan sabah 06:00'ya kadar hiçbir şey tüketmemenin, yarım kilo verdirdiği görülmüş.
Yaygın düşüncenin aksine aç kalmak kilo vermek için pek de doğru bir yol değil. Çünkü yemek yeme rutinimizi değiştirmek ve vücudumuza ihtiyacından daha az yiyecek almak düşünülenin aksine kilo vermemize yardımcı olmaz hatta bu süreci yavaşlatır.
◊ Bazı hastalıklar ya da özel durumlar olmadığı sürece, akşam yemeğini atlamak sağlıklı bir durum değildir. Akşam yemeği tüketimini sıfırlamak ya da atıştırma yapmak yetersiz beslenmeye ve metabolizma hızının azalmasına sebebiyet verebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Gelelim, en önemli öğünlerden biri olan akşam yemeğine. Akşam yemeğinin ölçülü olması gerektiğini biliyorsunuz; peki doğru olan saat ne olmalıdır? Akşam yemeğinizi en geç 18.00 ile 20.00 saatleri arasında tüketerek sindirim sürecinize olumlu bir katkıda bulunur, kilo vermenizin kolaylaşmasını sağlayabilirsiniz.
–Akşam yemeği, yatmadan 4-5 saat öncesine kadar; meyve, süt, yoğurt gibi hafif bir ara öğün ise yatmadan 2-3 saat öncesine kadar tüketilebilir. -“Akşam 19'dan sonra yememek” bir kilo verme çözümü değildir. -Bütün gün bol kalorili ve yağlı beslenip, akşam 19'dan sonra birşey yemeyerek kilo veremeyiz, kilo alabiliriz!
Akşam saatlerinde kalori yakımının çok daha yavaş bir oranda olduğuna dikkat çeken uzmanlar, erken saatte yemek yemenin hem açlığı daha kolay bastıracağını hem de kilo vermeye yardımcı olacağını aktardı. Bilim insanları düzenli olarak saat 17.00'de yemek yiyenlerle 21.00'de yemek yiyenleri kıyasladı.
Yağ yakımı tipik olarak yaklaşık 12 saatlik açlıktan sonra başlar ve 16 ila 24 saatlik açlıktan artar. Oruç döneminde tüketilmesi gereken bazı içecekler var mı? Vücudun susuz kalmaması için bol bol su tüketilmesi gerekiyor.
İngiltere ve Amerika'da yapılan bir çalışmada, araştırmacılar 33 yıl boyunca 2 bin 385 yetişkinin verilerini analiz etti. Bu çalışmaya göre, az ve sık yemek yiyen insanlar daha sağlıklı şeyleri tercih etme eğiliminde ve kiloları daha az.
Evet, aç kalarak kilo verebilirsiniz ancak bunun bedeli vücudunuza çok ağır olabilir. Verilen her kilo, vücutta hasara yol açarak, sağlık problemine dönebilir.
Ancak, genel olarak sağlıklı bir diyet için günde 3 ana öğün ve 2-3 arası öğün önerilir. Bu öğünler arasında 3-4 saat aralıklar bırakarak, yemeğe devam edilmesi önerilmektedir. Bu şekilde metabolizmanız hızlandırılır, aç kalmamak için gerekli olan enerji sağlanır.
Kardiyo, yüzme, yürüyüş, koşu gibi sporlar bu konuda size yardımcı olabilir. Özellikle 10 dakika yürüyüş, 2-3 dakika koşu sonra tekrar 10 dakika yürüyüş gibi nabzınızı sürekli değiştiren şekilde spor yapmak, maksimum kaloriyi yakmanızı sağlayacaktır.
Yapılan bilimsel çalışmalarda; gerekli olandan az sürede uyuyanların, günde ihtiyacı olandan ortalama 220 kalori daha fazla tükettiğine işaret edilmektedir. Kısacası, uyuyarak kilo vermek tam anlamı ile mümkün değildir ama “az uyku kilo aldırır mı?” sorusunun cevabı “evet” şeklindedir.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Açlığın ikinci aşamasının birkaç hafta sürebileceğini ve bu süreçte ilk olarak yağların ana enerji kaynağı olarak kullanıldığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, “Kişinin karaciğeri, yağ asitlerini bir enerji kaynağı olarak kullanılabilecek keton cisimlerine metabolize eder.
12:00-13:00 arası alınan kalorinin en hızlı kullanıldığı, organlar arası yağ yakma mekanizmalarının da en iyi koordinasyonun sağlandığı zaman dilimidir. 16:00-17:00 arası kardiyovasküler ve kas dayanıklılığının en iyi olduğu zaman dilimidir.
Aç kalma ile kaybedilen ağırlığın yalnız üçte biri yağ dokusundan, üçte ikisi ise yağ olmayan dokudan kilo kaybı gerçekleşmektedir. Bunun nedeni, enerji alımı yetersiz olduğunda, kan glikoz düzeyinin kas içindeki aminoasitlerin glikoza çevrilmesi ile korunmasıdır.
Kilo vermek için en hızlı yöntem akşam yemeklerini saat 17.00'den önceye çekmek. Bu saatten sonra bitki çayı ve su dışında hiçbir şey yenilmemesi durumunda mevcut tüm diyetlerden daha hızlı kilo verilir. Saat 17.00'den önce sıkı bir akşam yemeği yenebilir.
Tespite göre insan tüm gün hiçbir şey yapmasa bile 2.000 kalori zaten harcıyor. İstisnasız.
Uyumadan şu kadar saat önce yemek yemek kilo aldırmaz gibi bilgiler yanlıştır.
Yatmadan önce ne yemek zayıflatır sorusuna verilecek en etkili cevap karabiberdir. Yatmadan önce tükettiğiniz gıdalarda baharat olarak karabiber kullanmanız: Vücudunuzun uyurken yaktığı yağ oranını artırır. Yalnızca yatarken değil, her öğünde karabiber tüketmek kilo vermeyi hızlandıran ve kolaylaştıran bir yöntemdir.
Hazırsanız 3 gün boyunca yemek yemezsek vücudumuzda olacaklara hep beraber göz atalım: 1. İŞTAH GİTTİKÇE AZALIR 2. ÖLÜM RİSKİ OLDUKÇA AZDIR 3. NEFESİNİZ BERBAT KOKAR 4.TAHMİNİNİZDEN AZ KİLO VERİRSİNİZ 5. ÇOK DAHA AKILLI OLURSUNUZ Kaynakça: 1. https://books.google.com.tr/books?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri