Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak-burun-boğaz enfeksiyonları, otitis media, sinüzit, tonsillit, farenjit gibi. Alt solunum yolu enfeksiyonları: Pnömoni, akut bronşit ve kronik bronşitin akut alevlenmeleri ve pnömoni gibi. Genito-üriner sistem enfeksiyonları: Piyelonefrit, sistit ve üretrit gibi.
Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin ani alevlenmeleri ve pnömoni (akciğer iltihabı) gibi. Genital enfeksiyonlar ve idrar yolları enfeksiyonları: Piyelonefrit (idrar yolları ve böbrek iltihabı), mesane iltihabı ve idrar yolu iltihabı gibi.
Üst solunum yolu enfeksiyonları: Otitis media (orta kulak iltihabı) ve sinüzit (yüz kemikleri içindeki hava boşluklarının iltihabı). Kemik ve eklem enfeksiyonları: Kemik ve iltihabı, septik artrit (eklemin çeşitli mikroorganizmalarla gelişen iltihabi bir hastalığıdır) gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanıldığı başlıca enfeksiyonlar: Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit (yutak iltihabı) gibi.
Sonuç olarak, Aksef®'in kullanılan test bakterilerine karşı orta düzeyde bir antibakteriyel etki gösterdiği ve herhangi bir mutajenik aktiviteye sahip olmadığı belirlenmiştir.
İlgili 26 soru bulundu
AKSEF enjektabl ve aminoglikozid antibiyotiklerinin kombinasyonu en azından additif ve bazen sinerjik etki gösterir. Emilim: Sefuroksim intramüsküler uygulamayı takiben 30 ila 45 dakika içinde doruk düzeylere ulaşır.
AKSEF'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer sefuroksime, sefalosporin grubu antibiyotiklere veya AKSEF'in içeriğindeki herhangi bir maddeye aşırı duyarlı (alerjik) iseniz, Beta laktam antibiyotiklere (penisilin, monobaktamlar, karbapenemler gibi) karşı aşırı duyarlılığınız varsa.
Genital enfeksiyonlar ve idrar yolları enfeksiyonları: Piyelonefrit (idrar yolları ve böbrek iltihabı), mesane iltihabı ve idrar yolu iltihabı gibi. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Çıban (furonkül), irinli deri enfeksiyonu (piyoderma), bulaşıcı, yüzeysel, mikrobik deri enfeksiyonu (impetigo) gibi.
Sarı homojen toz içeren açık-koyu yeşil 3 no'lu kapsül. olmayan alt idrar yolu enfeksiyonu tedavisi ve profilaksisinde endikedir. PİYELOSEPTYL® özellikle Escherichia coli, Enterococci, Staphylococci, Citrobacter, Klebsiella ve Enterobacter'in duyarlı suşlarının neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde endikedir.
Karaciğerde metabolize edilir ve metabolitler başlıca idrar yoluyla vücuttan atılırlar. Bu nedenle karaciğer ve böbrek yetmezliğinde doz azaltılmalı ya da hiç kullanılmamalıdır.
ENFEXİA solunum yolu hastalıkları, kulak, burun, boğaz hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, kemik ve eklem hastalıkları, kadın ve doğum hastalıkları, deri ve yumuşak doku hastalıkları, bel soğukluğu (gonore) ve beyin zarı iltihabı (menenjit) tedavisinde kullanılır.
Araştırmalar alkolün antibiyotik tedavisini genellikle olumsuz etkilemeyeceğini ya da yan etkisi olmadığını gösteriyor.
Siprofloksasin, bir dizi bakteriyel enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan bir florokinolon antibiyotiktir. Buna kemik ve eklem enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonlar, belirli bulaşıcı ishal türleri, solunum yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları, tifo ve idrar yolu enfeksiyonları dahildir.
Mycoplasma veya Chlamydia enfeksiyonu taşıyan hastalarda uzun süreli tedavi gerekir, söz konusu bakteriler tetrasiklin, trimetoprim/sülfametoksazol (TMP/SMZ) veya doksisiklin ile tedavi edilir.
İdrar yolu enfeksiyonları genel olarak antibiyotik ile tedavi edilir. Bunun yanında hafif semptomlu idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirmek ya da antibiyotik ile birlikte tedaviyi hızlandırmak için, yaşam ve beslenme tarzında bazı değişiklikler yapmak idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir.
Çocuklarda görülen sistit için antibiyotikler arasında korunan penisilinler (augmentin, amoksmklav), sefalosporinler (sefiksim, sefuroksim), alternatif olarak ise ko-trimazole, nalidiksik asit, nitrofurantoin, sistit için antibiyotik hamileler için, amoxiclav, monural yer alır.
İdrar yolu enfeksiyonunda, idrar yaparken ağrı ya da yanma hissi, sık idrara çıkma ihtiyacı, acil veya aniden idrar yapma ihtiyacı ya da idrarda kan görülmesi gibi belirtiler görülebilir. Böbrek enfeksiyonunda ise ateş, sırt ağrısı, bulantı ya da kusma gibi semptomlar oluşabilir.
Sistit, genellikle idrar yolu enfeksiyonunun ikincil etkisi olarak ortaya çıkan mesanenin bir tür enfeksiyonudur. Kadınlarda daha fazla görülen sistit; ağrılı ve acılı geçebilir. Hafif sistit vakaları genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşebilmektedir.
CİPRO®, içerisinde 100 mililitrelik şişelerde bulunur. Şişe içerisindeki çözelti, renksiz, berrak çözeltidir. yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P.aeruginosa adlı bakteriye bağlı akciğer alevlenmesinde kullanılır.
Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin akut alevlenmeleri ve pnömoni gibi. Genito-üriner sistem enfeksiyonları: Pyelonefrit, sistit ve üretrit gibi. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Fronkül, piyoderma, impetigo gibi.
CEFAKS, bakteriler üzerinde öldürücü etkiye sahip sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Her tablette etkin madde olarak 125 mg sefuroksim içerir. CEFAKS, 10 tabletlik alüminyum strip ambalajlarda bulunmaktadır.
Aşağıdaki durumlarda kullanılır: • Kan, beyin, akciğer, kemik, cinsel organlar, mide ve bağırsak enfeksiyonları Page 2 2 • Dişeti ülserleri ve diğer diş enfeksiyonları • Bacak yaraları ve basınca bağlı gelişen vücut yaraları • Ameliyat sonrası gelişebilecek enfeksiyonların önlenmesi.
Nobel İlaç Firması tarafından Odamıza gönderilen 03.09.2003 tarihli yazıda Etol Fort 14 tablet ve Aksef 250 mg 10 tablet formlarının Ağustos Ayı başından itibaren üretilmediği bildirilmiştir. Etol Fort 28 Tablet formu üretilmekte ve pazara verilmektedir.
LARGOPEN bakteri denilen mikroorganizmaların oluşturduğu hastalıklarda kullanılan bir antibiyotiktir. Amoksisilin, bakterilerin hücre duvarlarını bozarak ölümlerine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri