Şifre Blokeleme: İnternet Bankacılığı üzerinden belli bir sayıda hatalı giriş denemesi yapıldığında hesabınıza erişim iptal edilmektedir. Hesabınızı tekrar aktif duruma geçirmek için 0850 724 30 50 Aktif Bank İletişim Merkezi'ni arayabilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'na mobil imza, elektronik imza veya çipli kimlik kartı ile giriş yapabiliyorsanız, bu yöntemlerden birisini kullanarak giriş yaptıktan sonra “İletişim Seçeneklerim” sayfasında “Düzenle” düğmesine tıklayıp cep telefonu numaranızı tekrar doğrulayarak SIM blokesini kaldırabilirsiniz.
SIM Kartınızı değiştirmeniz durumunda güvenliğiniz için, Tek Kullanımlık Şifre kullanımınız blokelenmektedir. SIM Kart blokenizi 0850 724 33 44 Passolig İletişim Merkezi'ni arayarak kaldırabilirsiniz.
Sim kart pin kodunun 3 defa yanlış girilmesi sonucu bloke olmaktadır. Bu blokenin kaldırılması için puk koduna ihtiyaç duyulur. Puk kodu yeni hat alınırken verilen sim kartının arkasında yer alan numaralardır. Eğer puk kodunuzu bilmiyorsanız müşterisi olduğunuz GSM operatörü ile bağlantıya geçmeniz gerekmektedir.
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir.
İlgili 37 soru bulundu
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir.
PUK 1 kodu, 9 defadan fazla yanlış girilmesi durumunda SIM kart tamamen bloke olur. Bu durumda SIM kartın değiştirilmesi gerekmektedir. Bu değişiklik işlemini Türk Telekom mağazalarından yapabilirsiniz.
Numara taşıma işlemi, mevcut operatör hattının kapanması ve yeni operatörün sim kartı aktif hale getirmesi ile gerçekleşir. Abonenin eski sim kartını çıkararak yeni sim kartı takması gerekmektedir. Geçiş işlemi sırasında kısa bir süre (yaklaşık 15 dakika)iletişim kesintisi yaşanabilir.
Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
Garanti BBVA Mobil ile eşleşmiş cihazınız ve aktif olarak kullandığınız kredi/banka kartı şifreniz varsa; 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak, sesli yanıt sistemine bağlanabilir, burada yer alan yönlendirmeleri takip ederek SIM kart bloke kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
PUK 1, bloke olan SIM kartın yeniden kullanılır hale getirilmesi yani blokenin kaldırılmasını sağlayan özel bir şifredir. 8 haneden oluşmaktadır. Bu şifre değiştirilememektedir. PUK 1 kodunu 10 defadan fazla yanlış girdiğin zaman SIM kart'ın kalıcı bloke olur ve cihazının ekranında 'Kart Bloke' uyarısı çıkar.
cevap: Hayır, maça girecek 7 yaş ve üzeri olan herkesin bir Passolig kartı olması gerekiyor. Farklı T.C kimlik numaraları girerek yine Passolig üzerinden alırsınız, sizin sorunuzun cevabı hayır.
ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
“Kullanıcı Başvuru İşlemleri > Kullanıcı İşlemleri > SIM Kart Bloke Kaldırma Akıllı SMS Numarası Onay > SIM Kart Bloke Kaldırma” adımlarını izleyebilirsiniz. Bir sonraki ekranda blokesini kaldırmak istediğiniz telefon numarasını yazıp “Giriş” tuşuna basarak SIM kart blokenizi kaldırabilirsiniz.
Blokenizi Bireysel İnternet Şubesi için 444 0 444 / 0850 222 0 444 nolu telefonu, Kurumsal İnternet Şubesi için 444 0 448 / 0850 222 0 448 nolu telefonu arayarak ya da şubenize başvurarak kaldırabilirsiniz.
Hat taşıma işlemlerinin tamamlanması, mevcut operatörünüzdeki onay süreçlerine bağlı olarak 4 gün kadar sürebilmektedir. Hattınız kullanıma açıldığında SMS ile bilgilendirilirsiniz.
Numara taşıma işlemi sonrası eski hattaki bilgiler ve mesajlar ne olur? Bu sorunun cevabı aslında oldukça basit. Numara taşıma işlemi sonrasında eski operatörünüzdeki hattınız tamamen kapanır ve artık o numaraya dair operatörden herhangi bir bilgi veya mesaj alamazsınız.
Telefonunuzu 4.5G'ye uyumlu hale getirme, numara taşıma ve operatör değişikliği gibi durumlarda güvenliğiniz için SIM kartınız bloke edilmektedir. Sim kart blokesi olan müşterilerimize güvenlik gereği tek kullanımlık şifre içeren (OTP) mesajları aşağıdaki durumlarda iletilmemektedir.
Tarifeden taahhütlü aylık ücret ile yararlanmak için Müşteri Hizmetleri veya SMS aracılığıyla taahhüt verilmesi gerekmektedir. SMS aracılığıyla taahhüt vermek için SOZ yazıp 5555'e SMS gönderilmesi gerekmektedir.
Kayıtlı Hattı Başkasına Devretmek İçin Ne Yapılır? Devir işlemi yapılan kişiyle birlikte abone olunan operatörün mağazalarına giderek kimlik vermek yeterli olacaktır. İki tarafında devir formunu imzalaması gerekir. Devralacak kişinin yeni abonelik işleminde istenen belgeleri hazırlamış olması beklenir.
Zira karara karşı itiraz yolu öngörülmemiş, idari tasarruf ile banka hesabının kullanılması 7 gün süreyle dondurulmaktadır. Diğer yandan bankalar 7 günün sonunda bloke işlemini kaldırması gerekmekteyken, blokeyi kaldırmaktan kaçınabilmektedirler.
Ancak başvuru ve kart alma süreci farklı olsa da teminatlı kredi kartının işlevi, diğer banka/ kredi kartlarına göre farklı değildir. Blokeli kredi kartı da denilen bu kart, taksitli ya da online alışveriş gibi işlemlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Blokeli hesaptaki paranın kullanılabilmesi mümkün değildir. Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri