hayır bozulmaz. Göksenin Arda bunu beğendi.
Araç motorunda büyük bir işlem ( supap değişimi-komple motor vs)yapılmadığı ve LPG sistemine herhangi bir müdahale olmadığı sürece bozulmaz. Mevcut LPG Ekipmanları sağlam ve stabil kaldığı müddetçe de yeniden ayar yapmaya gerek yoktur. Periyodik Filtre değişimi, aracın periyodik bakımı gibi işlemlerde ayar bozulmaz.
Eğer akü sökülürse araç çalışmaz ve durur. çünkü akü ile buji arasınadi bağlantıların elektiriği depo etmek gibi bi görevi yoktur sadece düzenleyicidirler. dizel motorda ise ateşleme sistemi olmadığı için aküsüzde çalışacaktır..
Karbüratör Kelebeği Karbüratör kelebeğinde millerinin bulunduğu yerden hava alıyorsa, aracın benzinde de LPG'de de rölanti ayarı bozulur. Araç manifoldunun hava alması gaz ve benzinde rölanti ayrını bozar. Buji veya buji kablolarının kalitesiz olması veya esmiş olması gaz ve benzinde rölantiyi etkiler.
Kutup Başı Sökülürse Araba Aküsü Biter Mi? Araç aküsünün doğru kutup başının sökülmesi akünün korunmasına neden olur. Bir araba aküsünün bağlantısını keserken, her zaman önce negatif konektörü (negatif kelepçe) negatif terminalden çıkardığınızdan emin olmalısınız.
İlgili 26 soru bulundu
Akü montaj işlemi veya akü değiştirme esnasında kıvılcım ve patlama riski oluşmaması adına en önemli nokta önce pozitif (+), ardından negatif (-) ucun bağlanmasıdır. Akü çıkarma işleminde de önce negatif, sonra pozitif ucun çıkarılması önemlidir.
Önemli bilgiler Negatif kutup, şase oldugu için bağlantı sırasında kıvılcım oluşmaması için önce sökülmelidir. Metal bir anahtar vb. ile önce artı kutup sökülürse anahtarın araç gövdesine temasi durumunda bazı riskler meydana getirebilir. Bu durum araç sigortalarında yanma ve patlamalara da neden olabilir.
hayır bozulmaz. Göksenin Arda bunu beğendi.
Bozuk bir lpg kalibrasyonu; en belirgin şekilde sabah benzinle olan ilk çalışmada sorunlara sebep olur. Araç, çalışır ancak rölanti düşüktür, stop etme meyillidir. gaz yemez yada geç tepki verir, stop eder. Tekrar edilen marş düzgündür ancak motor ısınıp lpg'ye geçene kadar bu şekilde devam eder.
OTOGAZ beyni üzerindeki hava ve gaz ayarı iyi yapılmamışsa çekmeme problemi görülebilir. LPG DE hem de benzinde düşer. Aracın motorunda problem var ise çekişe etki edebilir. OTOGAZ beynine gelen kalorifer suyu yetersiz veya sıcaklığı düşük olabilir.
kesinlikle akünün durumuna bağlıdır, eğer akü yepyeni bir aküyse 2-3 ay araç çalışmasa bile bişey olmaz, belki daha bile fazla, eğer akü eski veya ömrünü tamamlamak üzereyse bu süre çok soğuk havalarda 2 güne bile düşebilir.
Arabalar sürülmek için tasarlanmıştır, aylarca boşta oturmak için değil. Kullanılmadığında motor sıvıları bozulmaya başlar, yağlanmayan parçalar aşınmaya başlar ve daha da kötüsü hayvanlar içeri girerek ulaşabildikleri her şeyi çiğneyebilirler.
Merhaba, aracınız 6 ay yatarsa ilk olarak motor yağı özelliğini yitirir ve balçıklaşır.
aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.
Günümüzde enjektör değişimlerinin %95'i debi ayarı bozulması kaynaklıdır. Oysaki enjektör söküldükten sonra 2 dakika içerisinde komparatör cihazına bağlanıp ayarlandıktan sonra bütün sorunlar kaybolacaktır.
Motoru 3000-3200 arası bir devire getirip bu devirde sabit tutun. Daha önce sonuna kadar açılan üst limit ayar vanası yavaş yavaş kısılır. Motorun tepki verip devrinin düşmeye başladığı anda vanayı kısmayı bırakın. Yüksek devirli araç kullanmayı seviyorsanız biraz daha açabilirsiniz.
* OTOGAZ beynindeki gaz geçişini düzenleyen diyaframın (tamir takımının) kalın (genelde sonradan takılan ve orijinal olmayan tamir takımıdır bu) olmasından dolayı OTOGAZ ayarı iyi yapılamaz.Bu durum araçta çekişinin düşmesine sebep olabilir.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir.
AFR (hava yakıt karışım oranı) doğru ayarlanmazsa aracınız ya zengin karışım (yakıt fazla, hava az) ile çalışarak, yanma odasında tutuşamayan çiğ yakıt yüksek sıcaklıkta bulunan katalitik konvertörün içinde yanacak ve dağılmasına sebep olacak, ya fakir karışım çalışarak artan EGT (egzoz gazı sıcaklığı) sebebiyle motor ...
Peki, akü bitik mi? Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.
Aracın kontağı kapatılır. Araç voltajı ve yönü (ters-düz akü) voltmetre ile kontrol edilir. (Aracın elektronik sistemine hasar ereceği için ters bağlamayınız). Araçtaki değiştirilecek akünün önce eksi (-) sonra artı (+) kutup başı sökülür.
Akü bittiğinde aracınızı tekrar çalıştırmak için en pratik ve sağlıklı yol, bir başka araçtan akü takviyesi yapmak olacaktır. Akü takviyesi yapmak için bir akü takviye kablosuna yani bir aktarma kablosuna sahip olmanız gerekir.
Akü içerisinde bir hücrede separatör delinmesinden dolayı pozitif ve negatif plaka teması meydana gelirse kısa devre, kaynak toplularında kopma meydana gelirse grift kopuğu arızası oluşur. Garanti kapsamına girmeyen sülfatlaşma ve korozyon arızası dışında sahada görülen diğer arızada aşırı şarj, yanık türü arızadır.
Motoru kapattığınızda oto teyp çalışmaya devam edebilir. Oto teyp ve alarm sistemleri çok az güç tükettiği için araç kapalıyken aküden çok az güç alırlar ve teyp açık olmadığında aküyü bitirme gibi bir durum oluşmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri