Seyreltilmiş lavanta yağı karışımını, parmak uçlarınızı kullanarak doğrudan saç derisine uygulayın. Yavaşça masaj yaparak yağın saç derisine iyice nüfuz etmesini sağlayın. Bu, kan dolaşımını artırır ve saç köklerine fayda sağlar.
Lavanta yağının kullanımı oldukça basittir. Fakat diğer yağlarla birlikte saça uygulanması önerilmektedir. Bu bağlamda argan, üzüm çekirdeği, Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlarla birlikte kullanıldığında oldukça etkili olacaktır. Bu karışımları gece yatmadan önce saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
“Lavanta saça nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Her duşun ya da saç yıkamanın ardından saçlarınız nemliyken kafa derisine lavanta suyunu yedirebilirsiniz. Söz konusu ürünün sahip olduğu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi sayesinde saçlarınız yumuşacık olur.
Lavanta bitkisinden elde edilen uçucu yağ olan lavanta yağı, cilt bakımından saç bakımına, böcek ısırmalarından güneş yanığına fayda sağlıyor.
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Kafa derisine masaj yapın: Elinize sıktığınız birkaç damla lavanta yağını direkt olarak saç derisine sürebilirsiniz. Burada 10 ila 15 dakika arası saçınıza parmak uçlarınızda masaj yaptıktan sonra lavanta yağını yarım saat kadar kafanızda bekletmelisiniz. Ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Lavanta yağı saç derinizi nemlendirip besleyerek saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilmektedir. Saç sağlığını koruyan lavanta yağı ile daha gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Lavanta yağı sağlık açısından destekleyici bir bitkisel yağ olup tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Lavanta yağının birçok faydası bulunmakla birlikte haftada en fazla iki kez uygulanması önerilmektedir. Kullanım esnasında ise 10 -15 dakika masaj yaparak uygulanmakta sonrasında sabaha kadar saçta bekletilmektedir. Eğer içine başka yağlar karıştırılarak bir kür hazırlandıysa 30 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır.
Masaj: Lavanta yağının faydalarından yararlanmak için, birkaç damla lavanta yağını jojoba yağı ile seyreltin. Banyodan sonra saç derinize masaj yaparak karışımı uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
Saçın kökünden ucuna kadar uygulanan lavanta yağı saçı beslemekte ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır. Argan yağı ve doğal zeytinyağı saç dökülmesini yüksek oranda azaltan yağlar arasına girmektedir. Badem yağı kullanımı da şampuan ya da saç kremi ile beraber saçın kökünün güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Çay ağacı, lavanta, dulavrat otu ve ozon yağları saç köklerinizi besleyerek dökülmeleri engeller. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler; yumurta, yoğurt, çilek ve lavanta maskeleri olarak sıralanabilir. Yumurta, limon suyu, süt ve zeytinyağını karıştırarak maske elde edebilirsiniz.
Bitler, lavanta kokusundan hoşlanmazlar. Saça yoğun lavantalı ürünler kullanılması, bitin gelmesini engelleyebilir. Ancak lavanta yağının sık kullanımı, ergenliğe girmemiş erkek çocuklarda meme bezlerinde büyümeye yol açabilir.
Lavanta kürü saç için yapıldığında hem saç dökülmesi sorunuyla savaşır hem de saç tellerinin güçlenmesine katkı sağlar. 1 tatlı kaşığı lavantayı, 2 bardak sıcak suyun içinde 5 dakika demleyin ve sonrasında bu suyu süzün. Süzülen suyu banyo öncesinde saçlarınıza sürün ve 30 dakika kadar bekleyin.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
Lavanta yağı, bebek ve çocukların cildine uygulanmadan önce kesinlikle farklı bir taşıyıcı yağ ile ya da su ile seyreltilerek kullanımı yapılmalıdır. Sıklıkla tercih edilen taşıyıcı yağlar ise hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağıdır.
Kullanımı: Günde 1 defa, kuru saça 20-30 cm uzaktan 1-2 kere spreyle püskürterek uygulanır. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Fakat uçucu bir yağ olması sebebiyle bu ürünün cilde doğrudan temas ettirilmemesi gerekiyor. Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Spreyli bir cam şişeye (50ml) 1,5 çay kaşığı elma sirkesi ve 5 damla kadar lavanta ya da ylang ylang yağı ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar malzemelerin birbirine karışmasını bekleyin. Karışımın üstüne şişeyi dolduracak kadar temiz su ekleyin ve tekrar çalkalayın.
Lavantanın rahatlatıcı etkisi ile cildi sakinleştirir ve tüy dökülmesini azaltır. İçeriğindeki lavanta yağı sayesinde kene, pire gibi zararlıları uzaklaştırır. Tüylerin kolay taranmasını sağlarken canlılık ve parlaklık katar.
Çünkü lavanta suyunun saç rengi üzerindeki etkisi değişkendir. Sarı ve açık tonlardaki saç renklerini bir ton açtığı görülmüştür. Ancak doğal siyah ve siyah boyalı saçların rengini açma konusunda başarılı sonuçlar görülmemiştir.
Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eder
Akne, egzama, sedef, sivilce ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltteki bakteri ve mikroplara karşı etkilidir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri