Akustik duvar kağıdı, hem ses yalıtımı sağlamak hem de mekanlara estetik bir dokunuş katmak için ideal bir seçimdir. Bu duvar kağıtları, ses dalgalarını emerek ortamdaki gürültüyü azaltır ve böylece daha huzurlu bir yaşam alanı sunar.
Yaşam alanlarımızdaki gürültüyü azaltmanın birden fazla yöntemi bulunur. Öncelik olarak, ses yalıtımı ile dışarıdan gelen sesleri azaltmak mümkündür. Duvarlarda ses yalıtımı eğer yoksa, komşunuzdan gelen düşük bir ses bile sizleri rahatsız edecektir. Duvardan gelen sesler, kaliteli bir ses izolasyonu ile azaltılabilir.
Aynı zamanda ses yalıtımı uygulamalarında tercih edilen bir diğer teknik ise duvar kağıtlarıdır. Duvar kağıtları, iki ya da üç tabakadan oluşacak şekilde özel olarak tasarlanırlar. Bu sayede tabakalar arasında havasız ortamlar oluşur ve sesler bu boşluklara hapsolarak ses yalıtımı sağlanır.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Akustik panel; özel ses emici materyallerinden oluşan ses yalıtımı amacıyla üretilmiş dekoratif panellerdir. Akustik panel; ses yalıtımı için kullanılmasının yanı sıra iç mekan uygulamalarında dekoratif olarak da kullanılmaktadır. Kumaş kaplı ve ahşap kaplı olmak üzere 2 kategoriye ayrılmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Akustik, (sesbilimi) sesi inceler. Bunlar arasında gürültüye yol açan titreşimlerin ve gürültünün kontrolü de vardır. Akustik ile uğraşan bilimadamları ve mühendisler, sesi ve insan işitmesini incelerler. Farklı nesnelerin sesle ne şekilde etkilendiklerini de araştırırlar.
Özellikle ses kalitesinin oldukça önemli olduğu ortamlarda kullanılan akustik panel hem içerdeki sesi korumak hem de ses yalıtımını sağlamak amacıyla üretilir. Ses dalgalarının rezonansa girmesini önleyen akustik paneller, birçok farklı alan ve amaç için kullanılabilir.
Duvar kağıdı uygulamalarında ise bu süre çok daha uzundur. Dayanıklılık: Duvar kağıtları boyalara göre daha uzun süre dayanır, bu süre yaklaşık olarak 10 yıldır. Boya için bu süre yaklaşık 5 yıldır. Çabuk sıkılan biriyseniz uygun maliyetli boya uygulamaları ile evinizin görünümünü sürekli değiştirebilirsiniz.
Duvardan ses gelmemesi için inşaat sırasında gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bunların başında şap altı ses yalıtım şiltesi kullanılması gelir. Darbe ses değeri yüksek olan ses yalıtım şilteleri içinde en iyi şilte izobozz Feltbi keçe şap altı şilteleridir.
Üst kattan ses gelmemesi için yapılan birkaç ses yalıtım işlemi bulunmaktadır. Bariyerli akustik bondex sünger, keçeli ses bariyeri, epdm ses bariyeri, süngerpan üst kattan gelen istenmeyen sesleri kesmek için kullanılmaktadır. Kaliteli malzeme seçimi ve profesyonel bir işçilik hizmeti ile %90 ses kesimi sağlanabilir.
İlk katman alçıpan üzerine belirlenen kalınlıkta ses bariyeri yapıştırılır. 2-5mm kalınlıklar arası keçeli ses bariyeri veya epdm ağır ses bariyeri kullanılmaktadır. Bariyer yapıştırma işlemi tamamlandıktan sonra son katman alçıpan yerleştirilerek duvar ses yalıtımı tamamlanır.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
İnşaat aşamasında yapılmayan ses yalıtımı evinize sonradan da yaptırabilirsiniz. Evinizde huzurla yaşamak ve rahatsız edici, insan sağlığını kötü etkileyen seslerden kurtulmak için inşaatta yapılmayan ses yalıtım sistemini sonradan da yaptırabilirsiniz.
Yan daireden gelen sesleri engelleyebilmek için duvarda ses yalıtım uygulaması yaptırmalısınız. Bunun için ses yalıtım malzemeleri ve ses yalıtım süngerleri kullanılmaktadır. Uygulamayla birlikte içeride 14 cm e yakın alan kaybı oluşmaktadır.
Öncelikle duvar kağıdımızın bir rulosunun en ve boy bilgilerini bilmeliyiz. 16,5 m2'lik bir rulonun eni 106 cm ve boyu 15,50 metredir.
Vinil duvar kağıdı, kağıt duvar kağıtlarından daha sonra ortaya çıkmıştır. Vinil duvar kağıtları iki katmandan oluşur. Alt katmanında yer alan kağıt veya kumaş bir polivinil katmanı ile kaplanır ve ortaya çıkması hedeflenen görüntüye göre yüzeye bir desen veya kabartma uygulanır.
Vinil duvar kağıtları, silinebilir duvar kağıdı olarak da bilinmektedir. Bu ürünler, aynı zamanda kolay yıkanabilme, alev almaz ve antibakteriyel özellikleri ile de ön plana çıkmaktadır. Bu duvar kağıtları günümüzde pek çok mekanın dekorasyonu için tercih edilmekte ve bulundukları ortamlara prestij katmaktadırlar.
Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Avantajları
Ev, ofis, işyeri gibi tüm alanların duvarında kullanılan duvar kağıdı modelleri farklı desenlerle üretilir. Bu desenleri pürüzsüz bir şekilde duvara uygulamak ve uygun bir şekilde yapıştırmak adına duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyaç duyulur.
Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanı ortam sıcaklığının 7,8 derece altına düşmemesidir.
Duvar Kâğıdı Hangi Yüzeylere Uygulanabilir? Günümüzde hemen her türlü yüzeyin yapısına uygun duvar kâğıdı çeşidi bulunur. Bu sayede kullanıcılar metal, plastik, ahşap ve alçı zeminler üzerine duvar kâğıdı uygulayabilirler.
Akustik izolasyon hava doğuşlu ve titreşim kaynaklı gürültünün önlenmesi için uygulanan bir gürültü önleme yöntemidir. Genellikle akustik bariyer, sünger ve kumaş kaplı panel kullanılan alanlarda ses yalıtımı sağlanır ve böylelikle ortamdaki sesin çevreyi rahatsız etmesi önlenmiş olur.
Ortak Duvar Ses İzolasyon Malzemeleri
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
Akustik kumaş kaplı paneller ses yalıtım malzemelerinden üretilmektedir. İç malzemesi genellikle cam yünü, taş yünü ve süngerden oluşmaktadır. MDF-sünger, üzerine kumaş kaplamalar da alternatif malzemelerden biridir. Dış kaplaması, kumaş, ahşap ve keçe gibi malzemelerden, talepler doğrultusunda üretilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri