» 8000K – Açık Mavi 6000K'dan yüksek herhangi bir ışık estetik amaçlı kullanılır. Yoğun göz kamaşması ve görünürlüğün azalması nedeniyle yol kullanımı için önerilmez.
4300K şu anda en iyi aydınlatmayı sağlıyor. Fabrika çıkışlı Xenon'lu araçlarda 4100K yada 4300K vardır. Mercedes, BMW, Audi, Renault, Ford farketmez. Kelvin Değer yüksekdikçe renk beyazdan mora doğru değişir.
Eğer mercek far değilse led xenonların aydınlatmasında sorun yaşamazsınız. 6.000-8.000 lümen civarı Niken takabilirsiniz. Hem yerli hem fiyarı uygun hem de aydınlatması iyi.
2400 K – 3500 K aralığı ise, akkor flamanlı lambaların ve sıcak beyaz renkteki floresan ve LED lambaların rengine eşittir. 4500 K – 6500K aralığı ise, gün ışığına, xenon, floresan ve LED lambaların yaydığı maviye yakın beyaz ışığı temsil eder.
Parlak ışığın gerektiği endüstriyel ortamlarda ve tarımsal sanayide kullanıllır. 6000k açık havada 4300k ile kıyas edilemeyecek şekilde aydınlatır, aynı lumen değerinde tabi. ancak iş yağışlı hava ve ıslak zemine gelince işler değişiyor. 5000k üzeri ampuller yağışta maalesef çok fazla performans kaybediyor.
İlgili 18 soru bulundu
» 8000K – Açık Mavi
6000K'dan yüksek herhangi bir ışık estetik amaçlı kullanılır.
LED'ler teknolojisi gereği Halojen ve Xenon ampullere göre daha yüksek ışık verimine sahiptir. LED far ampulleri, Halojen ampullere göre 2 kattan daha fazla parlaklığa sahiptir. Bu da geceleri daha iyi aydınlatma ve daha iyi görüş mesafesi anlamına gelmektedir.
Yeterli aydınlatma için metrekare başına düşen lümen değeri 100'dür. Yani eğer 40 m² bir salona sahipseniz 4000 lümen aydınlatmaya ihtiyacınız vardır. Lümen değeri genellikle LED ampullerin üzerinde belirtilir.
Mfk H7 6000k Led Xenon (10000 Lümen) MFK 1.
Yaydığı ışık parlaklığı ve ışığın ulaşma mesafesi dikkate alındığında en güçlü xenon far ürünleri arasında yer alan LED xenon sis farı modelleri, beyaz ışık yayar. Bu sebeple beyaz xenon far olarak da bilinir.
Lümen, bir ışık kaynağının toplam ışık çıktısını belirtir. Ne kadar aydınlatma yapacağını gösterir. Bir projede LED armatüre veya evimizde basit bir LED lambaya ihtiyacımız varsa dikkat etmemiz gereken ilk şey lümen değeridir. İhtiyacımız 1.000 lümen ve üzerinde LED lamba ise, bu değere dikkat etmeliyiz.
LED ve Xenon far arasındaki fark, temelde kullanım amaçları ile birbirinden ayrılır. LED teknolojisi genel olarak gündüz farları için tercih edilir. Xenon farlar ise daha çok kısa far olarak kullanılır. Bununla birlikte, Xenon far güçlü ışık yaydığı için iyi ayar yapılması gerekir.
Xenon Far Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Xenon far alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır: Xenon farların parlaklığı, farın boyutu ve fiyatı öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Xenon farların parlaklığı, gece ne kadar iyi görülebileceğini belirleyeceği için önemli bir husustur.
Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan kısacası modifiye edilmemiş xenon farları kullanmak yasak değildir.
Gün ışığı 4000-5000 Kelvin aralığında bir renk sıcaklığıdır. Gün ışığı enerji verici ve ferah olduğu için ofislerde, çalışma ortamlarında daha çok kullanılmaktadır. Soğuk beyaz ışık 5500-6500 Kelvin aralığında renk sıcaklığıdır.
Bunun dışında 2700K sarı ışık, 3000K gün ışığı (veya sıcak beyaz), 4000K nötr beyaz, 5000-6500K soğuk beyaz ışık rengi olarak tabir edilir. Renksel Geri Verim nesnenin belli bir ışık kaynağı altnda renk kalitesini ifade eder.
Lümen değerinin ışık akısını, lüks değerinin ise metre kareye düşen lümen değeri olduğunu hatırlayın. Dolayısıyla 10m2 bir odada 1000 lm'lik bir ışık açacak olursanız 1000/10 = 100 lüks değerini elde edersiniz.
Çok parlak ve son derece güçlü alın lambası Iflow neredeyse inanılmaz 1000 lm (lümen) ışık gücü olan bir genişliği 500 metreye kadar.
Lüx ise birim yüzeye düşen lümen miktarıdır, yani ışık şiddetidir. 1 lx = 1 lm/m² olarak gösterilebilir.
Photon Milestone H7 Tip Led Xenon Oto Ampulü 6000K 8000 Lümen.
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri