Genelde bir sorun olmaz.
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Gaz kabarcığı hastalığı, (İngilizce: Gas Bubble Disease ) akvaryum balıklarında, genellikle akvaryum suyu içerisindeki oksijen miktarının fazlalaşmasından kaynaklandığı düşünülen bir tür gaz hastalığıdır. Ancak bu durum genellikle akvaryum tankının azot gazına fazla doymasıyla gerçekleşir.
Balıklarınız İçin En Doğru Çözüm: Arıtılmış Su
Suyun içeriğinden emin olmak ve balıklarınıza güvenli bir yaşam alanı sunabilmek için aklınızda “Akvaryuma arıtma suyu konur mu?” sorusu oluşabilir. Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir!
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm.
İlgili 22 soru bulundu
Kaya tuzu sudaki nitrat ve zararlı bakterileri bastırır. Akvaryumlarımızda koruyucu görev yapar. Balıklarda sürtünme ve solungaçlarda kırmızılık olursa kullandığımız tuz miktarı o dönem için arttırılmalıdır.
Tatile çıkarken, evden ayrılmaları gerekirken akıllarında sürekli balıkları olur. Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler.
Su arıtma cihazları ile sağlanan arıtma su bu maddeleri barındırmaz. Arıtma su ne musluktaki ne de damacanadaki zararlı maddeleri barındırır. Bu sebepten ötürü de son derece sağlıklı kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra filtrelenmiş, arıtılmış suların birçok hastalığın oluşumunu engellediği de bilinmektedir.
Akvaryumlarda kullanılmak üzere musluk suları, kuyu suları, nehir suları gibi çeşitli seçenekler mevcuttur. Akvaryum için saf su da kullanılmaktadır. Doğal kaynaklardan elde edilen su türlerinin balıklar için çeşitli riskler oluşturması, akvaryum bakımında saf su kullanımı konusuna ilgiyi arttırmıştır.
Bakterilerin oturması için 10 gün kadar beklemeniz gerekebilir, bu döngüyü hızlandırmak için biraz yem veya bakteri kültürü kullanırsanız iyi olur.
2.soru Balığınız japonsa fanusta köpüğe benzer kabarcıklar görürsünüz bu onun oksijen almaya çalıştığını gösterir yani suyun dışında oksijen almaya çalışır fanusta oksijen olmadığı için ve bu sebeble suda kabarcıklar oluşur.
Genelde suyun istenmeyen durumda olması düşünülerek ilk önce su değişim yoluna gidilir, anlık geçicici durum da olabilir. Siz orada olduğunuz için yem gelecek düşüncesiyle de bu hareketleri sergilemeleri mümkün. Sürekli böyleler ise sorun var demektir.
Bende bitkilere faydası olur düşüncesiyle bir aralar ekliyordum. 100 litre akvaryum suyuna ekleyeceğiniz bir maden sodası asidi kaçmasa bile akvaryuma CO2 açısından bir zarar veremez, o nedenle endişe etmeyin.
Hayır abdestin bozulmaz. Akvaryumdaki su ve balıklar necis değildir. Sıkıntı çıkmaz.
Balık parazitlerinin çoğu daha larva döneminde iken hastalık yapabilme özelliğine sahiptirler. Balık parazitleri çeşitli yollarla insanlara bulaşmakta ve ölümlere dahi neden oldukları bildirilmiştir.
Akvaryumdaki azot bileşikleri çok yüksek miktarlara ulaştığında bile o suyu içmezseniz size zararlı olmaz.
Akvaryumunuz için doğru su kullanımı yapmanız akvaryumunuzun bulanık görüntüsünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve balıklarınızın daha sağlıklı ortamda yaşamasına olanak sağlar. Genellikle herkes musluk suyundan akvaryuma doldurmayı tercih eder. Nitekim arınmış içme suyu kullanmak epey zordur.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Saf suyun kokusu, tadı ve rengi yoktur. Günümüzde daha düşük maliyetli olduğu için endüstride saf su yerine deiyonize su da kullanılmaya başlanmıştır.
Saf su içilir mi sorusu oldukça merak edilen konulardan birisidir. Saf suyun içinde herhangi bir mineral bulunmaz. Bu nedenle su içmenin ortaya koyduğu faydaların beklenmesi doğru değildir. Ayrıca saf su içmenin herhangi bir zehirlenme durumu meydana getirmediğini belirtelim.
Su arıtma cihazları böbreklere zarar verir mi? Hayır, su arıtma cihazları böbreklere zarar vermez. Aslında, su arıtma cihazları böbrek sağlığı için faydalı olabilir.
Bu sorunun en basit cevabı hayır. Bir su arıtma cihazının suyunu içmenin insan sağlığına zararlı hiç bir etkisi yoktur.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
1 hafta çok çok rahat aç yaşayabilir.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri