Çeşme'nin bu güzel beldesi begonvillerle süslenmiş dar sokakları, otantik mekanları, yel değirmenleri ve meşhur cumbalı taş evleri ile turistlerin çok sevdikleri bir tatil yöresi olmayı başarır. Damla sakızlı dondurması ve muhallebisi tadılması gereken ünlü lezzetlerin başında gelir.
Alaçatı yel değirmenleri
Çeşme'nin en popüler merkezlerinden biri olan Alaçatı, ilçenin simgesi oldu. Türkiye'nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur.
Kumru, boyoz, midye, bazlama, söğüş, katmer, lokma gibi Çeşme'ye has gurme lezzetler ile bu tatilinizi olağanüstü hazlar yaşayarak da değerlendirebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Ilık Bir Dalga Ilıca Plajı
Çeşme tatilini denince akla ilk gelen plaj Ilıca Plajı. Ilıca'yı diğer plajlardan ayıran en önemli özelliği ise suyunun biraz daha sıcak olması. Malum çelik gibi suyu ile bilinen Ege'de sıcak plaj bulmak epey zorluyor.
Alaçatı Pazarı: Türkiye'de Ege turizmi için önemli sayılan Alaçatı'da, yaşayan yerli halkın tamamen kendi mahsulü olan organik ürünler, diğer tüm tekstil ürünleri, ev eşyaları ve giyim gibi ihtiyaçlarınıza ulaşabileceğiniz Alaçatı Köy Pazarı Alaçatı'nın hemen girişinde her hafta Cumartesi günleri kurulmaktadır.
ALAÇATI PAZARI
Urla, Tire, İzmir, Milas'tan köylülerin getirdiği sebze ve meyvelerin yanı sıra tekstil ürünleri, kumaş, perdelikler, ayakkabı, plaj gereçleri, aksesuarlar da bulunuyor. Burası ucuz bir pazar değil.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı'nın Ege Denizi'ne kıyısı bulunuyor. İzmir ile arasında 77,3 kilometre bulunan bu kasaba tarihi taş evleri, sıcak denizi ve kumsalları ile Türkiye'nin en çok tercih edilen tatil beldelerinin arasında yer alıyor.
Alaçatı'da Gezilecek Yerler
Alaçatı çoğu zaman deniz keyfi, sörf dersleri, eğlenceli gece hayatı gibi unsurlarla özdeşleştiği için buradaki seyahatinizi 4 ila 7 gün arasına tutabilirsiniz.
Serdar Hotiç, Ender Mermerci, Derin Mermerci, eski ünlü futbolculardan Mustafa Kaplakaslan, Okan Buruk, Sabri Sarıoğlu, Raşi Çetiner, Ufuk Ceylan, Malik Gençalp, Egemen Gençalp , Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Mesut Özil ve Caner Erkin, basketbolcu Nadir Vekiloğlu Hidayet Türkoğlu da bir çırpıda ...
İzmir ve Alaçatı'nın arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 70 km'dir.
Alaçatı'da Denizin Yapısı
2- Sörf denildiğinde akla ilk gelen adres Alaçatı dır. 3- Alaçatı aynı zamanda eşsiz koyları ile de deniz keyfi sürdürülebilen bir adrestir. 4- Alaçatı'da yılın bütün zamanında elverişli bir rüzgar esmesi söz konusudur. 5- Alaçatı'da deniz suyu hem daha serin hem de daha az tuzludur.
Sadece meyve, sebze değil tekstil ürünleri, ayakkabılar, kumaş, perdelikler, keten yatak örtüleri, aksesuar ve plaj gereçleri de var Alaçatı pazarında. İlgileniyorsanız Alaçatı Antika dükkanlarını da mutlaka gezmelisiniz. Eskiden Pazaryeri Camii etrafında kurulan bir antika pazarı vardı ama buralar hep kafe oldu.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Çeşme'ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Alaçatı'ya gitmek için İzmir kalkışlı otobüsler tercih edilebilir.
Tatil ve eğlence amacıyla Alaçatı'ya gitmek isteyenlerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında gitmesi uygun olacaktır. Hem Alaçatı'ya gitmek istiyor hem de denizin çok soğuk olmasını istemiyorsanız ağustos ve eylül ayları sizin için ideal olacaktır.
Dünyaca ünlü Bergama halıları, Menemen testileri, Tire yöresine has keçe ürünler, Ödemiş iğne oyaları İzmirden götürebilecek hatıra ürünlerdir. Ayrıca deri ürünlerini uygun fiyatlara bulabileceğiniz bir şehirdir.
Festival kapsamında 4 gün boyunca konserler düzenlenecek, resim, el yapımı kağıt ve heykel sergileri ziyarete açılacak. Zeytinyağı tadım etkinlikleri, söyleşiler gerçekleştirilecek. 11. Alaçatı Ot Festivali kapsamında en güzel yemek, en çok çeşit otu toplayan yarışmaları da düzenlenecek, mutfak atölyeleri yapılacak.
Havayoluyla Alaçatı bölgesine ulaşmanın tek yolu ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gitmektir. İzmir'e ulaştıktan sonra ya araç kiralayarak kendi aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz ya da günün her saati düzenlenen otobüs seferlerinden faydalanabilirsiniz.
White Beach Giriş Ücreti Var Mıdır ? White Beach için GİRİŞ ÜCRETİ ALINMAMAKTADIR. Kişi Başı Hafta İçi Minimum 800 TL , Hafta Sonu Kişi Başı Minimum 900 TL HARCAMA LİMİTİ uygulanmaktadır. Şezlong Şemsiye ve Havlu servisi için ücret alınmamaktadır.
Çeşme'de Denizin En Sıcak Olduğu Plaj: Ilıca Plajı, Çeşme, Türkiye - Tripadvisor.
Didim Altınkum Plajı Ücret
Sabah sekiz akşam yedi saatleri arasında plaj açıktır. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye fiyatları ayrı olarak ücretlendirilir. Şezlong beş Türk lirası ve şemsiye beş Türk lirası şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri