Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Sirkeyi lekelere uyguladıktan sonra 10-20 dakika beklet. Bekleme sırasında sirkedeki asit, küfü, kiri ve lekeyi parçalayacak ve böylece kolayca temizlenmelerini sağlayacaktır. Sirkeyi yeteri kadar beklettiğinden eminsen, lekeleri yumuşak bir süngerle sil.
SİRKE VE KARBONAT MUCİZESİ
Duş teknesine, küvete ve duşa kabine bu karışımdan bolca sıkın. Ardından bölgeyi iyice fırçalayın ve en az 1 saat boyunca bekletin. Beklettikten sonra tekrar fırçalayın ve sıcak su ile lekelerin olduğu bölgeyi durulayın. Bir süre sonra sarı lekelerin artık tamamen çıktığını göreceksiniz.
Duşakabin Kireç Lekesi Nasıl Çıkar? Kireç ve su lekeleri, beyaz sirke veya limon suyu ile çıkarılabilir. Lekeli alanlara sirke veya limon suyu sürülür, 15 dakika bekletilir ve ardından nemli bir bezle silinir.
Hazır haldeki şişenin içerisine 1 yemek kaşığı limontuzu, yarım paket karbonat ve 2 su bardağı beyaz sirke eklenerek iyice çalkalanır ve kirlenen yüzeye sıkılır. Bir süre bekledikten sonra bir sünger ya da fırça yardımıyla silinerek bol su ile durulanır.
İlgili 30 soru bulundu
Karbonat ile temizlik: En etkili temizlik maddelerinden biri olan karbonat, sirke ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir. Oluşturulan karışım kirli alanlara sürülür ve bir süre beklenir. Ardından bol su ile durulanan duşakabin pırıl pırıl hale gelir.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Bulaşık deterjanı ve sirke! Bir püskürtücü şişenin içine 1 ölçek bulaşık deterjanı ve 4 ölçek sirke ekleyip, çalkalayın. Oluşan karışımı duşakabinin yüzeyine sıkın ve bir kaç saat bekleyin. Bir kaç saat sonra hala karışıma ihtiyaç duyan bir görüntü varsa işlemi tekrarlayıp, yine bekleyin ve ardından durulayın.
Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.
Metal yüzeylerin üzerinde kalan su lekeleri için diş macunundan ya da vazelinden de destek alabilirsiniz. Bunun için diş macununu ya da vazelini metal yüzeylerin üzerindeki su lekelerinin üzerine yayın ve 5-10 dakika bekletip bir bez, sünger ya da fırçayla hafifçe ovarak çıkarın.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Küçük bir kap içerisine bir fincan karbonat koyun ve üzerine bu karbonatı hamursu kıvama getirecek kadar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım tamamen homojen bir hal aldıktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye bir sünger yardımıyla sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
Duşakabindeki kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle ortamın pH değerini dengede tutmak gerekir. Bunun için, karbonatlar ve sirke çözeltisi kullanmak en etkili yöntem olacaktır. Karbonatlar ve sirke, duşakabin lekelerini tümden ortadan kaldırmada oldukça başarılıdır.
Küvet Temizliği Nasıl Yapılır? Küvet temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus özellikler akrilik olan duşteknesi veya küvet temizliği için kesinlikle çamaşır suyu,tuz ruhu,(kezzap)gibi aşırı çözücü ürünler kullanılmamalıdır.
Derinleşmiş kireç lekeleri varsa, 1 çay bardağı sirke içerisine 1 paket karbonat ekleyip doğal deterjanınızı oluşturun ve bir fırça yardımıyla kireçler üzerinde deneyin. Hatta birkaç dakika yüzeyde bırakıp sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda yüzeyi de parlatır.
Banyonuzun temizliğini kabartma tozu ve sirke ile temizlemek kolay ve mükemmel sonuçlar sağlayacaktır.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
İnatçı lekeler için, karbonat ve su karışımı genellikle iyi bir çözüm sağlar. Bu karışım lekeli bölgeye uygulanıp bir süre beklettikten sonra, ılık suyla durulanabilir.
Karbonat ve Su: Birkaç kaşık karbonatı bir bardak su ile karıştırın. Karışımı derz aralarına uygulayın ve bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak fırçalayın. Ilık veya sıcak su kullanarak durulayın ve temiz bir bezle kurulama işlemini gerçekleştirin.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Duşakabin temizliği su lekeleri, kir birikintileri ve yağ oluşumlarını ortadan kaldıracaktır. Doğal bir temizlik için karbonat ve sirke gibi ürünler kullanabilirsiniz. Ancak temizlik ürünleriyle duşakabin temizliği yapmak istiyorsanız, temizlik losyonu, krem temizleyiciler ya da kireç sökücüler işinizi görecektir.
Limon/ Limon Tuzu
İki malzemeyi karıştırarak uygulayacağınız alanlara sürüp 15-20 dk bekletin. Uygulama işlemini fırça veya sünger yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bekleme süreniz dolduktan sonra su ve sünger yardımıyla temizleyin. Böylece kirden eser kalmayacaktır.
Bir miktar sirkeyi bulaşık süngerine dökün. Küvetinizi ovalayarak dairesel hareketlerle silmeye başlayın. Bu uygulamayı sık sık yapmayın. Yüzeyler zarar görebilir. 2 haftada bir yapmanız yeterli olur.
Kararmış,sararmış ,paslanmış emaye veya mermerit ürünlerde durum her ne olursa olsan boyama yapılabilir. Küvet boyama işlemini firmamıza yaptırabilir dilerseniz sadece küvet boyası temin ederek kendi imkanlarınız ile boyama yapabilirsiniz.
Bir karo zemini boyayabilirken, zemin boyanıza diğer yüzeylere göre daha sık rötuş yapmanız gerekebilir. 2. Boya türü: Epoksi boya, akrilik boya ve lateks boya, duş karoları için genellikle uygun seçeneklerdir; ancak, özel karo malzemeniz için en uygun olanı araştırmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri