ALAÇATI PAZARI Urla, Tire, İzmir, Milas'tan köylülerin getirdiği sebze ve meyvelerin yanı sıra tekstil ürünleri, kumaş, perdelikler, ayakkabı, plaj gereçleri, aksesuarlar da bulunuyor. Burası ucuz bir pazar değil. Alaçatı Pazarı'nda yazın 200, kışın ise 100'e yakın tezgah açılıyor.
Alaçatı Pazarı: Türkiye'de Ege turizmi için önemli sayılan Alaçatı'da, yaşayan yerli halkın tamamen kendi mahsulü olan organik ürünler, diğer tüm tekstil ürünleri, ev eşyaları ve giyim gibi ihtiyaçlarınıza ulaşabileceğiniz Alaçatı Köy Pazarı Alaçatı'nın hemen girişinde her hafta Cumartesi günleri kurulmaktadır.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Kışın kar yağışı görülmeyen Çeşme'nin en soğuk olduğu ay yaklaşık 10 derece ile ocak ayı. Kış aylarında bunalıp sakin bir tatil yapmak isterseniz de Çeşme'ye gidebilirsiniz.
Sadece meyve, sebze değil tekstil ürünleri, ayakkabılar, kumaş, perdelikler, keten yatak örtüleri, aksesuar ve plaj gereçleri de var Alaçatı pazarında. İlgileniyorsanız Alaçatı Antika dükkanlarını da mutlaka gezmelisiniz. Eskiden Pazaryeri Camii etrafında kurulan bir antika pazarı vardı ama buralar hep kafe oldu.
7. Ilıca Pazarı
Alaçatı'ya 5 km uzaklıkta bulunan Ilıca pazarı, perşembe günleri kuruluyor.
İlgili 21 soru bulundu
Her cumartesi Alaçatı merkezde kurulan büyük pazarda yok yok! İzmir ilçelerinden ve Alaçatı'nın yakın köylerinden gelen pazarcılarla yaklaşık 30.000 metrekare alanda kurulmaktadır. Fiyatlar da gayet uygundur. Cumartesi gününde Alaçatı'da iseniz mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.
Sığacık'ta Yeme-İçme
Seferihisar'da Cuma günü kurulan Pazar, gıda dahil her şeyi bulabileceğiniz oldukça büyük bir pazardır.
Güzel İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı bir belde olan Alaçatı tarihi taş evleri ve sörf yapılan plajları ile ünlü bir tatil yöresidir. Ege Denizi'ne kıyısı olduğu için çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi başarır.
Türkiye'nin en iyi tatil noktalarından biri olan Alaçatı, renkli sokakları ile olduğu kadar aynı zamanda yel değirmenleriyle de meşhur. Çeşme genel olarak rüzgar alan bir bölge ve Alaçatı da aynı şekilde rüzgarın sert hissedildiği bir yer.
Çeşme'de Denizin En Sıcak Olduğu Plaj: Ilıca Plajı, Çeşme, Türkiye - Tripadvisor.
Çeşmeye her gidişimiz de inanılmaz soğukluğuna rağmen mutlaka bu plaja uğrarız.Harika kristal berraklığında dalgasız bir deniz nefis bir kum genel olarak iyi ve kaliteli müzik.
Ne zaman gidilir? Çeşme'ye gitmek için en uygun dönem turizm sezonu olan mayıs – eylül arası dönemdir. Okulların kapanmasıyla iyice hareketlenen Çeşme, yaz ayları boyunca oldukça kalabalıktır. Havaların bunaltıcı derecede sıcak olmadığı mayıs ve eylül aylarında ise oldukça sakindir.
ALAÇATI PAZARI
Urla, Tire, İzmir, Milas'tan köylülerin getirdiği sebze ve meyvelerin yanı sıra tekstil ürünleri, kumaş, perdelikler, ayakkabı, plaj gereçleri, aksesuarlar da bulunuyor. Burası ucuz bir pazar değil.
Tatil ve eğlence amacıyla Alaçatı'ya gitmek isteyenlerin haziran-temmuz-ağustos-eylül aylarında gitmesi uygun olacaktır. Hem Alaçatı'ya gitmek istiyor hem de denizin çok soğuk olmasını istemiyorsanız ağustos ve eylül ayları sizin için ideal olacaktır.
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Çeşme'ye 3 kilometre uzaklıktaki bu tatlı kasaba; İzmir şehir merkezine 79, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Alaçatı'ya gitmek için İzmir kalkışlı otobüsler tercih edilebilir.
Aile şirketindeki genel müdürlük görevini bırakıp Çeşme'nin en popüler markalarından birini yaratan Burak Beşer, şimdi de Momo'yu İstanbul'a taşımaya hazırlanıyor. The Beach of Momo'nun kurucusu Burak Beşer'le bir araya gelmek üzere Çeşme yolundayım.
Serdar Hotiç, Ender Mermerci, Derin Mermerci, eski ünlü futbolculardan Mustafa Kaplakaslan, Okan Buruk, Sabri Sarıoğlu, Raşi Çetiner, Ufuk Ceylan, Malik Gençalp, Egemen Gençalp , Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Mesut Özil ve Caner Erkin, basketbolcu Nadir Vekiloğlu Hidayet Türkoğlu da bir çırpıda ...
Kumru, boyoz, midye, bazlama, söğüş, katmer, lokma gibi Çeşme'ye has gurme lezzetler ile bu tatilinizi olağanüstü hazlar yaşayarak da değerlendirebilirsiniz.
Sığacık, baharı karşılamak için de harika bir destinasyon. Hava sıcaklıkları bahar aylarında genelde 20 derece civarlarında seyrediyor ve bu da çevrede gezilecek yerlere gitmek için çok elverişli bir sıcaklık. Kışın bile huzur dolu bir tatil yapmak istersen gelebilirsin çünkü kışın hava ılık ve yağışlı seyrediyor.
Sığacık pazarı: Ege Bölgesi'nin en ünlü üretici pazarlarından biri olan Sığacık pazarı, çevre köy ve çiftliklerden getirilen organik sebze ve meyveler, ev yapımı reçeller, turşular, organik zeytinler, zeytinyağı ürünleri ve şifalı Ege otları gibi pek çok ürün bulabileceğiniz, Sığacık'ta mutlaka uğramanız gereken bir ...
Sığacık Pazarı, Türkiye'nin ilk sakin şehri (Cittaslow) Seferihisar'a bağlı liman kasabası Sığacık'ta. 2009'dan beri her pazar günü kuruluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri