Alan Tarama Cihazları Değerli Altını Bulur Mu? Alan tarama cihazları sadece bir maddenin bulunmasını sağlamaz. Yoğun mineralleri, metal ve metal etkisi veren elementlerin tespitini gerçekleştirebilmeleri bu cihazın da çeşitli malzemelerin tespitini gerçekleştirebildiğini de gösterir.
Alan tarama altın bulur mu gibi başlıklarla sıklıkla değerlendirilen konu dahilinde 3 adet kapalı kova içinde hangisinde altın bulunduğunun denendiği bir testte çubukların yüzde yetmiş doğruluk oranı sağladığı görülmüştür.
Altın arama çubukları, kaliteli ve uygun olması, altın ararken daha iyi sonuçlar elde etmek için önemlidir. Altın olduğu düşünülen alana gidilmesi ve kaliteli çubukların kullanılması halinde altın bulma olasılığınız artmaktadır. Ancak her alanda altın bulunacak diye bir düşünceye kapılmamak gerekir.
Dedektör cihazları gibi altın arama çubuklarında da sahte ürünler bulunmaktadır ve telden yapılmış sahte çubuklar orijinal ürün olarak satılmaktadır. Bu durumun önüne geçmek ise mümkündür. Alan tarama çubuklarını alacağınız yerin güvenilirliği ve ürün barkodları ile orijinal ürün temin edebilirsiniz.
Define arama çubukları, geniş alanlardaki alan taramasında su yataklarının, maden yataklarının ve boşluk alanların tespit edilmesini sağlar. Define arama çubukları, alan taramasını anten sayesinde tespit eder. Toprak altının çok derinindeki alan tarama define arama çubukları ile mümkündür.
İlgili 22 soru bulundu
Mıknatıslar nikel, kobalt, demir gibi elementleri çekme özelliği gösterirken, bakır, alüminyum, altın ve gümüş gibi maddelerde çok da etkili değildir.
Prensip olarak Alan Tarama cihazları, statik enerjiyi kullanıcısından direk olarak alıp hareket kabiliyeti olan mekanik bir sistemle hedefin yaydığı frekansları algılayarak yön gösterir. İstenen doğru sonuca varmak için Alan Tarama cihazının gösterdiği yönleri ve çalışma prensibini iyi anlamak gerekmektedir.
Altın arama çubukları, genellikle 400- 500 metre mesafe genişliğinde arama yapabilmektedir. L şeklindeki altın arama çubukları iki çubuktan oluşur ve iki çubuk karşılıklı olarak iki elde tutulur. Çubuktan yayılan frekans sayesinde altına çarpan dalgalar çubuklara çarparak uyarı verir.
Alan tarama dedektörlerinin algılama derinliği modeline bağlı olarak değişir ve genellikle 1 ila 3 metre arasındadır.
''Alan Tarama cihazı ne işe yarar?'' sorusunun cevabı özetle; Çok geniş bir arazide eğer orada bir metal, boşluk veya su varsa o yöne doğru yönlenmenizi, kısa sürede hedefe ulaşmanızı sağlayan bir sistemdir diyebiliriz.
Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir. Pek çok alanda kullanılan değerli madenler gurubunda bulunan mıknatıslar, soy metal özelliğine karşı çekim gücünden yoksundur.
Altın dedektörü evde kullanılır ancak isabetli sonuç vermeyebilir. En isabetli ve verimli sonuçlar altın dedektörü için açık arazi kullanımıdır. Altın dedektörü, ev içinde bulunan tavan ve zeminlerin yapısındaki demirleri ve duvarlara bulunan kolon demirlerinden dolayı verimli çalışamayacaktır.
Altın dedektörleri, yer altındaki altın nesneleri tespit etmek için tasarlanmıştır. Bu dedektörlerin derinlik tespiti kabiliyeti, cihazın teknolojisine ve arazi koşullarına bağlı olarak değişir. Genellikle, altın dedektörleri 1 ila 3 metre arası derinlikten altın nesneleri tespit edebilir.
Dedektör taşımak yasaldır ve suç değildir. Dedektör taşımanın bir yaptırımı yoktur. Dedektörünüzü istediğiniz bir yerden başka bir bölgeye rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Sahip olduğunuz dedektörü isterseniz özel arabanız ile, isterseniz otobüs ile, isterseniz uçak ile istediğiniz şekilde taşıyabilirsiniz.
İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. İzinsiz şekilde define araştırması yapan kişiler 3 aydan 2 yıla kadar uzanan hapis cezasına uğrayacakları kanun kapsamında belirtilmektedir.
Define dedektör olarak adlandırılan altın arama dedektörü, elektronik bir cihazdır ve yer altındaki altının yerini tespit etmek amacıyla kullanılmaktadır.
Via GOLD A9 alan tarama cihazı özelliği sayesinde 20 metre ile 100 metre uzak mesafeleri tarayarak ön tespit ve keşif yapmanızı sağlamaktadır.
Bu Pinpointer dedektör modellerinin algılama çekim mesaleri metalin ebatına ve pointer dedektörün modeline göre değişmektedir. iyi bir pointer dedektörün en fazla çekim mesafesi 30 ile 35 cm dir. Tavsiye Edeceğimiz Pointer Modelleri Sırası ile Şu Şekildedir.
Aynı zamanda metalin boyutu da bu anlamda önemli özelliklerden birisidir. Günümüzde pek çok yorum da dile getirilen durum şudur ki son teknoloji kullanılarak üretilen dedektörler dedeye en fazla 3 metre derinlik sunulmaktadır.
Günümüzde altın yatakları, toprak yüzeyine çıkmış altın içeren kaya parçalarının bulunması ya da arama amaçlı kazılar sonucunda tespit edilebiliyor. Araştırmacılar, yeni altın yatakları bulmak için bitki örtüsünün incelenmesinin daha iyi bir yöntem olacağını, çevreye daha az zarar vereceğini vurguluyor.
Altın, birçok kaya türünde karşımıza çıksa da en fazla kuvars kayalarda bulunur. Bu ne kadar önemli bir ipucu gibi görünse de kuvars kayalar o kadar fazladır ki daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de kirli ya da çürümüş olarak bilinen kuvarslara bakmak, altın bulma olasılığını artıracaktır.
2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.
Öncelikle şunu belirtmek isteriz uydudan yeraltı görüntüleme sistemi olarak herhangi bir cihaz yoktur. Böyle bir sistem ile bakılması mümkün değildir. Uydudan define yeri bulmak için genellikle arama yapılması istenen alanın Google Earth programı sayesinde cografi olarak keşifleri veya alan noktalamaları yapılabilir.
L şeklinde iki çubuktan oluşan yapıda iki çubuk karşılıklı olarak iki elde tutulur. Çubukların yapımında kullanılan materyaller, etrafa frekans yaymaktadır. Yayılan frekansın geniş alanda bulunan altınlar ile etkileşime girmesi ile çevrede bulunan altınların ya da metallerin bulunması sağlanmaktadır.
Yerin altında bulunan nesneleri detaylı bir şekilde tarayan cihazlara yer altı görüntüleme cihazı denir. Metal dedektörlere ya da define arayan kişilerin kullandığı dedektör modellerine göre daha kapsamlı ve daha detaylı arama yapabilen bu ürün hayatımızın her alanında oldukça fazla bir şekilde kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri