Alanya'da yetiştirilen tropik meyve ve sebzeler : Avokado, Yenidünya, Muz, Mart İnciri, Kiwano, Papaya (ağaç Kavunu), Pepino, Gojiberry, Hint ayvası, longan, pondoh, mangis, belimbing, jambu, rambutan, sawo, shadok, mango, ananas, passiflora, guava, physalis, durian, Sweet Tamarind, Jack Fruit, Rambutan, Lychee, Lime, ...
Turfanda sebze ve meyvelerinin yanı sıra muz da önemli bir gelir kaynağıdır. Alanya muzu, ülke çapında başlı başına bir markadır. Alanya'da yetişen limon, portakal, greyfurt ve turunç gibi narenciye türleri ünlüdür.
Antalya'nın Alanya ilçesinde 12 ay boyunca tarımdan üretilen farklı ürünler yurt içi ve yurt dışında tüketici ile buluşuyor. Kentin sahil kısmında tropikal ürünler ve sebze üretimi gerçekleştirilirken; yayla kısmında ise tarla bitkileri olarak bilinen nohut, arpa, buğday ve mısır gibi ürünler yetiştiriliyor.
Günümüzde Alanya'da muz ile avokadonun yanı sıra mango ve papaya başta olmak üzere çerimoya, karambola (yıldız meyvesi), dragon fruit (ejder meyvesi), custard apple (Hint ayvası), longon (kedigözü), mangis, salak pondoh, star fruit, jambu bangkok, jambu bıjı, rambutan rapiah gibi 24 çeşit tropikal meyve yetiştiriliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Alanya pahalı bir şehir mi? Alanya ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Alanya Türkiye 'dan 1.05 kat daha fazla ödemeniz gerekir.
En çok muz, portakal yetişen ilimiz Antalya'dır. Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır. Zeytincilik oldukça gelişmiştir. Meyvecilikte çok ileri durumdadır.
Yöre mutfağında listemizde de yer verdiğimiz ülübü yemeği, ilibada ve laba dolması, göleviz bitkisinden yapılan yemekler ve gülüklü çorbası denenmesi gereken meşhur lezzetler arasında yer almaktadır.
Verimli oldukça yüksek olan Antalya toprağına buğdaydan mısıra, susamdan pamuğa, portakaldan muza değin her türlü ürün yetişmektedir. Ayrıca, kesme çiçek yetiştirilerek ihraçedilmektedir. Pamuk, yer fıstığı, susam, turunçgiller, muz ve turfanda sebzeler daha çok kıyı kesminde yetiştirilmektedir.
Kentin bilinen en eski adı Korakesium dur. Bizans döneminde ise Kalanoros ismi verilmiştir. 13, YY da Anadolu Selçuklu Hükümdarlarından 1, Allaaddin Keykubat'ın (1200-1237) kaleyi alması ile şehrin ismini Alaiye olarak değiştirmiştir. 1935 yılında Kenti ziyaret eden Atatürk ise Alanya adını vermiştir.
Alanya'da yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen tipik bir Akdeniz iklimi hakimdir. Kışların çoğu zaman yaz gibi geçtiği bu yörede; yaz sıcağının etkisi öğleden sonra denizden karaya doğru esen meltem rüzgarıyla azalmaktadır.
Alanya'nın nesi meşhur sorusu için en çok verilen yanıt, bölgenin simgesel yapılarından biri haline gelmiş Alanya kalesi. Bununla birlikte Kızılkule de en çok ilgi gören adresler içinde yer alıyor. Alanya neyi ile meşhur diyenler için plaj ve koylar içinde en çok öne çıkan yanıt tabii ki Kleopatra Plajı.
Düğün, mevlit, cenaze gibi insanların bir araya toplandığı günlerde yapılan veya ev halkının önem verdiği misafirlerine özel olarak hazırladığı Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Alanya'nın en önemli çorbasıdır. Geçmişte düğün yemeği olarak servis edildiği için ''Düğün Çorbası'' olarak da bilinmektedir.
Yapılan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerde şebeke sularında herhangi bir kirliliğe rastlanmadı. Yetkililer, Antalya ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların, musluklarından akan mineral bakımından zengin olan suyu rahatlıkla içip kullanabileceğini belirtti.
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
Türkiye'nin en önemli zeytin üretim alanlarından Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Antalya'da hasat başladı. Toplanan zeytinler, fabrikada yıkama, kırma, pres işlemlerini gördükten sonra suyu ve yağı birbirinden ayrıştırılarak zeytinyağına dönüşüyor.
Geyik, tilki, sansar, sincap, alageyik, yabankeçisi, çakal, sırtlan, kurt, ayı, keklik, bıldırcın, üveyik, yaban güvercini, çulluk, turaç, karatavuk, sarıasma ve turna ilin başlıca yaban hayatını oluşturmaktadır. Gündoğmuş Yaban Hayatı Koruma Sahası.
Kışları dahi ılık ve yağışlı geçmektedir. Alanya'nın iklimi pek çok sportif faaliyete ve kültürel etkinliğe elverişlidir. Alanya çok sayıda turiste ev sahipliği yapar ve çok kültürlü bir yapısı vardır. Farklı dinde, farklı dilde ve farklı kültürde pek çok kişi Alanya'da bir arada, mutlu ve iç içe yaşamaya devam ediyor.
YATAK SAYISINDA MANAVGAT BİRİNCİ
İlçelere göre yatak sayısı bakımından Side Turizm Bölgesi'nin bulunduğu Manavgat ilk sırada. 529 otelde, 183 bin 706 yatağın bulunduğu Manavgat'ı, 575 otel ve 167 bin 235 yatakla Kleopatra plajıyla ünlü Alanya takip ediyor. Üçüncü sıradaki Kemer'de 574 otel ve 102 bin 348 yatak var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri