Albert Einstein (Almanca telaffuz: [ˈalbɛɐ̯t ˈaɪnʃtaɪn]; 14 Mart 1879, Ulm – 18 Nisan 1955, Princeton), Almanya doğumlu teorik fizikçi ve bilim insanı.
İşte onun hakkında ayrıntılar. Albert Einstein; Almanya İmparatorluğu'nun Ulm kentinde 14 Nisan 1879 dünyaya gelmiştir. Kendisi Yahudi asıllı, Dünyaca tanınan Alman teorik fizikçidir. Çocukluk hayatı Ulm kentinde başlayan Albert Einstein 1808 yılında ailesi ile birlikte Almanya'nın Münih kentine taşınmıştır.
O fotoğrafın hikayesi de oldukça ilginç. Fotoğraf 14 Mart 1951 günü New Jersey'de bulunan Princeton Club'ın çıkışınca çekildi. Einstein 72'nci yaş günü kutlamalarından çıkarken, ABD'li foto muhabir Arthur Sasse'in elindeki fotoğraf makinesini gördü. Objektife bakıp dilini çıkardı, Sasse de tam o anda deklanşöre bastı.
Einstein da sürpriz bir doğum gününün çıkışında gazetecilerin röportaj için yoğun ısrarların üzerine benim gibi bunaldığı için dilini çıkardı.
Albert Einstein, İsviçre'de çalıştığı senelerde icat ettiği yaklaşık 50 tasarımın patentini aldı!
İlgili 23 soru bulundu
Atom bombasını Einstein yapmadı ve hatta Manhattan Projesinde görev almadı. Fakat Einstein'ın ABD başkanı Franklin D.Roosevelt'e gönderdiği, uranyum fisyon bombası teorisini ve enerji-kütle ilişkisini açıklayan ünlü E=m formülünü özetlediği her iki mektubu da nükleer silahların geliştirilmesine katkı sağladı.
9: Albert Einstein
Dünyada Üzerinde Yaşamış En Yüksek İQ Derecesine Sahip 10 Sıradışı İnsan Einsten'in IQ derecesinin 160 ile 190 arasında olduğu biliniyor. Gelmiş geçmiş en büyük dahiler arasındaki bu insanın öldükten sonra beyninde dahi inceleme yapılmıştı.
Babası elektrik mühendisi Hermann Einstein küçük bir elektrokimya fabrikasının sahibi, annesi Pauline Einstein ise klasik müziğe meraklıydı. 5 yaşında keman çalmaya başlayan Einstein, konuşmayı 7 yaşında öğrendi. Katolik okulunda eğitim aldı.
Yapılan kontroller sonucunda normal bir bebek olduğu anlaşılmıştı. Einstein 3 yaşına kadar konuşmadı. 3 yaşına kadar konuşmayan Einstein, konuşmaya başladığında da çok yavaş konuşuyordu. 9 yaşına gelinceye dek konuşmasındaki problem devam etti.
Ancak, cenazenin yakılmasından sonra ailesi bedenin tamamının yakılmadığını öğrendi: Otopsi sırasında patolog Dr. Thomas Harvey, Einstein'ın kafatasını keserek açmış ve çalışma için beyni çıkarmıştı.
Einstein da beynini diğer bütün insanlar gibi, %100'e yakın bir oranda kullanmaktaydı.
Fizikte açtığı çığırla bugünün mühendislik anlayışına ve pozitif bilimlere, bir diğer deyişle dünya kavrayışımıza katkıları yadsınamayacak büyüklükte olan ünlü fizikçi Albert Einstein, et yemeyi ahlâki bir mesele olarak görüyor ve daha çok vejetaryen bir beslenme tercih ediyordu.
Okuduğu okuldan 1900 yılında mezun olan Einstein fizik diplomasını aldıktan sonra da davranışları nedeniyle uzun bir süre hiçbir akademik kurumda iş bulamamıştır. Mezun olduktan sonra iki yıl boyunca iş sıkıntısı yaşayan Albert Einstein bir arkadaşının babasının patent ofisinde müfettiş olarak çalışmaya başlamıştır.
Albert Einstein üstün başarıları olan ünlü bir Fizikçi ve Matematikçidir. -Fazlasıyla meraklı bir karaktere sahipti. Sürekli sorular sorar cevaplar arar ve her şeyi sorgulardı. -Konuşmaya geç başladı ve içine kapanık bir çocuktu.
Modern Fiziğin babalarından Einstein, Otistik Spektrum Bozukluğu'na sahipti. Asperger sendromuna benzese de farklılıkları vardır. Bu hastalıkta, kişi kendini uzun uykulardan alamaz. Sürekli yarı baygın halde dolaşabilir.
Einstein çocukluğunun geç dönemlerine kadar düzgün bir şekilde konuşamadı ve 7 yaşına kadar tutuk şekilde konuştu. Stanford'da ekonomist ve yazar olan Thomas Sowell otistik olmayan, geç konuşan üstün zekalı insanlar için “Einstein Sendromu” tanımını geliştirmiştir.
Albert Einstein
Öğrenme güçlüğüne sahip olduğundan, dört yaşına kadar konuşmayı öğrenmediği ve kavramları diğer öğrenciler kadar hızlı kavrayamaması nedeniyle öğretmenler tarafından sıklıkla karşı karşıya kaldığı söylenir.
Kısa süre sonra da üstün yetenekli çocuklar için bir okul olan Yeteneklere Dikkat Merkezi'ne (CEDAT) göndermesi tavsiye edildi. Burada IQ'sunun akıllara durgunluk veren ölçüde 162 olduğu doğrulandı. Bu, her ikisi de 160 IQ'ya sahip olan Albert Einstein ve ilham perisi Stephen Hawking'den daha yüksekti.
111-129 puan aralığı parlak zekayı 130-160 puan aralığı üstün zekayı 160 ve üstü puan ise dahiliği gösterir.
William James Sidis (1 Nisan 1898 – 17 Temmuz 1944), olağanüstü matematik ve dil becerilerine sahip, 290–300 IQ ortalaması ile tüm zamanların en zeki insanı olarak kayıtlara geçmiş Amerikalı matematikçidir.
Hiroşima ve Nagazaki askeri ve endüstriyel öneme sahipti
Japonya'nın bu çağrılara yanıt vermemesi üzerine ABD, askeri ve endüstriyel önemi dolayısıyla Hiroşima ve Nagazaki'yi hedef olarak seçti. ABD'nin "B-29" tipi uçağı, 6 Ağustos 1945 sabahında "küçük çocuk" (little boy) adlı bombayı Hiroşima'ya bıraktı.
Julius Robert Oppenheimer (22 Nisan 1904 - 18 Şubat 1967) Amerikalı bir teorik fizikçi ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin Los Alamos Laboratuvarı direktörüydü. Kendisi genellikle "atom bombasının babası" olarak anılır.
II. Dünya Savaşı sırasında, Manhattan Projesi adıyla, ilk çalışmalar başladı. 1942 yılında ABD'nin New Mexico eyaletindeki Los Alamos bölgesinde gizlice bir grup ünlü bilim insanı toplandı. Robert J. Oppenheimer öncülüğünde 3 yıl çalıştıktan sonra ilk bombayı yapmayı başardılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri