Alıç meyvesi, yaprağı ve çiçeğinden oluşan karışımdan kaynamış bir bardak suya 1 tatlı kaşığı eklenir ve 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Hazırlanan alıç çayı sabah ve akşam aç karnına tüketilebilir. Toksin maddelerin ve vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlayan alıç çayı detoks etkisine sahiptir.
TARİFİ 1 bardak kaynamış suyun içerisine taze ya da kurutulmuş alıç yaprağı eklenir. 1-2 dakika dakika kaynatılarak demlenir. Ardından birkaç damla limon eklenerek tüketilebilir.
Alıç çiçeği ve yaprağı antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Vücudun bakteri ve enfeksiyonlara karşı korunmasına yardımcı olur. Yemeklerden sonra içilen bir fincan alıç çiçeği çayı sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca kolesterole de iyi geldiği bilinmektedir.
Sonbahar mevsiminde olgunlaşan meyveleri ham olarak meyve şeklinde tüketilebilir. Yaprakları da kuru meyvesi ile birlikte demlenerek çay şeklinde tüketilebilmektedir. Kalp ve damar sağlığı destek olduğu gibi bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesine katkı sağlar.
İlgili 28 soru bulundu
-Alıç sirkesi, cinsel gücü kuvvetlendirir. -Hafızayı güçlendirici etkisi vardır. -Tip 2 diyabet hastalarında hemoglobin değerlerini olumlu yönde etkiler. -Emziren annelerin, doktorlarına danışarak alıç sirkesi tüketmeleri önerilir.
Alıç sirkesi damar açar mı sorusunun yanıtı, mucizevi bir etki vadetmediği yönündedir. Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
Alıç, aslında zararlı değildir. Ancak bazı kalp ve diğer ilaçlarla birlikte tüketildiğinde ilaçlarla etkileşime girebilir. İlaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışarak alıç tüketin. Alıcın yan etkileri baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, terleme gibi şikayetler olabilir.
Alıç meyvesi günlük ne kadar yenmeli sorusuyla ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak her şeyin fazlasının zararları olduğunu düşünürsek alıç meyvesini de dengeli tüketmek gerekir. Ancak alıç çayını günlük olarak en fazla 3 defa tüketebilmeniz mümkün.
Uzmanlar, Alıç'ın astım, bronşit, kalp ve damar sistemi fonksiyonlarını normale döndürüp, şeker, kolesterol ve tansiyon hastalıklarına da iyi geldiğini belirtiyor.
Doğru şekilde sakladığınız sürece herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz. En doğru saklama yöntemi cam kavanoz içinde ağzı sıkı bir şekilde saklamaktır. Hazırladığınız alıç marmelatını ağzını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra buzdolabı içerisinde saklayabilirsiniz.
Alıç uykusuzluk çekenlere doktorlar tarafından tavsiye edilen bir meyvedir. Alıç sinir sistemini rahatlatarak kesintisiz bir uyku çekmenizi sağlar. Yapılan bilimsel araştırmalar, alıç meyvesinin koroner damarları genişletip kan dolaşımını rahatlattığını gösteriyor.
Kuru Alıç Meyvesi 1 kg Fiyatı 63,33 TL.
Alıç meyvesinin en önemli özelliklerinden birisi de başta kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve demir olmak üzere yüksek miktarda farklı mineral maddeler içermesidir. Ayrıca, meyveler karbonhidrat, şeker ve vitamin (özellikle C vitamini) bakımından oldukça zengindir [1]. Flavonoidler alıçta bol miktarda bulunur.
Özellikle yaşlı kişilerde çekirdekleri ile birlikte yenildiğinde bağırsak tıkanıklığına hatta bağırsaklarda delinmelere kadar sebep olabiliyor. Alıcı az miktarda yemelerini ve özellikle çekirdeksiz yemelerini öneriyoruz" dedi.
Kullanımı Alıç'ın diğer bir ismi de yemişen'dir. Bu bitki 2 ile 4 metre arasında yükselebilen nisan ve mayıs aylarında kokulu ve pembemsi beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir. Ormanlık ve yol kenarlarında rastlanmaktadır.
Bağırsak florası ile ilgili organik bileşenleri barındıran alıç meyvesi, sindirim sisteminin çok daha sağlıklı ve kolay işlemesini sağlar. Kabızlık, hazımsızlık ve mide ağrılarına iyi gelir.
Hazımsızlık, ishal ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarında da alıç kullanımı tavsiye edilmektedir. Ayrıca sakinleştirici olarak kaygıyı azaltmak, idrar çıkışını arttırmak ve adet problemleri için kullanılır. Alıç ayrıca tenya ve diğer bağırsak enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır.
Dikensi bir ağaçta yetişen alıçın meyvesi kırmızı, turuncu ve sarı olur. Kuşburnu meyvesi gibi soğuk algınlığı için kaynatıp içilir. Kuşburnu ile alıç meyvesi birbirine benzer şartlarda yetişir, ancak kuşburnu dikenliyken, yumuşan ise dikensizdir. Yumuşanın mayhoş bir tadı vardır” diye konuştu.
Hipertansiyonu olan kişiler tarafından alınmamalıdır. Kalp hızını arttırabilir. Kan sulandırıcı ilaçlarla etkileşime girerek kanama riskini arttırır. Alıç: Kalp hastalıklarından korunmak için kullanılan alıç reçeteli kalp yetmezliği ilaçlarıyla olumsuz etkileşime girebilir.
Bulantı, baş ağrısı, çarpıntı gibi yan etkileri vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda gün içerisinde fazla tüketimlerde veya düzensiz tüketimlerde bir zararı bulunmamaktadır. Ancak alıç meyvesini fazla tüketmek hiçbir işe yaramayacak, etkisini artırmayacaktır.
1 bardak su kaynatılır. Kaynatılan suya 1 tatlı kaşığı kuru ya da taze alıç eklenir. Demlenmesi için beklenir.
Sarımsak, zerdeçal, kekik, zencefil, elma, ananas, muz, domates, üzüm, çilek, kiraz, kızılcık, bal, yeşil çay, çuha çiçeği çayı, soya, fasulye, kayısı, portakal, böğürtlen, erik, hindiba gibi baharat, sebze ve meyvelerden elde edilen besinler damar tıkanıklığı tedavisinde aşama kaydetmenizi sağlar.
Aterektomi cihazı üzerinde, özel, dönerek plağı traşlayan küçük bıçaklar mevcuttur. Plak düzeyinde bu küçük bıçaklar, kateter üzerinde hızla döner ve plağa dokunduğu düzeylerde plağı ufak ufak traşlar ve temizlenir, traşlanan plak emilerek dışarı alınır.
Alıç sirkesi, kan dolaşımına olan etkileri sayesinde sadece kalp ve damar sağlığını korumakla kalmıyor, aynı zamanda güçlü antioksidan özelliklerini devreye sokarak vücuttan yabancı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri