“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır. İç cephelerde kullanabileceğiniz boya, 3.5 litre olduğu için çeşitli alanlarda uygulamak üzere ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar. Son kat mat iç cephe boyası, duvarların nefes almasını sağlar.
Rutubet için hangi boya kullanılır? Rutubeti gidermenin pek çok yolu vardır. Ancak Nem ve Rutubet için özel olarak üretilen, üstelik muadillerine göre de Kokusuz özelliğiyle Dryfix NM-S 10 kullanabilirsiniz. Ama boya öncesinde, duvarların su etkileşiminin tamamen kesilmesi gerekir.
Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 10 Kg. Bu ürünün farklı seçenekleri vardır. Vodaseal No-To-Nem Rutubet ve Küf Önleyici Boya 1 Kg. Polisan Elegans Küf ve Önleyici Tavan Boyası 10 Kg.
NEM, KÜF, TAVAN VE DUVARLARDAKİ SİYAHLAŞMALAR VE RUTUBETE KESİN ÇÖZÜM.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Rutubete dirençli boya, binaların iç ve dış yüzeylerinde çeşitli dış etmenler sonucu oluşan nem ve rutubet sorunlarının önlenmesi için üretilen çok güçlü bir yalıtım boyasıdır. Rutubete dirençli boya, özel kimyasal maddeler ve polimerler içeren rutubet oluşumunu önleyen veya minimuma indiren duvar boyasıdır.
Rutubet alan bölgeler kazınarak duvar yüzeyi iyice temizlenmelidir. Sıva takviyesi yapılmalı ve rutubet önleyici, su tutucu malzemeler yüzeye uygulanmalıdır. Son işlem olarak boya yapımına geçilmelidir.
Bir kat uygulama yapılmalı ve 24 saat beklendikten sonra ikinci kat uygulanmalıdır. Uygulama yapılan mekânların havalandırılması mutlaka iyi yapılmalı uygulama yapılırken maske, eldiven ve koruyucu gözlük kullanılmalıdır.
Renklı Uygulamada 18 kğ ile Ortalama 30 m2 alan yapılır.
Nemi ve küfü önlemek amacıyla üretilen İsonem MS 82 nem boyası 1 kg ile 2 metrekarelik alan için yeterli bir üründür. İç ve dış mekanlarda kendiliğinden oluşan nemi gidermek için içeriğinde özel kimyasal bileşenlere yer verilir.
Evde, ofiste, binalarda hemen hemen her yerde nem yüzünden oluşan küflere rastlayabilirsiniz. Siz de bu küf sorunuyla karşı karşıyaysanız ve düzenli sildiğiniz halde bile kurtulamıyorsanız küflü duvara boya işlemi uygulayabilirsiniz. Yapacağınız boya işlemi küf oluşumunun tekrar etmemesinde önemli bir rol oynar.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Duvardaki küfü temizlemek için; bulaşık deterjanı, çamaşır suyu ve su ile bir temizleme solüsyonu hazırlanır. Hazırlanan bu karışım ile duvardaki küflü alan temizlenir.
Akrilik ve su bazlı boya, duvarlarda 8 farklı bakteri, küf ve mantar oluşumunu önler. Binaların hem iç hem dış cephelerinde uygulanabilen ürün, UV ışınlarına ve kimyasallara karşı direnç gösterir. Nefes alan boya kir tutmaz ve silinerek kolayca temizlenir.
Banyo tavanının küflenmesini önlemek için, tavana uygulanacak boyanın su ve nem geçirmez özellikle olan yağlı boya kullanılması tercih edilmelidir. Banyo tavanı kararıyor olmasının sebeplerinden biri de üst katta meydana gelen su kaçağı olduğunu belirtmiştik. Bunun için üst katta su kaçağı tespiti yapılması gerekir.
Su itici özelliği ile suya dayanıklıdır. Duvarlarda nem oluşmasının önüne geçer. Silikon bazlı boya dayanıklı olması sayesinde gün geçtikçe daha fazla tercih edilmektedir.
Piyasada bulunan boyalar standart 2,5 litre, 7,5 litre ve 15 litre olarak satılmaktadır. Buna göre 2,5 litrelik standart bir duvar boyası 10-15 M² alanı kaplayabilir. 7,5 litrelik bir boya 20-30 m²'lik bir alanı boyar. 60 ila 90 M² yüzeyler için 15 Litre standart boyaya ihtiyacınız olacaktır.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Uygulama şekli: Orijinal ambalajındaki ISONEM MS 82 kapağı açılarak 3 dakika iyice karıştırılmalıdır. Karıştırma işlemi bittikten sonra mevcut yüzeye ürün inceltilmeden fırça, uygun bir püskürtücü ya da özellikle sentetik epoksi rulo ile uygulama yapılması tavsiye edilir.
Kuruma Süresi: 24 Saat. Su Basıncı Dayanımı (0,28 kg/cm): 4psi. Binaların iç ve dış duvarlarında oluşan nem ve rutubet.
%7 indirimle Isonem MS Polia 18 kg Yalıtım Boyası 2.684TL'ye, %15 indirimle Isonem Sb 10 kg Süper Bileşen Su Yalıtım Boyası 1.600TL'ye, %9 indirimle Isonem Thermal Paint 10 lt Yalıtım Boyası 2.099TL'ye, %7 indirimle İsonem Ms Polymer Beyaz 18 Kg 4.470TL'ye sahip olabilirsiniz.
Su ile temas ettiginde yaklaşık 40 saniyede prizini alarak suyu keser. ISONEM M 36 aktif su akıntılarında ve yüzey sularının kurutulmasında kullanılır. ISONEM M 36 suyu durdurarak, yapılacak olan izolasyona hazırlık içindir. Yüksek genleşme özelliğine sahiptir, büzülme yapmaz.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri