Eğer aldatan taraf yumuşak ve uyumlu davranışlar sergiliyorsa aldatılan kişi affetmeyi tercih edebiliyor. Fakat aldatan kişinin davranışları katı ve uyumsuz (hata yaptığını reddetme veya sorun yaratan davranışları sürdürme gibi) olarak algılanırsa aldatılan kişi karşı tarafı affetmemeyi seçebiliyor.
Aldatılma sonrası cinselliğe devam etmek, aldatılanın özgüvenini kazanmak ve kaybetmekten korkmasının göstergesidir. Cinsellik yaşamaya devam etse de duygusal olarak kendisi ile çatışır. Bu süreçte aldatılan istemediği sürece cinsellik yaşanmaması gerekir ancak aldatılan cinselliği koz olarak kullanmamalıdır.
Her türlü ihanetten sonra, evliliğin kurtulma ihtimali vardır. İhanet evliliği ciddi şekilde sarsar, ancak bazen ihanetten sonra evliliğin daha iyiye gittiği bile görülür. Esas olan, ilişkinin aldatmadan önceki kalitesidir. Daha önce ilişki iyiyse, böyle bir evliliği sürdürmek için çaba gösterilmelidir.
- Konumuzda aldatan var, aldatılan vardır. Her ikisi de imtihana tabidir. Ancak aldatan zalim, aldatılan mazlumdur. Mazlum aldatılmak istemese bile, imtihanı kaybedecek olan zalim aldatmaktan vazgeçmeyebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Aldatılma Durumunda Doğru Strateji Nedir? Hayatta en büyük acı bir yakınını kaybetmektir denir. Ruhunuzun bir tarafı bilir ki 15 30 gün sonra bu acı hafifleyecektir.
Açıkçası aldatılma travması yaşadıysan, olayın boyutu ne olursa olsun bir terapistten birkaç seanslık bir destek almanı tavsiye ederim. Eğer tamir etme niyetiniz varsa vakit kaybetmeden çift terapisi alın. Özgüven, değersizlik gibi tetiklenen bireysel yaralarla ilgili bireysel terapi de sonrasında alınabilir.
Yani yaşanan bu deneyim, kişinin fiziksel acıya çok benzer bir duygusal acı hissetmesine sebep oluyor. Nitekim aldatılan kişide baş ağrıları, mide bulantıları, halsizlik gibi durumlar da görülebiliyor.
Aldatan Kadın Mal Varlığından Yararlanır Mı? Aldatan kadın hakkında Türk Medeni Kanunu'nun 161. maddesine göre zina suçundan boşanma davası açılması durumunda nafaka alamadığı gibi aynı zamanda aile birliği içerisinde edinilmiş mallardan da hak talebinde bulunamaz.
Zina (aldatma), evli birinin eşinden başka birisiyle cinsel ilişkide bulunmasıdır. Zina kanunen iki halde gerçekleşmiş olur: Evli birinin eşinden başka biriyle cinsel ilişkiye girmesi veya. Evli birinin başkasıyla cinsel ilişkiye teşebbüs etmesidir.
Aldatılan eş aile mahkemesinde dava açmalı, bulunduğu yerde aile mahkemesi yoksa aile mahkemesi sıfatıyla asliye hukuk mahkemesinde açmalıdır. Zina nedeniyle boşanma davası açan eş, zinaya dair gerekçelerini, delillerini sunmalı ve hak düşürücü süre içerisinde açıyorsa özellikle dilekçesinde belirtmelidir.
Aldatmanın genel geçer tek bir sonucu yoktur. Bazı kişiler aldatma sonrası ilişkilerine ikinci şansı tanıyabilirken, bazıları ilişkiyi tamamen sonlandırmayı seçebilir. Aldatılan kişi, genellikle olay sonrası kendinde eksiklik arama eğiliminde olmaya başlar.
Başkalarına ihanet eden birine hain denir.
Aldatan taraf, aldatılan tarafa her şeyi tüm açıklığıyla anlatmalı, tüm sorularına cevap vermelidir. Bu yüzleşme bir kez yapıldıktan sonra aynı konu tekrar terar gündeme getirilmemelidir.
Genelde aldatma sonrasında vicdani rahatsızlık oluşur. Bazı erkekler de kendini mahcup ve suçlu halde gösterebilir. Aldatılan eş, partnerinin söylediklerine ve davranışlarına şüphe ve üzüntüyle yaklaşır ve eleştirmeye başlar. Aldatan eş ise kendini sürekli savunmada hisseder ve içine kapanabilir.
Aldatıldığını öğrenen kişide hem fiziksel hem de duygusal etkiler ortaya çıkmaktadır. Kişi; ağlama, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, iştahsızlık, konsanstrasyon kaybı, uykusuzluk, titreme, mide bulantısı gibi durumlarla karşılaşabilmektedir.
Yeni Türk Ceza Kanunu'na göre aldatma suç olarak düzenlenmemiştir ve cezai bir yaptırımı yoktur. Bu nedenle aldatan eşin cezai bir sorumluluğu bulunmadığından suçlu sayılmamaktadır.
Zina, mutlak boşanma sebebidir. Zina vakıasının gerçekleşmesi halinde boşanma sebebi gerçekleşmiş sayılır. Zina, olmadığı takdirde evlilik birliğinin sarsılması hukuki sebebine kademeli olarak dayanılmış ise, zinanın ispatlanması halinde, bu sebeple boşanma kararı verilmesi gerekir.
Bilim insanlarına göre “bir kez aldatan kişi, mutlaka yeniden aldatır,” klişesi geçerliliği olan bir söylem değil. Evet, daha önce partnerini aldatan kişilerini yeni bir ihanete yelken açma olasılıkları, aldatamamış kişilere kıyasla 3 kat daha fazla.
Eğer aldatan taraf yumuşak ve uyumlu davranışlar sergiliyorsa aldatılan kişi affetmeyi tercih edebiliyor. Fakat aldatan kişinin davranışları katı ve uyumsuz (hata yaptığını reddetme veya sorun yaratan davranışları sürdürme gibi) olarak algılanırsa aldatılan kişi karşı tarafı affetmemeyi seçebiliyor.
Aldatılan eşte çoğu kez bir ruhsal travma etkisi oluşuyor. Özellikle kadınlar eşlerinin aldattıkları kadınla yaşadıkları yatak sahnelerini kurguluyorlar. Bu kurgular 'flashback' etkisi ile zihinde sürekli dönüyor. Bu esnada çarpıntı, gerginlik, ağlama, nefes alamama, aşırı öfke gibi şikayetler oluşuyor.
Zina meşru boşanma sebeplerindendir. Zina eden bir kadın tevbe etmelidir. İslam devleti olan bir ülkede yaşıyorsa islam fıkhındaki cezasının tatbiki onu günahının istiğfarıdır. Had tatbik edilmesi günahına kefaret olur.
Aldatma, fiziksel, duygusal, zihinsel olmak üzere üç farklı şekilde görülür. Fiziksel aldatma, bireylerin partnerleri dışında biriyle fiziksel temasta bulunması, cinsel birlikteliğe girmesidir. Duygusal aldatma ise bireylerin partnerleri dışında birine duygusal yakınlıkta bulunması, aşık olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri