Kayıp/çalıntı ihbarının gerçekleşmesi için cihaza ait 15 haneli IMEI numarasının bilinmesi ve hattın yasal sahibi olan kişinin; e-Devlet kapısı veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) kanallarından birini kullanarak ihbarda bulunması gerekmektedir.
Bul uygulamasıyla iPhone veya iPad'inizi bulma
Bul uygulamasında veya web'deki iCloud.com/find sayfasında telefonunuzu bir harita üzerinde bulabilir, yakındaysa ses çalabilir ve siz telefonu tekrar bulana kadar bir parolayla kilitlemek için kayıp olarak işaretleyebilirsiniz.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Aygıtınızı sildiğinizde içeriğiniz iCloud'dan silinmez.
Bir yedeklemedeki içerikleri, ayarları ve uygulamaları yeni veya yeni silinmiş bir iPhone'a geri yükleyebilirsiniz. Önemli: Önce iPhone'unuzun bir yedeklemesini yaratmanız gerekir. iPhone'u yedekleme konusuna bakın.
Cep telefonların bir nevi kimlik numarası gibi olan 15 sayıdan oluşan IMEI numarası MCKS'de (mobil cihaz kayıt sistemi) kayıtlı olması gerekir. MCKS'de kayıtlı olmayan cihaz ya çalıntı ya kaçak veyahut herhangi bir cihazdan kopyalanmış anlamına gelir.
E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Tüm Aygıtlar'ı tıklayın ve Kayıp Modu'na geçirmek veya kilitlemek istediğiniz aygıtı seçin. Kayıp Modunu veya Kilitle'yi tıklayın. Şunları göz önünde bulundurarak ekrana gelen talimatları takip edin: Parola: iOS aygıtınızda veya Apple Watch'unuzda parola ayarlanmışsa aygıtın kilidinin açılması için parola gerekir.
Olası sorgularda da bu veritabanı dikkate alınır. Polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri tarafından bir şekilde cihazın ele geçmesi durumunda cihaz IMEI numarası ile sorgulanır.
Kayıp Mac'iniz için Bul'u ayarladıysanız
Bul'u açın. Başka bir Apple aygıtındaki Bul uygulamasında Aygıtlar sekmesini seçin. Web'de iCloud.com/find adresinden giriş yapın ve Tüm Aygıtlar'ı tıklayın.
Arkadaşınızın adının altında kendi konumunuz görünürse bu, arkadaşınızın konumunu izlemediğiniz anlamına gelir. Konum bulunamadı ifadesini görürseniz bu kişi bulunamıyordur.
Desteklenen bir iPhone'da Bul ağının açılması, iPhone'unuzu kapatıldıktan 24 saat sonrasına kadar ya da güç koruma modundayken 5 saat sonrasına kadar bulmanızı sağlar. Son Konumu Gönderme: Aygıtınız pil seviyesi kritik ölçüde düşük duruma gelirse konumu otomatik olarak Apple'a gönderilir.
Mağazadaki iPhone'ların IMEI numaraları teknoloji devinin kayıtlarında olduğu için çalınan ürün anında tespit edilebiliyor. Daha sonra cihazın tamamen kitlenmesi ve kullanılamaz hale gelmesi için bir talimat veriliyor. Kullanıcı cihazı açarak herhangi bir ağa bağladığında doğrudan kullanılamaz hale geliyor.
Bilinen son konum 24 saat boyunca görüntülenir. Tekrar online olduğunda bir e-posta almak için “Bulunduğunda bildir”i seçin. Not: Bul ağını açtıysanız, çevrimdışı olsa bile aygıtınızın konumunu görmek için aynı Apple Kimliği ile giriş yapmış herhangi bir aygıtta Bul uygulamasını kullanabilirsiniz.
Bu mesajı alan kullanıcılar paniğe kapılarak yasa dışı yollara başvurabiliyor ve çalıntı olan başka bir IMEI numarasını telefonuna attırabiliyor. Herhangi bir yanlış yapmadan önce cep telefonu kullanıcılarının ilk olarak e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilen bir işlemle IMEI sorgusu yapması gerekiyor.
Bu durum, e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) IMEI numarası sorgulanarak öğrenilebilmekte veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak IMEI numarasının durumu hakkında güncel bilgi edinilebilmektedir.
Herhangi bir internet bağlantısına sahipseniz iPhone'unuz çalındığında veya kaybolduğunda, 'iPhone'umu Bul' uygulaması üzerinden konum takibi yapabiliyorsunuz. Ancak yeni 'Find My' uygulaması ile internet bağlantınız olmasa bile iPhone'unuzun konum takibini yapabilirsiniz.
Konum Servisleri'ni açma
Önemli: Konum Servisleri'ni kapatırsanız birçok önemli iPhone özelliği çalışmaz.
Ayarlar'da aygıtınızın seri numarasını, IMEI/MEID veya ICCID numaralarını bulma. Ayarlar > Genel'e gidip Hakkında'ya dokunun. Seri numarasını bulun. IMEI/MEID ve ICCID numaralarını bulmak için aşağı kaydırmanız gerekebilir.
Tüm Ayarları Sıfırla: Ağ ayarları, klavye sözlüğü, konum ayarları, gizlilik ayarları ve Apple Pay kartları da dahil olmak üzere tüm ayarlar silinir ve saptanmış değerlerine döndürülür. Hiçbir veri veya ortam silinmez.
Son Silinenler'den silinen dosyalar, hemen silinir ve kurtarılamaz. Aygıtınız üzerinden iCloud Drive'daki dosyaları silerseniz iCloud Drive, aynı Apple Kimliği ile giriş yaptığınız tüm aygıtlardaki dosyaları kaldırır. iCloud Drive'daki klasör veya dosyaları silmehakkında daha fazla bilgi edinin.
Fabrika ayarlarına geri yükleme işlemiyle iPhone, iPad veya iPod'unuzdaki bilgiler ve ayarlar silinip iOS, iPadOS veya iPod yazılımının en son sürümü yüklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri