Cilt iltihabı, uçuk, siğil, akıntılı egzama ve ışığa duyarlı kronik cilt rahatsızlığı olan kişiler için lazer epilasyon yöntemi çok risklidir. Böyle durumlarda lazer epilasyon tercih edilmemelidir. Yine güneş ışınlarına karşı hassas ve alerjisi olan kişiler de bu alana girmektedirler.
- Solaryum ya da güneşlenerek bronzlaşılmışsa, bronz ten kişisinin kendi rengine gelene kadar uygulama yapılmaz. - Lazer epilasyon ayrıca kalp pili kullanan kalp hastalarına, sara nöbeti geçiren sara hastalarına ve sivilce kremi kullanan kişilere uygulanmamaktadır.
Merhabalar, lazer epilasyon açık yara ve enfeksiyon olan bölgelere uygulanmaz. Lazer epilasyon yapılacak alan sağlıklı olmalıdır.
Egzama Hastaları
Oldukça yaygın bir deri hastalığı olan bu hastalıkta lazer işlemi uygulanması pek uygun görülmemektedir. Çünkü egzamalı bölgeye lazer işlemi yapıldığında iltihaplanma artabilir ve cilt üzerinde ciddi tahrişlere neden olabilir. Bu sebeple lazer epilasyon yapılmamalıdır.
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılcak alanda açık yara, yanık, enfeksiyon,şüpheli lezyon ve mantar gibi deri hastalıkları olan kişilere de lazer epilasyon bu hastalıklar bitene kadar yapılamaz.
İlgili 19 soru bulundu
Lazer ışınları cilt üzerini değil yalnızca kıl köklerini etkiler. Kıl kökleri dışında vücut ve cilt üzerinde herhangi bir etkisi olmayan lazer epilasyon, bu nedenle güvenli bir yöntemdir.
Buz lazer uygulanacak alanda açık yara, enfeksiyon var ise lazer epilasyon yapılmaz.
Çeşitli sebeplerle oluşan yara izleri ve ameliyat izleri için en iyi yöntem lazer tedavisidir. Jilet izi tedavi yöntemi ile hem izlerinizden kurtulabilir hem de daha estetik bir görüntüye sahip olabilirsiniz.
Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır. Bu noktada her lazer epilasyon tedavisine gelmeden önce jilet ile tüylerinizi almanız gerekir.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır.
Cildiniz çok tahriş olmuş ve hassas bir durumdayken lazer tedavisi yaptırmak iyi bir fikir değildir. Ama güneşte biraz zaman geçirdikten sonra Lazer epilasyon yaptırmanızda bir sakınca yoktur. Burada önemli olan kullanılacak lazer türü ve uygulayıcının cildinizin durumunu bilmesidir.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Aktif akne tedavisinde olduğu gibi akne rozasea tedavisinde de akne ve kılcal damarlar lazer ile tedavi edilebilmektedir. Uygun lazer sistemi seçilerek, lazerin ayarlamaları yapılır. Problemli alan lazer ışınları ile belli bir rotada taranır.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Lazer epilasyondan önce, kılları kökten alma işlemleri örneğin ağda, cımbız uygulanmaz. Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır.
Cevabınızı bekliyorum, teşekkür ettim. Merhabalar, adet döneminde kişi daha hassas olacağı için bu dönemde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir. İdeali adet bittikten 2-3 gün sonra lazer epilasyonun yapılmasıdır. Ancak adet döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi olarak bir sakıncası yoktur.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Merhabalar, seans aralarında jilet yada herhangi bir yöntem ile uygulama yapılan kıllara müdehale edilmesi önerilmemektedir. Sadece istisnai bir durum varsa ve uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa 1 defaya mahsus jilet kullanımının zararı yoktur.
Lazer ışığının direk cilde bir zararı yoktur ama bazı cilt problemleri olan kişilerde uygulamak riskli olabilir. Cilt iltihabı, uçuk, siğil, akıntılı egzama ve ışığa duyarlı kronik cilt rahatsızlığı olan kişiler için lazer epilasyon yöntemi çok risklidir. Böyle durumlarda lazer epilasyon tercih edilmemelidir.
Lazer Epilasyon Her Bölgeye Yapılır Mı? Lazer epilasyon uygulaması yapılmayan ve sakıncalı bulunan bölgeler: Skar ve açık yaralar. Egzama ve mantar hastalığı bulunan bölgeler.
Çatlak izleri eski ya da yeni, fark etmeksizin Fraksiyonel lazer ile kalıcı bir biçimde tedavi edilebilmektedir.
Merhabalar, lazer epilasyonun etki mekanizması; lazer enerjisinin kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilmesidir. Beyaz kıllarda renk pigmenti olmadığından lazer ışını kıl tarafından emilemez ve lazer enerjisi kıl köküne etki edemez.
Dünya üzerinde milyonlarca kişi lazer epilasyon ile istenmeyen kıllardan kurtulmak için lazer epilasyon tedavisi görmektedir. Uygulama yapılan bölgede tedavi sonunda ortalama % 80 oranında kılın yok olması, epilasyonu başarılı kılmaktadır.
Buz lazer fiyatları tüm vücut için 4000 – 5000 TL aralığında değişir. Kişinin cilt tonu ve kıl yapısı seans sürelerini belirleyecektir. Ayrıca sadece bacak bölgesi için buz lazer yaptırmak isteyenler ortalama 700 TL ödeyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri