Çocuklar alerjik oldukları maddeyle karşılaştıklarında aksırık, öksürük, burun akıntısı gibi semptomlar göstermeye başlarlar.
Alerjik öksürükler sıklıkla kuru öksürük şeklindedir. Eşlik eden balgam çıkarma durumu varsa mutlaka bir çocuk hekimi tarafından enfeksiyon kaynaklı bir öksürük olup olmadığı değerlendirilmelidir. Bazen burun tıkanıklığı ve burun akıntısı alerjik öksürük ataklarına eşlik edebilir.
Alerjik öksürüğe burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve sulanma, boğaz ağrısı da eşlik edebilirken, asla ateş ve vücut ağrıları eşlik etmez. Öksürüğünüz varsa ve ateşiniz varsa, öksürüğün soğuk algınlığından kaynaklanması muhtemeldir.
Solunum yollarında; bunun akıntısı, burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı, boğazda kaşıntı ve kuruluk; damakta kaşıntı, geniz akıntısı, kuru öksürük, nefes darlığı, hırıltı, hışıltı, göğüste sıkışma meydana gelebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Alerjik öksürük nasıl olur?; Öksürük alerjik hastalıklardan alerjik rinit (saman nezlesi , bahar alerjisi, polen alerjisi) ve alerjik astımda ortaya çıkar. Alerjik rinitte geniz akıntısı öksürüğe neden olurken, astımda ise hava yollarında biriken şeffaf balgam neden olur.
“Artık Buhar Tedavisi Fayda Etmiyor Hatta Daha Da Artırıyor”
Çocuğun astım, alerjik bronşit ya da reaktif hava yolu hastalığına Reflü eklenmiştir.
Mevsimsel allerjik rinit genellikle bahar aylarında görülür. Alerjiye neden olan polenin çıkış dönemine göre belirtilerin çıkış ve devam etme süresi değişir. Ağaç polenlerine bağlı alerjik rinit belirtileri erken ilkbaharda görülürken çim polenlerine bağlı alerji geç ilkbaharda görülür.
Alerjiye bağlı öksürük kişinin maruz kaldığı alerjen maddesine bağlı olarak farklı sürelerde devam edebilir. Genellikle 2-3 haftadan fazla süren öksürükler alerjik olarak kabul edilir. Alerjik öksürüğe neden olan etmenler oldukça çeşitli olduğundan öksürük süresi de alerjen türüne göre değişebilir.
Öksürük için öncelikle göğüs hastalıkları uzmanına başvurmak gerekir.
Alerji testi her yaşta yapılabilir. Gıda alerjisinde 1 aylıktan itibaren yapılması, astım ve alerjik nezle için ise 2-3 yaşından sonra alerji testlerinin yapılması daha uygun olacaktır.
Alerji belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterir. Alerjinin şiddeti de belirtiler üzerinde etkilidir. Kaşıntı, burun tıkanıklığı, sık hapşırma, kronik öksürük, nefes darlığı veya hırıltı, vücutta döküntü veya şişlik belirtiler arasında sayılabilir.
Alerjik hastalıkların doğal seyri bebeklik yaşlarında ortaya çıkan besin alerjileriyle başlar.Bunun en iyi örneği inek sütü alerjisidir.Daha sonra 2-7 yaşlar arasında en sık bronş alerjilerine, 7-8 yaşlardan itibaren de burun alerjilerine rastlanır.Tüm bu hastalıklar birbirine dönüşebilir ve çoğu kez aynı kişinin ...
En tehlikeli reaksiyon ise 'anafilaksi' adını verdiğimiz reaksiyondur. Aniden başlayıp ölüme neden olabilir. Eğer alerjen soluduğunuz bir şey ise gözleriniz, burun ve solunum sisteminiz etkilenir.
diye merak ediyorsanız işte bu sorunun yanıtı: Geceleri yaşanan öksürüğe grip, soğuk algınlığı veya alerji gibi faktörler neden olabilir. Bu faktörler yatar pozisyona geçtiğinizde solumun salgılarının boşaltılmasını zorlaştırır ve akıntı birikmesi yaratarak aniden gelen öksürük krizi durumunu tetikler.
Öksürük varyantlı astım için doktor önerisi ile albuterol (Proventil, Ventolin) gibi bir bronkodilatör sprey kullanılabilir.
Buhar makineleri özellikle cilt, burun, boğaz ve dudak kuruluğunun tedavisinde etkili olur. Buna ilave olarak, grip veya soğuk algınlığının neden olduğu belirtilerin şiddetini de hafifletir. Bunun yanında, buhar makinelerinin çok sık kullanılması solunum problemlerini potansiyel olarak arttırabilir.
VENTOLIN 2 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır.
Öksürüğe karşı, yetişkinlerde olduğu gibi 6 aydan büyük çocuklarınızda da ılık vermek şartıyla doktor önerisiyle ıhlamur suyu kullanabilirsiniz. Günde bir ya da iki kez çeyrek çay fincanı kadar içireceğiniz ıhlamur çayı çocuğunuzun boğazının rahatlamasına katkıda bulunacaktır.
Alerjik rinit tedavi edilmezse, semptomlar şiddetlenebilir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, tedavi edilmeyen alerjik rinit, sinüzit, kulak enfeksiyonları, uyku bozuklukları ve baş ağrısı gibi komplikasyonlara neden olabilir.
Öksürük genellikle bir solunum yolu enfeksiyonu veya alerjik reaksiyon gibi bir durumdan kaynaklanır ve bu durumların neden olduğu öksürük genellikle kendiliğinden geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri