Kız çocukları için kullanılan bu isim pek çok ebeveyn tarafından internet üzerinden araştırılmaktadır. Kökeni yabancı olması ile beraber aynı zamanda oldukça eski ve köklü bir tarihe sahiptir. Bununla beraber Yunanca kökenli bir isim olarak, Türkiye'de yerleşik şekilde günümüzde değerlendiriliyor.
Alina adı kökenli bir isimdir. Son dönemlerde Türkçede yerleşik olarak pek çok bebeğini tercih ettiği isimler arasında yer almaktadır. Türkçe üzerinden anlamına bakıldığında ise, 'Parlak, güzel, asil ve yalnız' gibi anlamlar eşliğinde karşılık buluyor.
ALİNA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Alina ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Alina ismini koymak caizdir.
Aleyna Arapça kökenli bir isim olarak öne çıkmaktadır. Özellikle İslami açıdan büyük öneme sahip ve etkileyici anlamları ile beğenilen bir addır. Son dönemlerde kız çocukları için özellikle telaffuzu noktasında da kulağa hoş geldiği için kullanılıyor.
Aden ismi son dönemlerde kız çocukları 👩 için çok tercih edilen isimlerden biridir. Arapça kökenli bir isimdir.
İlgili 42 soru bulundu
Bade, dilimize Farsçadan geçmiş bir sözcüktür ve Kuran-ı Kerim'in herhangi bir suresinde geçmemektedir. Bade, tasavvufi açıdan ilahi aşkı simgelemektedir, ancak toplumda şarap ve içki manalarıyla da tanınmaktadır.
Neva, Fransızca ve Arapça kökenli bir isimdir. Neva, ahenk, ses, seda anlamlarına gelen bir isimdir. Aynı zamanda Türk Sanat Müziğinde bir makamın ismi de Neva'dır.
Türkçe kökenli bir isim olan İlayda ismi tek başına ya da farklı bir isimle birlikte kullanılabilmektedir. İlayda ismi İlayda nur olarak ta yaygın olarak kullanılmaktadır. İlayda Ne Demek? İlayda kelime anlamı su perisi olarak açıklanmaktadır.
Çoğu sitede Belinay'in anlamı 'Peygamber Çiçeği' olarak belirtilmiştir, fakat bu kesinlikle yanlıştır. Belinay 'Peygamber Çiçeği' anlamına gelmeyen ve Kuran-i-Kerim'de yer almayan bir isimdir!
Kayra ismi, Kuran'da geçen bir isim değildir. Fakat, İslami değerlere uygun olduğu ve olumsuz bir anlam taşımadığı için İslam kültüründe kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice'de Magdalalı Kadın, Arapçada bizim için, bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca'da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.
Alya Arapça kökenli bir isimdir. Kulağa hoş gelen ifadesi ile beraber ayrıca beğeni toplayan bir anlama sahiptir.
Ceylin isminin "cennet kapısı" anlamı bulunması sebebi ile insanlar tarafından Kur'an-ı Kerim içerinde geçiyor olduğu düşünülüyor, fakat zannedilenin aksine Ceylin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Bu sebepten ötürü ebeveynler tarafından tercih sebebi olmaktan çıkabilmektedir.
Yunanca kökenli bir isim olarak ifade edilebilecek Alina adı, Kur'an'da yer almaz.
Arapça kökenli bir isim olması ile beraber Alya birçok değişik anlama sahiptir.
Laren anlamı, iyi huylu, dürüst ve temiz demektir. Latince kökenli bir kız ismi olarak geçer. Laren ismine sahip kişiler soğukkanlı kalmayı başarabilen kimselerdir.
Belinay ismi Türkçe kökenli bir ad olarak öne çıkmaktadır. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış Türkçe isimler arasında yer alır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise bu adanın anlamı 'Ayın gölün yüzeyini yansıması' şeklinde geçmektedir.
Esra: Yol gösteren demektir ve İsra suresinde geçer. Ecmel: En güzel, en yakışıklı demektir ve unisex bir isimdir. Ebrar: Hayırsever kişi demektir. Ecrin: Hem sevap hem de Allah'ın hediyesi demektir.
Umay Kur'an'da Geçiyor mu? Umay, değişik anlamlara gelen ve her anlamıyla güzel bir karşılık bulan özel Türkçe isimlerden biridir. Birçok aile bu isim hakkında bilgi almaya çalışırken, Ayrıca Kur'an'da geçip geçmediğini de öğrenmeye çalışıyor. Umay ismi Kur'an'da yer almaz.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü. Cennet.
Erva ismi, anlam olarak letafet ve güzellik anlamlarında kullanılmaktadır. Bu isim, çok genç ve güzel insanlar anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda yiğitlik ve cesaret olarak da kullanılır. Eski şiirlerde susuz kalan kimselere su veren güzel kız anlamında kullanılmıştır.
Arapça'da ikindi sonrası ve akşam üzeri anlamlarına gelmektedir. Esila ismi, güzelliği ve letafeti temsil etmektedir. Bu isme sahip olan kimseler ağırbaşlı, iyi huyludur.
Duru ismi kız bebekler için tek başına ya da ikinci bir isimle konulmaktadır. Özellikle de son yıllarda Duru isminin kullanımı oldukça artmıştır.
Sare ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Sare ismini koymak caizdir. SARE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Sare ismini kullanan 18.957 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Sare ismini kullanan 4.622 kişi bulunmaktadır.
Eski Türkçe bay “zengin” sözcüğünden evrilmiştir. Türkçede öteden beri "zengin kişi, mal sahibi" anlamında kullanılan bay sözcüğü 1934 Ekim ayında Kırgızca ve Kıpçakça bazı örnekler kanıt gösterilerek (bey sözcüğü yerine) hitap deyimi olarak kullanıma sokulmuştur. bay: zengin, ganī, māldār, māllü, vul.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri