Alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
İlk kez ehliyetine el konulan kişi 6 ayın sonunda para cezasını ödeyerek ehliyetini geri alabilir. İkinci kez ehliyetine el konulan kişi 2 yıl sürenin sonunda idari para cezasını ödediğini gösteren belgeyi ibraz ettikten sonra ehliyetini geri alabilir.
Birçok kişinin “2. kez alkollü araç kullanma hapis cezası” olarak bildiği bu dava, her zaman hapis ya da para cezası ile sonuçlanmaz. İnsiyatif mahkemededir ve hakim kararına göre sürücü ya 6 aydan az bir hapis cezasına çarptırılır ya da bu ceza para cezasına çevrilir.
Sürücü belgesinin geri alınması: Geriye doğru beş yıl içerisinde; ilk defasında 6 ay, ikinci defasında 2 yıl, 3 ve daha fazlasında ise 5'er yıl süre ile sürücü belgesi geri alınır.
Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışında kaynaklanan ceza puanları, yeni yasayla birlikte silinecek. Bu kapsamların dışında kalan ve ehliyet ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edilecek. Şurada Paylaş!
İlgili 26 soru bulundu
Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
EHLİYET AFFI KİMLERİ KAPSIYOR? Ehliyet affı; alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki trafik cezalarını kapsıyor. Ehliyet affı yile aklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek.
E devlet sürücü belgesi ceza sorgulama işlemlerinde ek bir bilgi girişi istenmemektedir. E devlet giriş yapan kişilerin profil bilgileri üzerinden ehliyet durumu kolay bir şekilde öğrenildiğinden dolayı direk e devlet sürücü belgesi ceza sorgulama hizmeti kapsamında kişilerin ehliyet cezaları ekranda yayınlanmaktadır.
Ancak bu prosedürün hukuki zeminde hızlı ve etkin olarak sürdürülebilmesi için tecrübeli bir avukatın hukuki yardımına başvurmak önem taşır. Ehliyete El Konulduğu Halde Araç Kullanma → Bir kişi ehliyetine el konulmuş olmasına rağmen araç kullanırsa 2019 yılı için 2018 TL idari para cezasına çarptırılır.
Alkolden ehliyet kaptırma affı konusunda henüz net bir karar söz konusu değildir. Sürücü belgenizi geri almak adına trafik birimine, trafik denetleme şube müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz.
1 şişe bira ceza yer mi? 1 Şişe %5 alkollü 33'lük bira 0.33 promildir. Bu değer ceza sınırı olan 0.5 promilin altında olduğundan ceza yemez.
Sürücü alkolmetreye üflemiş ve alkollü olduğu için idari para cezası uygulanmış ise alkolmetreye üflememekten dolayı ceza kesilmesi kanunlara aykırıdır. Bu kurala aykırı şekilde kesilen cezaların iptali mümkündür.
Alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
Ehliyetine el konan sürücüler, belgeye el koyan trafik birimine ya da en yakın trafik denetleme şube müdürlüğüne, alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler. Bunun için herhangi bir ücret ödemesi gerekmez; cezanın ödendiğine dair belge ve “borcu yoktur” belgesi olmaktadır.
Stajer sürücülerde ehliyet iptal olmaktadır. Belgesi iptal edilenlerin tekrar sürücü belgesi alabilmeleri için; sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekir.
Alkollü sürücünün ehliyeti 1. seferde 6 ay, 2. seferde 2 yıl ve 3. seferde 5 yıl geri alınacak - İş-Yaşam Haberleri.
Ayrıca, sürücünün ehliyetine el konulabilir veya sürücünün ehliyetine belirli bir süre için el konulmasına karar verilebilir. Trafik Kanunu'na göre, 2 kez alkollü araç kullanmaktan suçlu bulunan sürücülerin ehliyetine en az 2 yıl süreyle el konulması gerekmektedir. Mahkeme, sürücüye para cezası da verebilir.
Verilen tutanak ile 15 günlük itiraz süreci başlamaktadır. İtirazını belirtmek isteyen sürücüler Sulh Ceza Mahkemesi'ne dilekçe ile başvuru yapmalıdır. Yasal süre olan 15 gün tamamlanması ile itiraz olmazsa karar kesinleşmiş olup ödenmesi gerekmektedir.
Örneği ehliyetinize alkolden dolayı el kondu. Bunun cezası birincisinde 6 ay, ikincisinde 2 yıldır. 2 yıllık ceza süreci içerisinde trafikte araç kullanarak polise yakalandığınızda size ehliyetsizlik cezası konur. Çünkü sizin o aracı trafikte kullanma yetkiniz yok. Böyle bir durumda aracınıza da size de ceza yazılır.”
Trafik cezalarının e-devlete düşme süreci, cezanın veriliş tarihinden itibaren 7 gün içerisinde başlar. Bu süre içinde ceza, ilgili kurum tarafından e-devlet sistemine işlenir ve sürücü tarafından sorgulanabilir hale gelir.
STAJER EHLİYETİNİZİ POLİS DAİMİ İPTAL EDERSE AŞAĞIDA YAZILAN HÜKÜMLERE GÖRE İŞLEM YAPILACAKTIR. 1-Aday sürücülerin 0,21-0,50 promil arasındaki alkollü iken hususi otomobil kullanıldığının tespiti halinde;sürücü belgesinin daimi olarak iptal edilmesi,ancak idari para cezası uygulanmaması gerekmektedir.
Alkollü Araç Kullanma Cezası Nereye Ödenir? Trafikte kişi hakkında kesilen tüm para cezaları gibi alkollü araç kullanma para cezası da esas olarak e-devlet trafik cezası sorgulama ve ödeme linki üzerinden veya vergi dairesine, PTT şubelerine ve bazı bankalara ödenebilmektedir.
2023 AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklife göre; Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçirilen hükümlüler iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapabilecek.
Ehliyeti geri almak için;
Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri