"Allah'ın hakkı üçtür." sözü doğru değildir. Sanki Allah bir insana üç defa hak veriyormuş gibi bir anlam çıkmaktadır. Bununla beraber bu sözü bilinçli olarak kullanmayan kişi inşallah mesul olmaz.
İslam dininde, üç sayısının kutsallığına inanılır. Ekmek ve Kur'an-ı Kerim'i üç kez öperiz; "Allah'ın hakkı üçtür" deriz.
Bu mana doğrudur. Allah yoksullara yardım etmeyi, ihsan eylemeyi, sadaka vermeyi emreder.
İlim, irade ve kudret sıfatlarının Allah'a ait olduğu bilinciyle yaşamak çok önemlidir.
İslam dininde, üç sayısının kutsallığına inanılır. Ekmek ve Kur'an-ı Kerim üç kez öpülür... Allah'ın hakkı üçtür" denilir. Hayatta iyi şeyler olacaksa, hep üç adımda gerçekleşeceğine inanılır.
İlgili 41 soru bulundu
Peygamber (asm) ile ashabı Kur'ân-ı Kerim'i öpmedikleri gibi, onun için ayağa da kalkmamışlardır. Bununla beraber Kur'ân-ı Kerim için ayağa kalkmanın ve onu öpmenin iyi bir şey olduğunu söyleyen fakihler de olmuştur.
Fıkıh kitaplarında el öpmenin dinen bir hükmünün olduğu yazmamaktadır. Bununla ilgili el öpmek sevaptır veya el öpmek günahtır diye bir fetva verilmemiştir.
Hinduizmde 3 tanri yaratıcı Brahma, yok edici Şiva, ve güç veren Vişnu görülür.Lao Tzu'ya göre 'Tao Birliği oluşturur, birlik ikiliği, ikilik üçlüğü ve üçlük her şeyi oluşturur. ' Özellikle dinimizde 3 sayısının uğruna ve kutsallığına inanılır. Örneğin; Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öperiz. Allahın hakkı üçtür.
"Allah'ın 99 ismi vardır kim bunları ezberlerse Cennet'e girer" Hadisi - Adem Ergül - YouTube.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
Allah Teâlâ'nın üzerimizdeki hakları, O'nun varlığına ve birliğine inanmak, hiçbir şeyi ortak koşmadan O'na ibadet etmek, emirlerini tutup yasaklarından sakınmaktır. Peygamber Efendimiz, Muâz b. Cebel ile yaptığı bir yolculuk esnasında Allah ile insan arasındaki hak ilişkisini veciz bir biçimde açıklamıştır.
Prof. Akyüz, ayetlerde Allah'ın direkt olarak Hz. Muhammed'e “yap” ya da “yapma” şeklinde seslendiği toplam 114 emir ve yasak tespit etti. Akyüz, bu 114 emirin erdemli insanı ortaya çıkaran kodlar olduğunu söyledi.
Allah'ın kulları üzerindeki hakkının ne olduğunu bilir misin?” diye sordu. Muaz: “Allah ve Resulü bilir.” dedi. Hz. Peygamber (a.s.m) şöyle devam etti: “Allah'ın kulları üzerindeki hakkı, ona ibadet etmeleri ve hiçbir şeyi ona ortak koşmamalarıdır.
Yani zamansız ve mekânsız, hiçbir yerde olmayarak hazır ve nazır demektir. Böyle olmazsa, Allahü teâlâyı zamanlı ve mekânlı bilmek olur ki, bu da caiz olmaz. Görüldüğü gibi, (Her yerde hazır ve nazır) sözünü bile mecaz olarak anlamak gerekiyor. (Allah her yerdedir) demekse, caiz olmaz.
Tevhit ya da tevhid (Arapça: توحيد), tektanrıcılık kavramının İslam terminolojisindeki karşılığıdır. Tevhit Allah'ın isim ve sıfatları konusunda şirki reddetmektir. Araf suresi 180. ayetinde "En güzel isimler (esmaül hüsna) Allah'ındır" denir.
İlâhî sözleri kullara ulaştıran harf ve seslere kelâm-ı lafzî denir. Bunlar Allah'ın zâtında bulunmayıp herhangi bir nesnede yaratıldıklarından hâdistir ve mecazi olarak kelâm-ı ilâhî diye adlandırılır.
Yalnızca Kur'an'da geçen ilahi isimler yüzden fazlayken hadislerde Allah'a atfedilen başka isimler de bulunmaktadır. Geniş anlamıyla esmâü'l-hüsnâ kavramı bu adların hepsini kapsasa da terim anlamıyla daha çok doksan dokuz ismi içerdiği kabul edilir ve buna mukabil Türkçede çoğunlukla Allah'ın 99 ismi şeklinde bilinir.
Peygamber (s.a.s) bir hadislerinde, Yüce Allah'ın 99 isminden söz ederek bu isimleri sayan ve ezberleyen kimselerin cennete gireceğini haber vermiştir. Tirmizî ve İbn Mâce'nin rivayet ettikleri hadiste bu doksan dokuz isim tek tek sayılmıştır. Haberimizde Allah'ın 99 ismini bulabilirsiniz.
Esmaül Hüsna (Allahın 99 ismi) gerek okuyan gerekse ezberleyen kulların cehennem ateşinde yanmaktan korunacağı müjdesi verilmiştir. Aynı zamanda her türlü isteğin gerçekleşmesi için okunması tavsiye edilen Allah'ın isimleri, rahmet ve mağfiret dileyen kulların da imdadına yetişmektedir.
3 sayısı pek çok sembolik anlamı olan kutsal bir sayı olarak kabul edilir. 3 sayısı enerji, mizah, yaratıcı, bolluk ve olumlu davranış ile ilgili bir sayıdır. BU sayı kişilerin yaşamında huzur ve sevginin geleceğini vurgular. Ayrıca 3 sayısı yakın zamanda yeni başlangıçlar yapmaya ve büyümeye de yorumlanan bir sayıdır.
Üç : Üç sayısının ruhani anlamı sihir, önsezi , verimlilik ve faydayı ele alır. Üç sayısı ifade, çok yönlülük ve yaratıcılığın saf neşesini davet eder. Üç ayrıca Geçmiş, Şimdiki zaman ve Geleceği temsil ettiği için bir zaman belirleyicisidir.
Genel bir uyanış çağrısı olarak düşünürsek 333'ü (veya 3333'ü) tekrar tekrar görmeniz, Tanrı tarafından gönderilen, yeryüzündeki yaşamınız boyunca size rehberlik etmeleri için yaratılan ilahi koruyucularınız olan meleklerden bir işarettir.
Sevgililerin öpüşmesi ''ten zinası''; ''dudakların zinası'' olur. Sadece zina olur denilmemesi daha uygundur. Zira zina sadece nikâhsız cinsel ilişki hakkında yalın olarak kullanılan bir kavramdır.
İslam kaynaklarının verdiği bilgilere göre, genel olarak insanların (erkeğin erkekle, kadının kadınla) dudak dudağa öpüşmek mekruhtur. İslam'da böyle bir adet yoktur. Ancak küçük çocukların, sevgi ve şefkatten kaynaklanan bir ilgiyle, ağzını öpmekte bir sakınca görülmemiştir.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri