Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Daha önce yapılan müfredat değişikliği ile İngilizce ders saatlerinde da azalma yapılmıştı.
Conversation. Yeni alınan kararla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren 9. Sınıftan başlamak üzere Almanca dersi kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacak.
ÖĞRETMENLER BAŞKA BRANŞLARDA EĞİTİM VERMEYE ZORLANIYOR. Millî Eğitim Bakanlığı, Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren 9'uncu sınıflardan başlamak üzere liselerde zorunlu ikinci yabancı dil olan Almanca dersinin kademeli olarak kaldırılacağını duyurdu.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANMAK ÜZERE ANADOLU LİSELERİNDE OKUTULAN HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİTMİŞTİR. Buna göre; İkinci Yabancı dil oarak okutulan Almanca dersi zorunlu ders olmaktan çıkarılmıştır.
Yabancı Dil ve Güzel Sanatlar Dersleri Kalktı!
MEB tarafından yapılan son açıklamada, ortaokul ve liselerde yabancı dil ve güzel sanatlar derslerinin kaldırıldığı belirtildi. Bu durum, öğrencilerin ve ebeveynlerin gündemine oturan bir konu olarak karşımıza çıkıyor.
İlgili 18 soru bulundu
Liselerde sekiz saat zorunlu olan din dersi, ayrıca dört saat zorunlu seçmeli, dört saat de tercihe bağlı seçmeli olacak şekilde toplamda 16 saate kadar yükseltildi. Haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle, ikinci yabancı dille ilgili dersler de zorunlu olmaktan çıkartıldı.
Anadolu liselerinde dokuzuncu sınıflarda haftalık ders saati altı iken ve kimi okullarda ek olarak iki saatlik video dersi okutulur. Düz liselerde yabancı dil ders saati üçtür. Ayrıca Anadolu liselerinde ikinci yabancı dil olarak Almanca ve seyrek olarak Fransızca da okutulmaktadır.
Yabancı dil ağırlıklı eğitim veren liselerde önceden 4 saat olan Almanca dersi bu değişiklik nedeni ile kaldırılmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselerde yeni düzenleme getirerek Almanca dersinin zorunlu dersler arasından kalkacağını duyurdu.
Almanca derslerin Almanca öğretmenleri tarafından anlatılması verimliliği arttıracaktır. İlkokul 2. veya 3. sınıftan itibaren Almanca eğitimine bağlanmalıdır.
Yapılan değişikliklerden birisi de Almanca dersinin 9. sınıflardan itibaren kademeli olarak kaldırılması kararı oldu. MEB tarafından alınan karara göre 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren 9. Sınıftan başlamak üzere Almanca dersi kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacak.
Almanca dilini temel seviyede öğrenen bireyler, İngilizce için de pek çok ayrıcalığa sahip olur. İngilizce telaffuz, okuma ve yazma becerileri kazanmada zorlanmazlar. Ardından da zincirleme şekilde tüm Avrupa dilleri, birbirlerine olan yakın ve benzer özellikleri sayesinde kolaylıkla öğrenilebilir.
b) Ortaöğretim kurumlarında; 1) İlköğretimdeki yabancı dil ders programlarının devamı olarak zorunlu birinci ve Kurulca uygun görülen okullarda zorunlu ikinci yabancı dil derslerine yer verilir. Ayrıca zorunlu yabancı dil derslerinin takviyesi amacıyla seçmeli yabancı dil derslerine de yer verilebilir.
MEB Açıkladı: 5,6,7,8. Sınıfa Almanca Dersi Geliyor!
Evet, Anadolu liselerinde ikinci yabancı dil olarak Almanca öğretiliyor fakat liseden liseye bu durum değişebiliyor.
Derslerin tümü Almanca mı? Türk kültür dersleri ve uygulamalı dersler dışındaki dersler Almanca olarak verilmektedir.
Her ne kadar Anadolu Meslek Liselerinde İngilizce ve Almanca dillerinden birisinden hazırlık programı uygulanıyorsa da, ağırlığı İngilizce oluşturmaktadır. Bu okullardan sadece İstanbul Büyük Çekmece Asim Kocabıyık Anadolu Meslek Lisesi Motor, ve Elektrik programlarında Almanca öğretimi yapılmaktadır.
Bakan Tekin, burada o branşa norm müjdesi verdi. Ortaokul 5. 6. 7. 8. sınıflara Almanca dersi geliyor.
İlkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısı ise artırıldı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı.
Birgün'de yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı.
Almanca Öğretmeni, Almanca dilini öğrenmek isteyen öğrencilere konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan kişidir. Almanca öğretmenleri, öğrencilerin konuşma ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çeşitli öğretim teknikleri kullanır.
LİSE EĞİTİMİ
11 ve 12. sınıf öğrencilerimize A2 seviyesinde Almanca eğitimi verilir . Öğrencilerimiz 10. sınıfın sonunda Goethe Enstitüsü tarafından düzenlenen uluslararası geçerliliği olan sertifika sınavlarına hazırlanmaya başlar.
Fen, Anadolu ve süper liselerin hazırlık sınıflarında gelecek yıldan itibaren ikinci yabancı dil zorunlu olacak.
Sezer'e göre (1988), Türkiye'de İngilizce öğretimine önem verilmesinin nedeni Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik alanda gelişmek istemesiyle açıklanabilir; kültürel, ekonomik ve teknolojik olarak diğer ülkelerle ilişkileri yoğunlaşan Türkiye, bu ilişkileri İngilizce ile sürdürmek durumundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri