Milli Eğitim Bakanlığı, Liselerde yeni düzenleme getirerek Almanca dersinin zorunlu dersler arasından kalkacağını duyurdu.
Yeni programa göre Almanca dil dersi zorunlu ders olmaktan çıkarıldı. Liseye geçiş sınavında Türkiye'nin dereceye girmiş öğrencilerinin tercih ettiği ve köklü bir lise olan Kabataş Erkek Lisesinde de din dersi uygulanabilmesi için Almanca dersi kaldırıldı.
ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİNDE 3 YILDIR UYGULANIYOR
Anadolu öğretmen liselerinde zorunlu ikinci yabancı dil uygulaması, 2001-2002 eğitim-öğretim yılında başlatılmıştı. Yabancı dil olarak İngilizce eğitim verilen bu liselerde, Almanca ve Fransızca ikinci dil olarak okutuluyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, son yayınladığı karar ile Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Bu karar 9. sınıftan başlayarak Almanca dersinin zorunlu dersler arasından çıkarılacağı anlamına geliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokula geçişte bir yılın hazırlık sınıfı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 5. sınıfta öğrencilere sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Yabancı dil dersleri, ikinci sınıftan sonra zorunlu seçmeli dersler olan İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapçadan oluşacak.
İlgili 27 soru bulundu
Türkiye'deki devlet liselerinin çoğu, Almanca'yı İngilizce'den sonra ikinci yabancı dil dersi olarak sunar. Bu durum özel okullarda değişebilir ve hatta ilkokul seviyesine bile inebilir.
5. sınıflarda 20 saat İngilizce ve 2 saat Almanca olmak üzere 22 saat yoğun yabancı dil programı uygulanır.
Avrupa Birliği uyum süreci gereğince Almanya'ya yerleşmek isteyen yabancıların Almanca öğrenme zorunluluğu bulunuyor.
Son olarak 2019 yılında 9,10,11 ve 12.sınıflar için zorunlu ders isimleri ve sayıları açıklanmıştı. 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.
Almanca derslerin Almanca öğretmenleri tarafından anlatılması verimliliği arttıracaktır. İlkokul 2. veya 3. sınıftan itibaren Almanca eğitimine bağlanmalıdır.
Temel Almanca konuşmaya başlamanın süresi tahmini olarak yaklaşık 36 haftadır (750 ders saati). Bunun anlamı Almanca konusunda uzmanlaşmanın tutarlı ve disiplinli bir çalışma ile birkaç yıl süreceğidir. Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır.
Özellikle günlük hayatta sık kullanılan kelimeleri ve isimleri de yine en basit seviyede öğrenmiş olmanız gerekir. Sıfırdan Almanca öğrenmek ne kadar sürer sorusunun cevabı duruma göre değişmekle birlikte eğer bir destek alacaksanız ortalama 1.5 ay da başlangıç düzeyinde Almanca öğrenebilirsiniz.
Almanca, Avrupa dillerinin temel yapı taşını oluşturan bir dil olup, İngilizce de Almanca dil temellerine dayanır. Bu sebeple, Almanca öğrenmek, diğer yabancı lisanların da daha kolay, hızlı ve iyi bir biçimde öğrenilmesine imkan tanır.
Sprachschule AKTIV Almanca dil kursu
Almanya'nın hemen hemen birçok şehrinde yer alan Sprachschule-Aktiv kursları, her seviyeye uygun Almanca eğitim veriyor. Münih, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Berlin, Nürnberg, Dresden, Leipzig gibi şehirlerde eğitim vermektedir.
Hazırlık kursuna katılmadan sınava girebilir miyim? Sınava katılmak için herhangi bir kursa gitme veya bir alt seviyeden sertifika alma zorunluluğu yoktur.
Almanca Dersi, 11. Sınıflarda zorunlu seçmeli bir derstir. Haftada 2 saat olan ikinci yabancı dil Almanca derslerinde işlenen konular görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir.
Yükseköğretim kurumlarında okuyan tüm öğrenciler için kendi alan derslerinin yanı sıra eğitim-öğretim süresince Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe ve yabancı dil zorunlu derslerdendir. Ayrıca öğrenciler beden eğitimi veya güzel sanat dallarından birini de seçmek zorundadırlar.
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak. İşsiz kalan kişiler ise ayda 451 euro yardımla geçinebilecek.
Almanya'da çalışmak için Almanca dil şartı da kaldırıldı anca yine de yeterli Almanca (B2) bilmeniz ve hayatınızı sürdürebilecek kadar ekonomik imkanlara sahip olmanız gerekiyor.
Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Dil Şartı Var mı? Almanya çalışma izni vizesi oturma izni almanız için bazı meslek grupları dışında dil şartı aramamaktadır. Buna göre sağlık çalışanları, B1 düzeyinde Almanca dil sertifikası sunmalıdır. B1 sertifikası olmayan sağlık çalışanları için başvuru işleme alınmamaktadır.
Evet, sanırım haftada 2 ders.
Almanca öğrenmek tam anlamıyla zor değil. Birçok yazım kuralına sahip bir dildir. İspanyolcaya oranla çok kolay olmasa da yine de kolaydır. Almanca öğrenmenin de kendine has avantajları vardır.
Almanca dersleri, Anadolu Lisesi kategorisi altında olan liselerde, dört yıllık öğrenim hayatınızın ilk iki senesinde zorunlu, son iki senesinde ise seçmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri